misafir adabı

ben olsam milföy börek yaparım yanına da sıcak bir kek...
bir tuzlu bir tatlı yeterlidir..

zaten aksam yemeği yenir evlere dagılınca çok yemesinler:KK49:

kaç kişi geldiklerine baglı
birde 5 cayı varmı cıdden o oglen 1 cayı olmasın?
ben napardım soyle 2-3 kısı gelıyorlarsa
kek
salata( kısır , makarna salatası, patates alatası vs)
birde börek yapardım

kek,kolay bir salata ve kolay bir börek(milföy yada yufka varsa gözleme falan)

bi kaç gün önceden haberim olsa bu menüyü üçe katlarım tabiki.

bende 5 çayını anlamıyorum.benim bildiğim 2de falan çay faslı başlıyor bizlerdeee

yazmadan edemedim :KK69:
anneme göre eğer saat 5 gibi illa caya gelecegız demedılerse aksam yemegıne gelınıyor demektır.
bizim için kadınların cay saati toplanması 1 2 3 gibi saatlerde olur.
aksam 5 kocaların, cocukların eve dönme saati ve akşam yemeği saatine yakın oldugundan kimse pek çaya toplanmaz o yüzden.
neden yazdım bilmem içimde kalmasın:)))

Normalde haberli olsa çok çeşit yapıyoruz ya.. Gün içinde karar verilince ne yapılıronu sordum.. Ne kadarı yeterli manasında.. Yani bi tuzlu bi şekerli yeterli mi diye...
gün içinde gelişen bi misafirlik durumunda bi kek yapıyorum bi de kolayından poğaça ve yoğurtlu patatesli havuçlu bişe var ondan yapıyorum yok o kadar bile vaktim yoksa sadece kek yapıyorum çok pratik oluyor çünkü tuzlu olarak da dışarıdan alıyorum

Kek yerine kurabiye de yapabilirsiniz tuzlu olarak da hmmn ne olabilirrr :110:kisir guzel gider bence ya da mercimek kofte ya daaa lavas boregi yapiyorlar bes dk da pratik ondan yapin :KK72:

kek yap. benim kekte kurtarıcım şu normal kek yapıyorum. içine kakao herhangi ek birşey koymuyorum. kek pişince ikiye ayırıyorum ayırdığım yere çikolata sos sürüyorum. yanınada kısır. birde hemen kolay bir hamur yapıyorum içine kaşar yada sosis koyup yağda kızartıyorum tamam

X