• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mısır’da ölen kadına ağladı. Berkin için gözünden bir damla yaş düştü mü?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün toprağa verilen Berkin Elvan için ‘Onurumuzdur’ dedi, Başbakan Erdoğan’a ise şunu sordu: Mısır’da ölen kadına ağladı. Berkin de ana kuzusuydu, umutları vardı, büyüyecekti. Bir başsağlığı diledi mi?

Gözünden bir damla yaş düştü mü?

MERİÇ TAFOLAR Bolu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi eylemleri sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanıp 9 aylık yaşam mücadelesinin ardından ölen Berkin Elvan’ın ölümü üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanlık koltuğunda oturan zat, ‘talimatı ben verdim’ dedi. Aynı şey Yunanistan’da oldu, İçişleri Bakanı istifa etti. Başbakan çıktı, özür diledi. Bizde neden olmuyor?” diye sordu.
Kılıçdaroğlu, dün seçim mitingleri kapsamında Bolu, Düzce ve Karabük’te vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
* ÇİN SEDDİ’Nİ AŞACAĞIZ: Önümüzde Çin Seddi gibi duran bir kirli siyaset var, onu aşmak için ayın 30’unda sandığa gidip ders vereceğiz ve o seddi aşacağız. Oğlumun evinde 1 milyar dolar para asla olmayacak.
* ONURUMUZDUR: Bugün müzik çalmadık. Bugün Berkin’in toprağa verildiği gündür. Berkin 15 yaşındaydı. O bizim onurumuzdur, demokrasi şehididir. Onu her zaman anacağız. Üzüldüğüm nedir biliyor musunuz? Mısır’da bir kadın öldü diye Erdoğan Türkiye’de ağladı, ağlasın itirazım yok. Ama bir de kendi ülkeni düşün ya. Benim ülkemde de 15 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Erdoğan’ın gözünden bir damla yaş düştü mü? Bir damla ya. Bir başsağlığı diledi mi? Allah rahmet eylesin diledi mi? Yüreğinde insan sevgisi olmayan bir adamın siyasete atılması kadar tehlikeli bir şey yoktur. ‘Talimatı ben verdim’ dedi. 15 yaşındaki çocuğun ölümünden sorumlu değil misin?
* ALACAKARANLIK: Efkan Âlâ. Âlâ demek de biraz şey ama alacakaranlık kuşağında geçiyor. Emniyet müdürüne telefon ediyor, savcının yazısını yırt at diyor. Kimsin sen? Mahkeme kararını uygulama bu hükümet işi diyor. Anayasa suçu işliyorlar. Bunlar siyasetçi değil devlet oldular. Ben devletim, diyor. Ben karar vereceğim, diyor. Açıyor telefonu bu işadamının mahkûm olması lazım diyor. Sen hukuk okudun mu? Devlet nedir, özgürlük nedir biliyor musun?
* BALIK BAŞTAN KOKAR: AKP’nin içinde de son derece düzgün insanlar var. Ama balık baştan kokar, hırsız yukarıdaysa aşağıdaki korkudan sesini çıkaramıyor. 700 bin TL’lik kol saati, gözüne, dizine dursun. Haram parayla umreye mi gidilir?

Elvan ailesini ziyaret edecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, miting programları nedeniyle cenaze törenine katılamadığı Berkin Elvan’ın ailesine bugün taziye ziyaretinde bulunacak.

‘Provokasyon peşinde’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, provokasyona karşı uyarı yaptı. CHP Basın Birimi’nden yapılan Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında “Başbakanlık makamını işgal eden zat, çevresindeki dar bir kadro ile tehlikeli bir provokasyon peşindedir” denilerek şöyle devem edildi: “Buna dair son derece kuvvetli duyumlarımı kamuoyunun dikkatine sunmayı, ülkeme ve halkıma karşı olan sorumluluğumun bir gereği olarak görüyorum. Bu kişinin Türkiye’nin büyük bir kargaşa ve kaos ortamına sürüklenmesini, kendisi için yegâne kurtuluş yolu olarak gördüğü açıktır. Halkımızın azami dikkat ve duyarlılıkla hareket etmesi son derece önemlidir.”
ANKARA Milliyet

‘Namusumuzla yöneteceğiz’

CHP?Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’nun ardından geçtiği Karabük’teki mitinginde ise şunları kaydetti:
“Bize diyorlar ki “Efendim CHP iktidar olursa devleti yönetir mi?” Ya bu devleti kim kurdu? Devleti kuran biziz, adaleti sağlayan biziz. Devleti namusumuzla yöneteceğiz. Burada çok güzel bir afiş var. “Tarih seni dünya lideri değil, masum çocukların katili diye yazacak” Doğru. Bugün Berkin Elvan’ı toprağa verdiğimiz gün, 15 yaşında bir çocuğumuz. Zengin bir aile değildi. Ne yaptı bu çocuk size?

allah rahmet eylesin insan olarak esma içinde çok üzüldüm ama esma da evinde otururken öldürülmedi sonuçta.o da hükümet karşıtı bir darbe de öldürüldü,değil mi.burada ne değişti,neden ayrım yapıyor sayın erdoğan:50:
pardon buradaki hükümetin başında erdeoğan var:31:

haberde sürekli gözüme takılan cümle "zengin bir aile değildi"

haberde sürekli gözüme takılan cümle "zengin bir aile değildi"

Başka bir cümlede şu'aleviydi' insan ayrımında son nokta ne yani 'alevi' olduğu için insanların değeri mi düşüyor,

ne yapmaya çalıştıkları ortada,insan insandır dini,dili,ırkı,mezhebi fark etmez .

allah rahmet eylesin insan olarak esma içinde çok üzüldüm ama esma da evinde otururken öldürülmedi sonuçta.o da hükümet karşıtı bir darbe de öldürüldü,değil mi.burada ne değişti,neden ayrım yapıyor sayın erdoğan:50:

Çok haklısınız onların bakış açısına göre esma da orda Berkinle aynı tarafta yani hükümet karşıtı ki arada büyük fark var biri eylemde biri ekmek almaya giderken öldürüldü.Hükümet karşıtlarını terörist ilan eden Erdoğan için başka ülkede ki eylemler sözkonusu olunca sorun yok destek var.

Son düzenleme:
Ben o konuda da samimiyetine inanmıyorum.

Sadece kimin üzerinden prim yapacağını iyi biliyor.

Gözyaşı dökseydi inandırıcı olur muydu?timsah gözyaşları denirdi bu sefer de,ki bence de samimiyetsiz olurdu..
En doğru şeyi yaptı Başbakan. .adını bile ağzına almadı.

İşine hangisi geliyorsa onu kullanıyor, diğerlerini görmezlikten geliyor. Ayrıca sandık sandık diyenlere şunu da belirtmekte fayda var darbe anayasasına da Mısır da %95 evet oyu çıkmıştı.

Adam hiçbir şekilde samimi değil bence.
Kendi vatanındaki şehitleri için 'kelle' diyen bir adamın Esma için üzüldüğüne de inanmıyorum.

Kendine bir yol bulmuş, ki hakkını vermek lazım bu işi de çok iyi beceriyor, hep o yol üzerinden devam ediyor. Başbakan'a göre, ölen kişi onun %50'lik kesiminden biri değilse çok da bahsedilmesi gereken bir konu değil. Bu ölümlerden zerre etkilendiğini düşünmüyorum.

Bundan sonra da vay Berkinin orada ne işi vardı, vay millet niye sokağa dökülüyor demesin sakın kimse.
sevgili başbakan ölen bir can karşısında dövizden bahsederken kimse susup da oturmaz evinde.

siz hep sağduyulu olun diyorsunuz da aynı sağduyu ne sizden ne başbakandan geliyor. geri adımı hep halktan bekleniyor. başbakan hiç istifini bozmuyor. neden? koltuğu mu sarsılırdı başsağlıgı dileseydi? kibir her zaman aşağı çeker insanı...

o kadar yolsuzluk haberi çıktı da vallahi bu kadar kızmamıştım. bu toprağın altını unutuyorlar...

Mısır’da ölen kadına ağladı. Berkin için gözünden bir damla yaş düştü mü? sorusunun, Berkin'e ağladınız şehitlerimize neden ağlamadınız sorusundan ne farkı var?

Zaten şu durumda Berkin Elvan için ağlamasını beklemek saçma, ama benim açımdan başsağlığı dilememesi düşündürücü.

CAN DÜNDAR yazmış;

YENİ DAMGA "ATEİST"

Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyor”du sözde...
Palavra!
Hele bir yol inşaatına karşı çık da gör...
Maske anında düşüyor. Dil çatallaşıyor.
Yeni damga:
“Ateist.”

SENSİN TERÖRİST

ODTܒlüler, on binlerce öğrencinin emeği, on yılların sabrıyla büyütülmüş güzelim ormanın katledilip yerine yol yapılmasına karşı çıktı ya..
“Yolu bu solculara rağmen, o ateistlere rağmen yaptık” diyor Hünkâr... Nefret söylemiyle bağırıyor:
“Bunlar terörist, bunlar ateist”...
Bir ODTܒlü olarak kendisine aynen iade ediyorum:
Sensin terörist!

HIRSIZI TAKİP EDEN BİZİZ TAKTİR EDEN SEN

Ağacı büyüten biziz, kesen sen...
Talana “Dur” diyen biziz, yol veren sen...
Hukuku müdafaa eden biziz, katleden sen...
Gençleri kurşunlayan polise “Kıymayın” diye feryat eden biziz, onları “Destan yazdılar” diye öven sen...
Zulmün kabardığında camiye sığınan biziz, sığınanları “İçki içtiler” yalanıyla lanetleyen sen...
Hırsızı takip eden biziz, takdir eden sen...
Evladımıza “Haramdan uzak dur” diyen biziz, “Evdeki dolarları sıfırla” talimatı veren sen...

AYNI ŞEYLERE İNANMADIĞINA ŞÜKREDİYOR İNSAN

İnsanı insan olduğu için, ayrım gözetmeksizin seven biziz, muhaliflerine “Ateist” diye, “çocuksuz” diye hakaret eden sen...
Hal böyleyken, biz “ateist”iz, mümin sen; öyle mi?
Aynı şeylere inanmadığımıza şükrediyor insan...

"Ülkemiz insanlara maddesel zenginlikler sunmak için çok yoksul olsa da, onlara eşitlik duygusu, insanlık onuru sunamayacak kadar yoksul değildir. Fidel Castro / Keşke bizim de duble yollarımız olacağına insanlık onurumuz olsaydı birazcık. :50:

Back