- 29 Ekim 2013
- 870
- 332
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bi de aklınızda olsun daha uygun bi zamanında bolca sigara böreği sar at buzluğa aniden çıkıp gelen misafir için ideal ikramlık :)
Annem kendimi bildim bileli 5 çayı içer bi gün icmezse bagimlilar gibi yoksunluk krizlerine girer :)Ailem köyde yaşar hiç öyle ingiliz falanda bilmezler her akşamüstü o çay içilir.
ayneeeeennnnnnndiyetteyım ve gozum donmus vazıyetteyım
Ben yurt dışında büyüdüğüm için mi yoksa beceriksiz olmamdan mı bi türlü Türk misafir adabını öğrenemedim.. ya hazırlığı çok abarttım yada çok sönük kaldı sofram..
sorun şu ki mesela gün içinde haberleştiğiniz 5 çayı için ne yaparsınız.. . 3-4 saat sürem var, marketten alma şansım yok... Geç cevap verebilirim kusura bakmayın öneri bekliyorum lütfen..
Aynen yaaaa, öfff cımbızla laf seçip muhalefet olmak her yerde moda olduKesinlikle katılıyorum fikir danismis kişi yargila dememiş herkes yapcak diye bişey yok isteyen yapar istemeyen yapmaz
Beni edebilirsin müsade ediyorumHemen çaya misafir davet etmek geldi içimden hatta :)
Aynı gün için haber verilmişse en az 1, maksimum 3 çeşit şey yeterlidir.
Bir kek, bir börek ya da krep tarzı tuzlu bir hamur işi, bir de salata türlerinden yaparsanız lağıyından fazlası sağlanmış olur.
Ama birkaç gün önceden haberli gelen misafire ise en az 4 çeşit tuzlu, 2 çeşit tatlı hazırlamak gerekir.
Ben genelde abartıp 8 çeşit tuzlu, 3 çeşit tatlı yapıyorum.
Ama işkence çekiyorum resmen, orası ayrı.
Bi poğaça bi de ıslak kek yaptım.. Ya zaten hem hasta ziyareti hem 5 çayı ziyaretiydi..
Normalde çalıştığım için çok misafir ağırlama şansım olmuyor.. 1 aydır sağlık sebebiyle izinliyim... o yüzden büyük bi hazırlıkta yapamadım.. Ama sizin gibi 8-10 çeşit hiç yapmadim.. yemek, kek börek işlerine eli yatkin insanlara çok imreniyorum..
Çok da güzel olmuş, daha ne olsun.Bi poğaça bi de ıslak kek yaptım.. Ya zaten hem hasta ziyareti hem 5 çayı ziyaretiydi..
Normalde çalıştığım için çok misafir ağırlama şansım olmuyor.. 1 aydır sağlık sebebiyle izinliyim... o yüzden büyük bi hazırlıkta yapamadım.. Ama sizin gibi 8-10 çeşit hiç yapmadim.. yemek, kek börek işlerine eli yatkin insanlara çok imreniyorum..