• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mısır unu ile kahvaltıı???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rosa67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
202
2
96
Bartın
arkadaşlar bebeğime bir arkadaş yazmıştı mısır unu ile kahvaltı hazırlıyorum diye tarifini bilen varsa verebilir mi çoook teşekkürleerr

merhaba canım o kişi ben olabilir miyim acaba.değilsem de tarif edeyim.
su veya süt
mısır unu
kaşar peyniri veya baska peynir.
mısır ununu suyla muhallebi yapıp içine tereyağı ve kaşar ekleyip pişirişorsun.zaten çok çabuk oluyor yapa yapa elin alışır yani ne kadar koyacan kendin ayarlarsın.

bir de yine su mısır unu biraz buğday nişastasını yada istersen pirinç unu da olur pişir sonra içine haslanmıs kuru kayısı ve kuru üzümü blendırdan geçirip ekleyebilirsin.yani ne nemyva istersen fark etmez.tamamen sana kalmış kolay gelsin:emir_bebek: afiyet olsunn

ben de nette bunu bulmuştum:

* 2 adet kuru kayısı
* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 1 tatlı kaşığı tahin
* 1 çay kaşığı tereyağ
* 1 su bardağı su (200ml)
* 1 tatlı kaşığı pekmez

Kahvaltımızın hazırlanışı

Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

ay ne gzl tarifler valla bemde yapıcam kızlar siz yaptınızmı bu tarifleri yiyyorlarmı bebişleriniz bunları

merhaba canım o kişi ben olabilir miyim acaba.değilsem de tarif edeyim.
su veya süt
mısır unu
kaşar peyniri veya baska peynir.
mısır ununu suyla muhallebi yapıp içine tereyağı ve kaşar ekleyip pişirişorsun.zaten çok çabuk oluyor yapa yapa elin alışır yani ne kadar koyacan kendin ayarlarsın.

bir de yine su mısır unu biraz buğday nişastasını yada istersen pirinç unu da olur pişir sonra içine haslanmıs kuru kayısı ve kuru üzümü blendırdan geçirip ekleyebilirsin.yani ne nemyva istersen fark etmez.tamamen sana kalmış kolay gelsin:emir_bebek: afiyet olsunn

merhaba ben yeni üyeyim. 8.5 aylık bir oğlum var bebe bisküvisi ile hazırladığım kahvaltıdan sıkılmıştı artık. hazır mama da vermek istemiyorum derken bu tarifi buldum ve oğlum bugün iştahla yedi. çok teşekkürler tarif için.alkisalkisalkis

bugun sabah kızıma yaptım bunu hatta evde mısır unu yoktu normal unla yaptım kızım cok sevdı derhal mısır unu alıcam tarif için sagol

Back