Mısır'da Sisi açık ara önde

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Mısır'da, cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme işlemleri sona erdi

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şu ana kadar sandıkların yarısından fazlası açıldı. Muhammed Mursi'yi darbe ile deviren eski Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi oyların yüzde 97'sini aldı.

Üç gün süren oy verme işleminin ardından sayıma geçildi.

Devrik lider Muhammed Mursi yanlılarının boykotu nedeniyle katılımın yüzde 44.4'te kaldığı seçimde şu ana kadar sandıkların yarısından fazlası açıldı.

Resmi olmayan rakamlara göre Abdulfettah es-Sisi büyük farkla önde.

Resmi olmayan rakamlara göre, geçen yıl Muhammed Mursi'yi askeri darbe ile deviren eski Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi, oyların yüzde 97.4'ünü aldı.

Seçimin bir diğer adayı ise solcu Hamdin Sabbahi'nin oyları ise yüzde 2.6 düzeyinde kaldı.

Mısır'da seçime katılımın düşük olduğu gerekçesiyle oy verme işlemi bir gün uzatılmıştı.

Kutlamalar başladı

Öte yandan es-Sisi'nin destekçileri, sandıkların kapanmasının ardından kutlama yapmak üzere başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplandı.

Bazı vatandaşların Sisi'yi desteklemek amacıyla, "Ellerinize Sağlık" ve "Hayrın Müjdecisi" şarkılarını söyleyerek dans ettiği gözlendi.

İskenderiye'de de Sidi Cabir Meydanı'nda bir araya gelen Sisi yanlıları ise sayım tamamlanmadan ve resmi sonuçlar açıklanmadan ulusal marşlar eşliğinde kutlama yaptı.

http://t24.com.tr/haber/misirda-sisi-acik-ara-onde,259644

Son düzenleme:
Milli irademi diyoruz şimdi buna? Her şeyde sandık sandık diyenler Sisi kazanırsa idam kararlarını da sandığa bağlayabilecekler mi ?

Son düzenleme:
Milli irademi diyoruz şimdi buna? Her şeyde sandık sandık diyenler Sisi kazanırsa idam kararlarını da sandığa bağlayabilecekler mi ?

katılıma bakmadın sanırım. her haberi yapıştırıyorsun o haberi es geçmişsin. 80 ler dizisinde de geçmişti 82 anayasası. ya ben evet demedim sen evet demedin kim evet dedi demişti ailenin babası . nasıl %92 çıktı denmişti . o hesap.

milli iradeyi 31 martta gördün. cumhurbaşkanlığı seçimlerinde inşallah yine göreceksin. siz darbe çığırtkanlıkları atmaya devam edin

Baktım katılıma merak etme düşük olması sonucu değiştirecek mi?. Senin mantığınla niye karşı tarafta oy kullanıp sandıkta tepkisini göstermiyor o zaman siz. Ayrıca kimse darbe çığırtkanlığı yapmıyor sizin sadece sandık olarak gördüğünüz demokrasiyi sandıktan ibaret olmadığını her şeyin sandığa bağlanmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum tabi anlaman mümkün değil. Siz nasıl yolsuzluğu, hırsızlığı, ölümleri sandıkla meşrulaştırmaya çalışıyorsanız birileri de işte idam kararlarını, katliamı sandıkla meşrulaştırabilir.

Son düzenleme:

sadece darbe yanlıları katılmış. diğerleri de katılsa zorla evet bastıracak demek ki gitmediler. sandık başlarında asker var resimlere dikkatli bak istersen. peki demokrasi nasıl olur canım anlatta bilelim. bana sana sorulmayan demokrası nasıl olacak zorla dayatma ile mi? cumhurbaşkanlığı seçimi mesela meclis kendi seçiyordu. akp ne yaptı halka soralım halk seçsin dedi. geç artık bunları.
sandıksız demokrasinizi de iyi biliyoruz.

Burdan çıkardığın sandıksız demokrasi mi şaka mısın sen pembe.. oku azcık Allah aşkına

Mesela %10 baraji kalksa meclise daha cok parti girebilse butun koltuklari tek parti doldurmasa

ben şahsen kaldırılmasını istemem. gerek yok. ama akp bu çalışmayı yaptı ve 3 seçenek sundu. hiçbirini kabul etmediler. rafa kalktı. ayrıntılı bilmiyorum

Akp'nin sunduğu daraltılmış bölge sistemleri kendinin ve bdp'nin sayısını artırıyordu çünkü.

Son düzenleme:
hiç fikrim yok. ama baraj kalkmamalı . %2 alan neden girsin meclise. mantıklı değil.

Sırf muhalefet partisi verdi diye önergeleri reddeden bir mecliste barajın tamamen kalkması konusundan emin değilim ama aşamalı gidilebilir en yüksek baraja sahip ülkeyiz ilk önce düşürülür sonra kaldırılabilir. Ayrıca %2 alan niye girmesin 1-2 kişi tarafından da olsa da bu ülke de herkesin hakkı savunulmalı ve herkes temsil edilmeli mecliste demokrasi budur.

Son düzenleme:
En azından düşse baraj da bi yeşiller partimiz, engellileri ve lgbtlileri temsil edecek partilerimiz olsa mecliste

Çok şey talep ediyorsun ama olmaz,o koltukları illa kendileri dolduracak

Benim oyum yesillere :)))

ben şahsen kaldırılmasını istemem. gerek yok. ama akp bu çalışmayı yaptı ve 3 seçenek sundu. hiçbirini kabul etmediler. rafa kalktı. ayrıntılı bilmiyorum
Neden pembe? Benim fikrimi savunacak da 2 kisi olsa mecliste sana ne zarari var? Neden chp ya da akpden birine oy vermek zorunda kalalim? Neden 2 ye bolunelim. Daha cok ses ciksin. Ben mesela chpye oy vermek istemiyorum :)

Seçimlere halkın yüzde 44.4'ü katılmış ve bunların yüzde 97'si Sisi'ye oy vermiş.Yani bu da toplam halkın yüzde 43'ü ediyor.Aaaaa size de tanıdık geldi mi?Bizdeki "milli irade" sayısıyla aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…