Misafire soğuk yemek ikram edilir mi?

persembe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
886
1
mrb hanimlar biseyi merak ediyorum sizler evinize misafir cagirdiginizda hazirladiginiz yemekleri nasil ikram ediyosunuz
ben kac defa sahit oldum gittigim yerlerde yemekler onumuze hep sogumus olarak konuyor
siz buna dikkat edermisiniz mesela misafir agirlayacaksiniz ikindiden yemeklerinizi yapip aksama direk sofraya koyarmisiniz
ben asla koymam, sicak yemekler sicak soguklar soguk ilik yenecekler ilik ikram edilir benim bildim, hatta oyle ozenli hazirlarimki misafirlerim gittiginde savastan cikmis gibi yorgun bitkin ama icim rahat olurum fakat ben ayni ozeni hic kimsede gormedim goremiyorum neden acaba

öyle şey olur mu soğuk bir çorba düşünemiyorum:umursamaz: soğuk olması gereken zeytinyağlılar
hariç
ana yemek,çorba mutlaka ısıtılmalı börek bile sıcak güzel oluyor...bu özensizce bir davranış normalde bile hiç soğuk yemek yemem

Zeytinyağlılarımı bir gün önceden yaparım ki ,1 gün dolapta bekleyince daha lezzetli olurlar.
Böreğimi de 1 gün önceden tepsiye hazırlar,dolapta 1 gece bekletirim ,daha lezzetli olur.
Bunun dışında sıcakları sıcak getiririm sofraya..Böreği de tam misafirler geldikten sonra fırından çıkarmak üzere pişiririm.Yani sıcak sıcak..O yüzden ilk servislerde hep ayakta olurum,yorulurum,sonraları otururum ama yüzlerde ki memnuniyeti görünce de mutlu olurum.Biz böyle gördük..
Ne yazık ki herkes aynı kültürü,görgüyü almıyor ailesinden..

bazı paragöz ve görgüsüz bayanlar vardır tüp yarışması vardır sorarlar birbirlerine senin tüp ne kadar gitti sanırım siz bunlara denk geldiniz,geçmiş olsun

soğuk yemeği asla sevmem misafirimede soğuk yemek yedirmem
yemeğe gittiğim yerlerde de bugüne kadar soğuk yediğimi hatırlamam
bir çobayı pilavı yada etli yemeği soğuk düşünemiyorum bile
bence bu misafirede saygısızlık sayılır:eek:lmaz:

ben hiç bir yemeği soğuk yemem yedirmem de..

zeytin yağlılarım bile ılık olur.

anca soğuk meze, soğuk ikram edilir. oda yoğurtlu, mayonezli gibi mezeler...

asla soğuk yemeği ne misafirlerime koyarım nede eşime.
önceden yaptıysam yemeği misafirlerimin gelmesine yakın mutlaka ısıtırım

canım malesef aynı titizliiği herkez göstermiyor,örneğin bana göre çayı takip etmek ev sahibi için bi edptir fakat senin çayın bitiyor dakikalar geçiyor fakat bağzıları çene çalmaktan bardağını dahi görmüyor.

soğuk gelincede yemeyeceksin temiz çatalla bi lokma bakıp soğuksa "ayy kusura bakma ben sıcakları soğuk yiyemiyorum"diyip bırakacaksın canım..

ben hiç bir yemeği soğuk yemem yedirmem de..

zeytin yağlılarım bile ılık olur.

anca soğuk meze, soğuk ikram edilir. oda yoğurtlu, mayonezli gibi mezeler...

Aynen zeytinyağlıyı bile soğuk değil ılık severim bende
Yemeğe misafirim gelecekse sabahdan evimle ilgilenir ikindi yemeklere başlarım ki
Sıcaklığını kaybetmesinler

X