Milli irademi diyoruz şimdi buna? Her şeyde sandık sandık diyenler Sisi kazanırsa idam kararlarını da sandığa bağlayabilecekler mi ?
katılıma bakmadın sanırım. her haberi yapıştırıyorsun o haberi es geçmişsin. 80 ler dizisinde de geçmişti 82 anayasası. ya ben evet demedim sen evet demedin kim evet dedi demişti ailenin babası . nasıl %92 çıktı denmişti . o hesap.
milli iradeyi 31 martta gördün. cumhurbaşkanlığı seçimlerinde inşallah yine göreceksin. siz darbe çığırtkanlıkları atmaya devam edin
Baktım katılıma merak etme düşük olması sonucu değiştirecek mi?. Senin mantığınla niye karşı tarafta oy kullanıp sandıkta tepkisini göstermiyor o zaman siz. Ayrıca kimse darbe çığırtkanlığı yapmıyor sizin sadece sandık olarak gördüğünüz demokrasiyi sandıktan ibaret olmadığını her şeyin sandığa bağlanmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum tabi anlaman mümkün değil. Siz nasıl yolsuzluğu, hırsızlığı, ölümleri sandıkla meşrulaştırmaya çalışıyorsanız birileri de işte idam kararlarını, katliamı sandıkla meşrulaştırabilir.
sadece darbe yanlıları katılmış. diğerleri de katılsa zorla evet bastıracak demek ki gitmediler. sandık başlarında asker var resimlere dikkatli bak istersen. peki demokrasi nasıl olur canım anlatta bilelim. bana sana sorulmayan demokrası nasıl olacak zorla dayatma ile mi? cumhurbaşkanlığı seçimi mesela meclis kendi seçiyordu. akp ne yaptı halka soralım halk seçsin dedi. geç artık bunları.
sandıksız demokrasinizi de iyi biliyoruz.
sadece darbe yanlıları katılmış. diğerleri de katılsa zorla evet bastıracak demek ki gitmediler. sandık başlarında asker var resimlere dikkatli bak istersen. peki demokrasi nasıl olur canım anlatta bilelim. bana sana sorulmayan demokrası nasıl olacak zorla dayatma ile mi? cumhurbaşkanlığı seçimi mesela meclis kendi seçiyordu. akp ne yaptı halka soralım halk seçsin dedi. geç artık bunları.
sandıksız demokrasinizi de iyi biliyoruz.
Mesela %10 baraji kalksa meclise daha cok parti girebilse butun koltuklari tek parti doldurmasa
Mesela %10 baraji kalksa meclise daha cok parti girebilse butun koltuklari tek parti doldurmasa
ben şahsen kaldırılmasını istemem. gerek yok. ama akp bu çalışmayı yaptı ve 3 seçenek sundu. hiçbirini kabul etmediler. rafa kalktı. ayrıntılı bilmiyorum
Akp'nin sunduğu daraltılmış bölge sistemi kendinin ve bdp'nin sayısını artırıyordu çünkü.
hiç fikrim yok. ama baraj kalkmamalı . %2 alan neden girsin meclise. mantıklı değil.
En azından düşse baraj da bi yeşiller partimiz, engellileri ve lgbtlileri temsil edecek partilerimiz olsa mecliste
Çok şey talep ediyorsun ama olmaz,o koltukları illa kendileri dolduracak
Neden pembe? Benim fikrimi savunacak da 2 kisi olsa mecliste sana ne zarari var? Neden chp ya da akpden birine oy vermek zorunda kalalim? Neden 2 ye bolunelim. Daha cok ses ciksin. Ben mesela chpye oy vermek istemiyorum :)ben şahsen kaldırılmasını istemem. gerek yok. ama akp bu çalışmayı yaptı ve 3 seçenek sundu. hiçbirini kabul etmediler. rafa kalktı. ayrıntılı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?