Mısır'da, Suriye'de sivillere uygulanan katliamı kınıyoruz...

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.338
En iyi cevaplar
2
69.475
1.623
101
Merhaba
Mısır'da, Suriye'de sivillere özellikle çocuk ve kadınlara uygulanan katliamı, dünyada bu katliamlara göz yumanları kınıyoruz.

Mısır'da Suriye'de ve dünyanın neresinde olursa olsun umarım insan ırkı yaptığı katliamları ve vahşeti durdurur artık..çocuk ölümleri son bulsun!

Ben bu konuyla alakalı hiçbir haberi tam anlamıyla izleyemezken minicik çocuklar bizzat içerisinde.yazarken bile tüylerim diken diken oluyor.Çocuğa dayanılır mı hiçbir çocuğa bu yapılır mı ? Onu geç o çocuğu üzmemek için anasına babasına kıyılır mı ? Vİcdan kelimesini ağzıma bile alamayacağım olmayan birşeyi tartışmamak gerek.
ne yapmalı meselesine gelince çocuk hakları savunucuları derneklerinden çıkmalı birleşmiş milletler (ki hiç umudum yok) artık birşeyler yapmalı.Ankara'da yaşayanlar için imza toplanan yerler var hiçbirşey yapamıyorsanız onu yapabilirsiniz.

Ağlamayım diyorum ağlıyorum oturup ağlasam ne fayda biliyorum
Kendimi o anaların ağlayan babaların yerine koymayı düşünemezken yaşadıkları acının vahşetin boyunu anlamamak için aptal olmak gerek.

buraya yazı yazacak arkadaşlarıma özellikle nacizane rica etmek istiyorum konu sapmasın lütfen.konunun hiçbir partiyle görüşle alakası yok çünkü insanlığın partisi olmaz insan heryerde insan
.

Son düzenleme:
Sayın Kazen oncelıkle duyarlılığınız ıcın teşekkür ederim..

Gunumuzde artık olen ınsanın kımlıgıne bakılarak dunya kınama yaparken...İnsanlık susarken sızın duyarlılıgınız benı mutlu ettı..

Benım ıcın ölenın dını ırkı gorusu memleketı yok..Ölümun adı bıle ınsanı acıtıyor...

Gunumuz dunyasında sıyası gorusler makam mevkı arzuları dunyayı yonetme ısteği..Para hırsı yuzunden yuzlerce masum oluyor....

Keske dunyanın hıc bır yerınde öldürmeler olmasa.......

..Dilerim artık bu katliamlar kıyımlar son bulur.......

.....

siyaset olmayınca kimsenin ilgisini çekmiyor değil mi ?

işte bunların insanlık anlayışı bu kadar....

şimdi çıkar görmedik burayı derler...

Yorum yazayım dedim, kendimi suçlu hissettim. Kendi günlük telaşlarımın peşinde koştururken, şöyle bir durup insanlığın haline bakınca, kendimi her adımımda kana basıyormuş gibi suçlu hissettim. Yazıklar olsun insanlığımıza.

Bir tarafta katliama uğrayan binlerce masum insan , diğer tarafta sırf çıkarı için bu katliama sessiz kalanlar ve hatta destek olanlar.
Ezilenler değişse de ezenler hep aynı .

Daha ne kadar kanla yazılacak tarih . Akacak kan kalmayıncaya kadar mı ?
Artık birileri akan kanları , yanan yürekleri , masum bakışları görsün ve bu insanlık ayıbına son verilsin .

bende böyle düşündüm yazacaktım ama tartışmaya gerek yok konu dağılmasın istedim.düşünceme tercüman olmuşsunuz nasıl bencil insanlar olduk biz şuraya RTE Mısır için ağladı samimi mi tartışması açın kıyamet kopar ama başta uyardık ya siyasi tartışma olmasın diye kimsenin gıkı çıkmaz .

ben hala aynı görüşteyim din ve siyaset konusu değil ister darbe yanlısı olun ister olmayın insansanız eğer GERÇEKTEN bu katliama susulmaz susulmamalı .

yıllar önce Bosna Hersek Srebrenitsadaki katliamlarda uzaktan seyirci kaldık, bu sefer susmak yok din dil ırk ne olursa olsun zulmedenlerin Allah güçlerini elinden alsın belasını versin, masum halkın yanındayız :(

ne haberlerini izleyebiliyorum, ne de okuyabiliyorum :( minicik bebekcikler allahım o annelere dayanma gücü versin, nasıl titremez insanın içi :50: Mısır da, Suriye de allahım yardımcıları olsun, kurtarsın bir an önce :50:

Geçen günlerde Bayrampaşa otogarında bir turiste rastladım. Yardımcı olamıyorlardı ben belki yardım edebilirim diye nereye gitmek istediğini sordum. Yolu tarif ettim. Sonra ufak bir sohbet başladı aramızda.
Adını hatırlamıyorum. Suriyeli ama mısırda yaşan bir bey. Eşi ve oğlu'da alıp Türkiye'ye gelmiş. Annesi ve babası Suriye'de kimyasal saldırıyı duyunca dayanamamış telefonla da ulaşamayınca onları da almaya karar vermiş. Hep birlikte Kanada'ya kaçacaklarmış.
O kadar üzüldüm ki adama anlatamam. İki savaş birden yaşıyor. 'Nasıl?' sorusunu sormaya korktum.
Sadece savaş var çok,çok kötü dedi. Devamını getiremedi. İrdelemedim. Teşekkür etti ve gitti.
Bende dozer etkisi yarattı. Daha çok şükrettim halime.
Hiç seçme şansı bırakmadan insanlar katlediliyor vatanlarını terk etmeye mecbur bırakıyorlar.
Allah'ım sen yardım et. İçim dayanmıyor. Her gün dua ediyorum.
Allah ölen şehitlere rahmet kalanlara güç versin.

Bende bunu yazacaktım dun dedım konuyu gormedıler..Bıraz beklıyım dedım..

Kadın haklarının savunucuları,cocuk haklarının savunucuları...Hayvan haklarının savunucuları

Demokrasıyı ozgurlugu cumhurıyetı kımseye bırakmayanlar..

Haktan adaletten bahsedenler......Ey iNSANLIK NERDESIN...

Saatlerce canlı yayın yapan tv yabancı tv kanaları..

Ey Musluman devletlerı sıze devlet bıle demek istemiyorum nerdesınız...

.....Uykusunda uyurken ölen o masum bebeklerın cocukların resımlerı hıc mı vicdanızı sızlatmıyor........

Hiç mİ uykunuzu kaçırmıyor...

EY İNSANLIK SEN UYUMAYA DEVAM ET AMA O MASUM BEBEKLERIN ÖLÜM RESIMLERI GÜN GELECEK UYKUNUZU KACIRACAK...

vİCDANIZI COK SIZLATACAK...

Bende bunu yazacaktım dun dedım konuyu gormedıler..Bıraz beklıyım dedım..

Kadın haklarının savunucuları,cocuk haklarının savunucuları...Hayvan haklarının savunucuları

Demokrasıyı ozgurlugu cumhurıyetı kımseye bırakmayanlar..

Haktan adaletten bahsedenler......Ey iNSANLIK NERDESIN...

Saatlerce canlı yayın yapan tv yabancı tv kanaları..

Ey Musluman devletlerı sıze devlet bıle demek istemiyorum nerdesınız...

.....Uykusunda uyurken ölen o masum bebeklerın cocukların resımlerı hıc mı vicdanızı sızlatmıyor........

Hiç mİ uykunuzu kaçırmıyor...

EY İNSANLIK SEN UYUMAYA DEVAM ET AMA O MASUM BEBEKLERIN ÖLÜM RESIMLERI GÜN GELECEK UYKUNUZU KACIRACAK...

vİCDANIZI COK SIZLATACAK...

o resimler beni şimdiden uyutmuyor mahvoldum çocuğa asla dayanamam Allah'ın melekleri onlar ya bende çok merak ediyorum siyaset sayfalarında özellikle son olaylarda o konularda sabahlayan arkadaşlarım nerede? 2 gündür mü görünmüyor?

ben inanmıyorum kızıyorum kırılıyorum üzgünüm çaresizim dayanamıyorum birşey yiyip içerken,oğluma süt dahi verirken aklıma geliyor yemek içmekten vazgeçiyorum yemin ederim .

dini ne olursa olsun ırkı mezhebi ne olursa olsun 7 kat düşmanlarım olsun dayanamam yine ben ..kimse haketmez bu zalimliği.

duyarlı olalım artık sadece kendimize değil tüm insanlığa canlılara ...

:43: beni can evimden vurdunuz şimdi. keşke kınamaktan başka elimizden bir şey gelse. yeryüzünün birçok yerinde zulüm var niçin müdahale olunmuyor içim sızlıyor. bir gün aynısı başımıza gelirse diye çok korkuyorum. empati kurmaya çalışıyorum onu bile yapamıyorum. biz insanlar neden bu kadar duygularımızı kaybettik, niçin bu kadar duyarsızlaştık :5:

allah kahretsin bu vahseti yasatanlarada izleyenleri de... yazıklar olsun bizimde insanlıgımıza.

Biz böyle unutuyoruz yaşananları !

Senelerdir aynı katliam , aynı zulüm , hepsi insan , ırkları ayrı olsa ne yazar ?

İNSANLIK tükeniyor da farkında değiliz, baksanıza kk binlerce üyesi olan bir forum , bu sayfa neden bu kadar altlarda ilerlemeye çalışıyor ...

Siyaset'e bağlamak yok denildi diye mi ,,, elbette siyasetle ne ilgili var meselenin... O'nlar İnsan, O'nlar müslüman...gerçi din kardeşimiz dedim mi kesin yine binlerce karşı çıkan olacaktır... siz takılmayın oraya , İNSAN dedim , orayı görün siz..

çok kızgınım bende.. her daim bu savaşlarda çaresiz kaldım , filistinde , suriye de , mısırda ,doğu türkistan , bosna hersek en yakın bizim ülkemizde yaşanılan pkk zulmü üzdü bizi...

kahrolsun zulüm yapanlar , insanlara , çocuklara ,bebeklere kıyanlar ! Allah la'net etsin onlara...

Bizde derdimiz var diye neler neler düsünüyoruz ah ah orda ki insanlar cocuklar bebekler hepsi ölümü bekliyolar Allahım yardımcıları olsun :43:

ALLAHIM günahsız müslümanları kardeşlerimize katliam eden ve zulum edenleri KAHHAR ismininin hürmetine kahır etsin perişan etsin İNŞAALLAH Amin
RABBİM yar ve yardımcıları olsun Amin

suriyede , yapilanlari kiniyoruz , o kucucuk cocuklarin kabahati neydi o sucsuz masum bebeler cocuklar kunahlari neydi hicmi acimasiz olmus bu insanlar insanin ici aciyor cok uzuluyorsun ama elden bi sey gelmiyor , Allah yardimcilari olsun tum masum insanlarin ...

Back