misafirlikte ev sahibesinin ettiği.

Ayağıma basmayı bırak, tepeme çıksa önemli değil canım der gülümserim.
Bence tepkiniz anlamsızca sert olmuş.
Size yapılan değil sizin yaptığınız hoş görünmedi benim gözüme.
Hoşgörüsü olmayan insanların toplum içinde böyle sorunlar yaşaması doğal..

Sizin gibi nezaketten yoksun insanlar yüzünden çarşı pazarda yanlışlıkla birine poşetim sürtünse bile elli defa özür diliyorum.
Neredeyse ayaklarına kapanacam...

ayneeeen geçen akşam işten eve gideken dolmuşa bindim elim yanlışlıkla kadının elindeki telefona çarptı kadının kucağına düştü teli kadın öyle bir baktıki dedim kesin dövcek özür diledim ısrarla ama suratı beş karıştı hala

bir arkadaşa misafirliğe gittim.sonra çatkapı başka misafirleri geldi.biraz gergindim.sofraya otururken içlerinden biri ayağıyla ayağıma bastı.dikkat et dedim sertçe.ama bu kadın avaz avaz bağırıp eşekten düşmüş karpuza çevirdi.toparlayamayacağım bir tepki verdi.haliyle ben de bağırdım.misafir kalkıp gitmek için hareketlenince ev sahibesi arkadaş ona engel oldu.o da bağırıp çağırmaya devam etti.ben kalkıp gitmeye yeltenince de cılız bir sesle gitme boşver dedi.ama yüzünden kızgınlık okunuyordu.bana ısrar etmedi. sonra telefonla dönüp takılma aman falan diye geçiştirdi.ben de taraf tuttuğunu ona kırgın olduğumu söyledim.o da senin de sesin çok çıkmıştı dedi.taraf tutmadım falan dedi.siz olsanız ne yaparsınız?
Yanlışlıkla ayağına basıyor ve sen dikkat et diye sert tepki veriyorsun.Ev sahibesine saygın olursa,onun evinde onun misafirine de saygın olur.

Ne kadar kaba bir insansınız. Burda da o evde de kendinizi göstermişsiniz. Bu durumda tabii ki sizin gitmenizi isteyecekler. Ortamı geren sizsiniz. "Dikkat et" diye sert uyarmak nedir, çocuğunuzu mu azarlıyorsunuz? Bana da tanımadığım etmediğim biri yanlışlıkla yaptığım ayağına basmadan sonra böyle sert çıksa, benim de kan beynime sıçrar. Elalem sizin küçük kardeşiniz, çocuğunuz ya da kocanız değil. Siz kendi evinizde kendi insanınıza gösterdiğiniz afrayı öyle elalemin evinde misafirine gösteremezsiniz. Ha denerseniz de böyle had bildirirler . Bir daha başkasının evinde hareketlerinize çeki düzen verirsiniz herhalde.

bu bir gercekki burada asıl haksız olan sensın bide kusuru ev sahibinde aratyorsun:KK47:

ben iki misafiri de haksız buldum o kadın zaten isteyerek yapmamıştır
dikkat et denmesi beni de sinirlendirirdi
ama orada canım görmedik heralde falan derdim öyle cas cas bağırmazdım
bu arada otobüste falan birinin ayağına yanlışlıkla bassam yada çantam çarpsa önemli değil diyenden kırk kere özür diliyorum
ama dikkat etsene
kör müsün diye cazgırlık yapanlarla dönüp bir hışım bir şey söylüyorum
etkiye tepki meselesi
bu arada ev sahipleride niye böyle birbirinden hoşlanmayan alakası olmayan insanları hepsini bir aradan çıkarayım diye bir günde davet ediyor bende ona gıcığım

Misafir, misafiri sevmez ev sahibide hiç kimseyi sevmez misali ayağınıza basan şişmanmıydı? merak ettim

Hadi refleks olarak 'Dikkat et!' diye kızdınız misafire bunu anladım da, o nasıl bir karşılık verdi ki tartışmayı alevlendirecek? Heyecanla bunun cevabını bekliyorum ben.

bir arkadaşa misafirliğe gittim.sonra çatkapı başka misafirleri geldi.biraz gergindim.sofraya otururken içlerinden biri ayağıyla ayağıma bastı.dikkat et dedim sertçe.ama bu kadın avaz avaz bağırıp eşekten düşmüş karpuza çevirdi.toparlayamayacağım bir tepki verdi.haliyle ben de bağırdım.misafir kalkıp gitmek için hareketlenince ev sahibesi arkadaş ona engel oldu.o da bağırıp çağırmaya devam etti.ben kalkıp gitmeye yeltenince de cılız bir sesle gitme boşver dedi.ama yüzünden kızgınlık okunuyordu.bana ısrar etmedi. sonra telefonla dönüp takılma aman falan diye geçiştirdi.ben de taraf tuttuğunu ona kırgın olduğumu söyledim.o da senin de sesin çok çıkmıştı dedi.taraf tutmadım falan dedi.siz olsanız ne yaparsınız?
ayagınıza bastıgında bence fazla tepki vermişsiniz...sertce dikkat et demek yerine karşı tarafın pardon demesini bekleseydiniz yada demiyosa muhatap olmasaydınız keşke.....

Nesiniz siz?
ingiliz kraliçesi falan mı?
insanız hepimiz ne olur yanlışlıkla ayağınıza bastıysa.....
şu yaşıma kadar nice kasten yapılmış şeyleri bile bazı değerler adına görmezdengelen biri olarak kınadım sizi...

Ben de olsam ev sahibesi gibi cılız bir sesle gitme derdim. Taraf tutma falan değil bu, kadın yanlışlıkla ayağınıza basıyor, siz "dikkat et" diye sertçe bağırıyorsunuz. Neden bu kadar öfke?
Konunuz "misafirlikte diğer misafire ettiğim" olmalıydı...
aynen katılıyorum :))))))

Acilen doktora gider ben galiba çevremdekilere zarar veriyorum derdim. Yardım ister bu tedaviyi kabul ederdim. Yoksa herkes bana takıyor kimse beni sevmiyor diye ağlak ağlak gezerdim.

Acilen doktora gider ben galiba çevremdekilere zarar veriyorum derdim. Yardım ister bu tedaviyi kabul ederdim. Yoksa herkes bana takıyor kimse beni sevmiyor diye ağlak ağlak gezerdim.
1,5 yıl geçmiş, ayağının sızısı da öfkeli hali de geçmiştir çoktan
Konu eski :KK66:

X