Misafir menüsü fikri

klik

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
1.106
1
43
yarın akşama,memleketten gelen dayımla yengemi yemeğe davet ettim.ve ben yarında 7 ye kadar çalışıyorum.yarın 1 saat erken çıkmayı planlıyorum.menü olarak da kafamda
şu menü var :
tarhana çorbası
sulu,tavuklu patates yemeği(kanattan yapıyorum)
pirinç pilavı
kıvırcık salata
közlemiş kırmızı biber
amerikan salatası
fanta
üzerinede
irmik helvası
çay
meyve. arkadaşlar bu menü nasıl sizce ? fikirlerinizi ve alternatiflerini bekliyorum.şimdiden teşekkürler

canım menü gayet güzel. sulu tavuk yerine fırına da atabilirsin. tavuk butlarını kaynar sudan geçir (kaynayan suya at çıkar, o suylada tarhananı yaparsın.). bi borcama soğanları yemeklık doğra. patatesleri kalın kalın kızartmalık gibi doğra. düzenli bi şekilde yağladığın tepsiye diz. domatesin varsa birkaç yere koy. firinda 180 derecede pişir.

pilava gerek bile yok aslında. ya da sadece tavukları at fırına. yanına pilav yapabilirsin.
tatlıyı sütlü bir tatlı yapabilirsin. hani helva pişirmek uzun sürebilir.

ohhhhhhh diyetteyim zaten acıktım vallahi:)çalışıyosun biraz pratik şeyler yapman gayet güzel bence irmik helvası çok hoş olur ama arkadaşın dediyi gibi zamanım lsun dersen bu akşamdan sütlü bi tatlı yapabilirsin afiyet olsuncokacimcoook

cevaplarınız ve fikirleriniz için hepinize çok teşekür aderim arkadaşlar. fırında tavuk olarak değişiklik yapabilirim menümde.ayrıca dediğiniz gibi helva pişerken sürekli başında durmam lazım kavururken yakmamak için ama en iyi becerdiğim tatlıda bu.daha önce 2-3 kez yaptım ve yiyenler çok beğenerek yediler.o yüzden helva yapayım dedim.

tavukları maggi tavuk sosuylada yapabilirsin fırın torbasında enfes oluyo

X