Tabiki.
2çeşit börek veriyorum, 2 çeşit salata, bir çeşit zeytinyağlı dolma, 1 çeşit aperatif, 1 çeşit kıymalı herhangi bir tarif, 1 çeşit mini poğaça, 1 çeşit de o gün tabakta ne eksikse, onu da koyabileceğim bir tarif hazırlıyorum.
Mesela en büyük kurtarıcım krep sarma dır.
2, 3 krep yapıyorum.
Bazen krep hamurunun içine dereotu ya da maydonoz da koyuyorum.
Üzerine beyaz peynir ve labneyi karıştırıp tabaka halinde sürüyorum.
Onun da üzerine salam diziyorum tüm krebi kaplayacak şekilde.
Rulo şeklinde, alüminyum folyoyla sarıp buzlukta 2 saat bekletiyorum.
Çıkarınca 2 parmak kalınlığında kesip, kürdanlara geçiriyorum, çok güzel bir tadımlık oluyor.
Aynı şekilde basit tariflerden biri meksika fasulyesi salatası.
Konserve şeklinde alıyorum, içinize aklınıza gelebilecek her türlü yeşillik doğruyorum.
Bir çay bardağı arpa şehriyeyi suda haşlayıp, salataya ekliyorum.
Yağ limon karışımını da ekliyorum.
Bu tarifi, büyük kırmızı biberleri boyuna yarısını kesip, içerisine salata doldurarak servis ediyorum.
Tavuklu mayonezli iceberg salatası yapıyorum 5 dakikada.
Tavuk göğsünü daha önceden haşlanmış ve didiklenmiş şekilde buzluğumda tutuyorum.
Bir top ice berg atomu küçük küçük kesiyorum.
Üzerine kornişon turşu ve mısır ekliyorum.
Tavukları da katıp, yeteri kadar mayonez ve bir iki yemek kaşığı yoyurtla karıştırıp servis ediyorum.
Mercimekli tepsi böreği yine kurtarıcı bir tarif.
Hazır haşlanmış mercimeği yine buzlukta tutuyorum.
Çıkarıp mercimeği, soğan, salça ve baharatlarla kavuruyorum.
Tepsiye bir kat yufka, üzerine yumurtalı sütlü harç, tekrar bir kat yufka ve mercimekli börek harcı koyuyorum.
3. yufka katına yine yumurtalı harç, 4. kata mercimekli harç, 5. kata normal yufka ve yumurtalı harç koyarak kapatıyorum.
Üzerine kalan harcı döküp, galeta unu serpiyorum.
Yaklaşık 25 dakikada börek hazır, 40 45 dakikada fırında pişiyor.
Patates topları yine basit ve karın doyuran tariflerden biridir.
4-5 patatesi haşlıyorum, bir tatlı kaşığı tereyağı, kararbiber, yuz ve biraz rende kaşarla eziyorum.
Patatesin püre gibi olmaması önemli, biraz diri kalması gerekiyor.
Bu patatesleri elimde yuvarlayıp, çanak haline getiriyorum.
O günki menüme göre içine ya peynir dolgulu ya da kavrulmuş kıyma dolgulu yapıyorum.
Kıymalı yaptığımda üzerine biraz yoğurt da gezdirip, servis ediyorum.
Ya da hiçbir şey koymayıp, kırmızı biber, çörek otu ve maydonoza yuvarlayıp, renkli patates topları elde edebilirsiniz.
Milföy her zaman kurtarıcı bir tariftir.
Ama ben milföyleri biraz daha değişik yapıyorum.
Bir kare milföyü, şerif halinde 4 e bölüyorum.
Yağlı kağıtlarla külahlar hazırlayıp, bu şeritleri üzerine sarıp fırına atıyorum.
Bu çıkan milföy külahlarının içine ister tuzlu peynirli dolgu, ister kremalı tatlı bir dolgu hazırlayarak 2 şekilde de servis edebilirsiniz.
Bazen karışık kızartma yapıyorum, üzerine domates soslu.
Ama basit olarak algılanmaması ve göze hitap etmesi açısından renkli dolmalık biberlerin içine koyarak, üzerine maydonoz serpip servis ediyorum.
İnsanlar sanki uğraştırıcı bir şey zannediyor.
Akşam misafirlerine değil de, gündüz gelen misafirler için yufkalı pizza tarifim var.
Çok lezzetli oluyor, deneyin derim.
Bir yufkayı en büyük tayava kenarları dışarıda kalacak şekilde koyuyorum.
Bu yufkanın üzerine 1 yumurta ve 1 çay bardağı sütten oluşan karışımı sürüyorum.
İkinci yufkayı da aynı şekilde kenarları sarkacak şekilde koyuyorum.
2. kat yufkanın üstüne 1 yemek kaşığı salça, biraz kekik ve sıvı yağı karıştırıp sürüyorum.
Kenarları içe içe yuvarlayarak kapatıyorum.
Kenarlara da salçalı sostan sürüyorum.
Ortada kalan tabanın üstüne, sosis, sucuk,salam, renkli biberler, zeytin dilimleri, kaşar rendesi koyuyorum.
Kapağı kapatıp, kısık ateşte 15 20 dakikada pişiriyorum.
Bunlar gibi şeyler hazırlıyorum o 8 çeşitte.
Ama illa ki bir kıyalı börek ya da içli köftem vardır tabakta.
Onu gören misafir, ooo neler yapmışsın diyor.
1,2 zor tarifin yanına böyle 15 dakikada hazırlanan şeyleri koyunca hiç göze batmıyor, afiyetle yeniyor.