Mısır'da, Suriye'de sivillere uygulanan katliamı kınıyoruz...

Allahım,
Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan ve dünyanın bildiğim ve bilmediğim başka yerlerinde zulüm gören masumları koru, onları selamete ulaştır, bütün güzel isimlerinnin hürmetine onlara merhamet et, dualarımızı kabul buyur..

Ben görsel paylaşımlardan olabildiğince kaçmaya çalışıyorum. Kaçıyorum çünkü biliyorum ki o görüntülere bakmaktan ve üzülmekten başka bir şey gelmeyecek elimden... Hele bir kare var ki... Minicik bir bebeğin yanmış cesedi.

...ve bir kare daha. Vücudu parçalanmış ve her bir parçası ayrı ellerdeki adam. Bu görüntülerin bir şekilde gerçek olmadığını inandırmaya çalışıyorum kendime... Biliyorum ki ne benim ne de bir yığın insanın yardımı dokunmayacak onlara...

Geçmişe baktığımızda hangi katliam durdurulmuş ve de sonuçları iyileştirilmiştir? İnsanlar ve insanlık uzun zaman önce öldürüldü. Sistemli bir şekilde öldürülmeye devam edecek...

Her neyse... Ne diyebilirim ki?

Üzgünüm. Üzgünüz ve bu hiç bir şeyi değiştirmeyecek.

ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN INSALLAH(AMIN):nazar:
Elimizden kinamaktan ve dua etmekten baska birsey gelmiyor malesef,
bunu yapabildigimizede sükür...
umarim biran önce son bulur,
ve o zalimler INSALLAH cezalarini bulur...

Allahım,
Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan ve dünyanın bildiğim ve bilmediğim başka yerlerinde zulüm gören masumları koru, onları selamete ulaştır, bütün güzel isimlerinnin hürmetine onlara merhamet et, dualarımızı kabul buyur..

AMINNNN:nazar:
Suan nerde ne sekilde zulum gorenler varsa RABBIM YAR VE YARDIMCILARI OLSUN INSALLAH(AMIN):nazar:

Merhaba
Mısır'da, Suriye'de sivillere özellikle çocuk ve kadınlara uygulanan katliamı, dünyada bu katliamlara göz yumanları kınıyoruz.

En çok altı çizili kelime umutlarımı yok ediyor benim .

Hiçbir görsel haberi izlemiyorum bu konuda , izleyemiyorum . Bakamamak değil , izlerken çaresiz olmak kahrediyor beni.

Yanı başımda oturan oğlumun bu sene hangi kreşe gideceğini hesap etmekten utanıyorum .

Hele bebekler , çocuklar . Birleşmiş Milletler uyusun daha ? Herkes uyusun . Bizim de sadece içimiz yansın .

Katliam çok büyük , dünde büyüktü , yarın da büyük olacak . Güzellik yarışmalarında yarışmacıların ''dünya için barış istiyorum '' sözü ne klişe gelirdi bana , gülerdim .

Evet , evet .Sadece barış istiyorum artık . Dünyanın buna ihtiyacı var , nefrete değil.

Yaşananlar yürek parçalayıcı gerçekten.
Görüntülere bakamıyorum bile, ya yaşamak? Ya o katliamın ortasında kalakalmak???
Allah yardımcıları olsun, yaşatmasın bunları kimseye.
Dualarımızla yanlarında olmak geliyorsa elimizden şu an bir tek, bari bunu esirgemeyelim.

siyaset olmayınca kimsenin ilgisini çekmiyor değil mi ?

işte bunların insanlık anlayışı bu kadar....

şimdi çıkar görmedik burayı derler...

Bu mesaj inanın o kadar gereksiz geldi ki...
Bdv de açılan başlığa da sinirlendim açıkçası...
Herkes bir şeyler yazmak zorunda değil... Çoğu kişi duyduğu üzüntüyü dile getirmek istemez. Açıkçası bende yazmayacaktım. Buradan kınayınca değişen bir şey olmuyor çünkü... İçimde kalanları yazdım. Bana iyi geleceğini düşündüğümden belki de...

Bu arada her an siyasi bir tartışma ortamının oluşması kaçınılmaz. Konu buna müsait.

ve konuda diğerleri gibi kapanacaktır.

Bundan önce mısırda olanlar ve bizim gösterdiğimiz tepkileri yersiz bulan konunuzdan sonra açmış olduğunuz bu başlıktaki konu bana çok samimiyetsiz geldi kazen bey

Katlıamları olumlerı kınamak yada lanetlemek bu kadar mı zor..

Bu sıtede ne konular konusuldu hıcbırsey degışmedı ama sayfalar bınlerı buldu....

Dızı başlıkları bınlerı gectı...

Bizler kadınız bızler anneyız bızler ınsanız........

Elımızden bırsey gelmesede en azından safımız bellı olur...

İnsanlıktan ozgurlukten adaletten demokrasıden yana oldugumuzu ıfade ederız..

Bu dunyada hıcbır masumun olmemesı ıcın ıyı dıleklerımızı belırtırız.....

Sayımızın varlıgıda ınsanlıgın umudu olur

Hiçbir şey yapamadan sadece izlemek okadar zor ki..Allah yardımcıları olsun başka diycek birşey bulamıyorum..

daha önce gezi olayları konusunda boy gösterenler nerede ??
insanlık sucu işleniyor masum bebekleri hamile kadınlar. yaşlı inşanlar hunharca katlediliyor
yetiş yarabbim diyorum dünya seyirci kalıyor yaşananlara avrupa nerdesin ? birleşmiş milletler neredesin ?
hiç farkına vardınız mı petrol kralları oturdukları yerde paralarını sayarken kanlı vahşete sadece bizim başbakanımız tepki gösteriyor

ABD Fransa İngiltere Suriyeye havadan saldırı yapacaklarmış hafta sonu, şimdi 100 lerce insan ölürken 100 binlerce ölecek, petrol fiyatları yükselecek, komşulardan yana şansımız yok savaş hep yanımızda, ortadoğu cumhuriyet ilan etseydi bu hallere düşmücekti, havadan yağan toplar mermiler kimin başına yağacak çoluk çocuk kadın yaşlı.. Türkiye olarak çok dikkatli politika izlememiz gerekiyor, 3 lü güç karar vermiş uyguluyor bize soran bile yok böyle bunlar işte, komşularımızın yanında olmalıyız onların zayıflığından çıkar sağlamayı düşünmemeliyiz ama öyle olmuyor işte :(

Son düzenleme:
hiç farkına vardınız mı petrol kralları oturdukları yerde paralarını sayarken kanlı vahşete..........

Bu benimde yazmak istediğim çok önemli bir nokta idi.

İnsanlığın sorgulandığı bıçak sırtı bir katliam , tepki göstermeyen kadar tepki gösterinin de insanlığının sorgulandığı.

Kimi kafalarda ''yahu bu nedir arkadaşım ? bu nasıl bir arap hayranlığı ? '' denildi .

Yaşananlara çok çok üzülüyorum ama arap hayranı olmadım hiç . Öyle bir özentim de olmadı . Hatta ve hatta en çok nefretimi kazanır , sadece bu son olaylarda değil , genel yaşantıları ve ülke politikaları bakımından özellikle Birleşik arap emirlikleri , suudi arabistan , petrol zengini katar....

Onlar altın klozetlerinde biz müslüman ülkeyiz diye hacetlerini göre dursun , desteğe ve insanlığa , duaya ihtiyacı olan ülkelere yardım etmeye biz yine önde koşalım . Biz ne haldeyiz , önce kapımızın önünü süpürelim başka bir şey , hiç oralara girilmesin .

Bu bir katliamdır , başka bir ülkenin refah seviyesini yükseltmeye el atmıyoruz , bir vahşete dur demeye çalışıyoruz ülke olarak.

Zaten işe de yaramıyor maalesef ya.

Gezi olaylarının da amacı Türkiye yi Suriye ve Mısır gibi iki kutba ayırıp milleti birbirine kırdırmaktı. Ama şimdilik oyunları bozuldu.
Gezide 10 ağaç için bir günde 9 saat canlı yayın yapan CNN Mısır ve Suriyeyi normal haber bülteni olarak veriyorsa akıl sahipleri için bunda alınacak çok ders var.
Odun oduna değer veriyor, insan olan ise insana...
Umarım ülkemizde böyle vahim olaylar yaşanmaz. Öünkü bedelini hepimiz ödeyeceğiz. Mısır gibi olmaz Türkiye direk Suriye ye döneriz Allah korusun.

ABD Fransa İngiltere Suriyeye havadan saldırı yapacaklarmış hafta sonu, şimdi 100 lerce insan ölürken 100 binlerce ölecek, petrol fiyatları yükselecek, komşulardan yana şansımız yok savaş hep yanımızda, ortadoğu cumhuriyet ilan etseydi bu hallere düşmücekti, havadan yağan toplar mermiler kimin başına yağacak çoluk çocuk kadın yaşlı.. Türkiye olarak çok dikkatli politika izlememiz gerekiyor, 3 lü güç karar vermiş uyguluyor bize soran bile yok böyle bunlar işte, komşularımızın yanında olmalıyız onların zayıflığından çıkar sağlamayı düşünmemeliyiz ama öyle olmuyor işte :(
"Bir gün,Ortadoğu'da kurulan suni devletlerin halkları ayaklanacaktır. O gün geldiğinde, yeni kurduğumuz cumhuriyetimizin yöneticileri, bu halkların değil, emperyalist güçlerin yanında yer alırsa, aynı akıbete kendileri uğrayacaktır."
Mustafa Kemal Atatürk

Back