Miras işleri

Pembelii11

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
565
70
18
643 m2 lik tam hisseli arsa miras kaldı. Vefat etmiş olan babamin teyzesinden. Ama 270 pay sahibi var toplam. Murisin, 1.derece yakını 4kisi var(Kardeşler) onlara 30'ar pay. Murisin 10 kişi yeğeni var(babam dahil) onlara 3.er pay. Yeğenlerden bazıları(amcalarım yani) ölünce çocuklarına kalan paylar var... toplam 270 pay sahibi var kısaca. Babama 3 pay düşüyor biz üç kardeş 1.er pay. 643m2 lik alan van eminpasa da. Gidip görme şansım olmadı. Velhasıl amcam ve abim vekalet istiyor orası satılacağı için. Ne kadar gelicek bize dedim. Biz üç kardeşiz. 2 şer bin TL denildi. 2 bin TL para bilr değil. Böyle bir durumda. Bilemiyorum. Ne yapmalıyım sizce?

Oralardan bir emlakçı ile görüşüp fiyat araştırması yapabilirsiniz .

Ben hiç anlamıyorum bu işlerden de acaba bu miras konusunda bilirkişi kimdir?

Avukata mı danışmalı mesela?

Yarın öbür gün biz de uğraşacağız, çok merak ettim.

O bölgedeki arsa metrekare fiyatlarını öğrenin. Eğer gerçekten 2bin TL düşüyorsa payınıza, masrafa girmeye hiç gerek yok. Vekalet ücretine gider zaten yarısı
Hic gerek yok derken yani vermeyin mi diyorsunuz. 3 kardeş toplu vekalet verdiğimizde daha az imiş ücreti. Vermediğinde vekalet mahkemeye düşecek mahkemeye gitmediginde para cezası ve daha ucuza satılır diyorlar. Daha ucuz artık neyse bilemiyorum..

Internetten aynı konumdaki arsalara baktim 452 m2 arsa 452 bin o şekilde
m2 çok büyük değil ve mirasçı çok fazla herkesin payı hisseleri oranında hesaplanacak bölünecek van ilindeki arazi fiyatlarınıda bilmek lazım tam olarak ne kadar düşeceğini anlamak için bir gayrimenkul uzmanıyla yada emlakçıyla görüşseniz daha net bilgiler öğrenebilirsiniz mahkemelerin ne kadar verdiğinide bilir onlar

Bence veraset ilamınızı alıp ortaklıktaki payınızı öğrendikten sonra arsanın emsal değerini araştırmak mantıklı.

Konudan bağımsız olarak herhangi bir konuda avukat dışında birine vekalet vermeyi doğru bulmuyorum, satışta da bulunurum paramı da kendim alırım. Güvensizlik benim mesleki deformasyonum

Neden birleşip bir avukata gitmiyorsunuz? Bu tip durumlarda birleşip gidince avukata ödediğiniz para da paylaştığınız için daha az oluyor. Bence birleşin avukata gidin. Daha net bir sonuç alırsınız burada kimse size doğru bilgi veremez

Vekalet ücreti ve avukat ücreti... ve gelecek para da 2.500 ₺ ise gercekten...

Siz payınıza düşecek para miktarından mı emin olamıyorsunuz yoksa vekâletname verdiğinizde payınıza düşen paranın sizin hesabınıza yatırılmama ihtimalinden mi endişe ediyorsunuz?

Arsanın imarlı olup olmadığını öğrenin abinizden, metrekaresi de belli zaten, o bölgedeki emlakçılara şu metrekarede imarlı arsamız var, ortalama ne kadara satışa çıkarabiliriz diye sorun eğer gerçekten abinizin dediği gibi emlakçılarda payınıza 2 bin lira düşecek kadar bir fiyata satılabileceğini teyit ederse, siz de hakkınıza düşen miktarın bugün yarın denip ödenmeyeceğinden endişeliyseniz, siz hesabıma 2 bin lirayı geçin oradan da notere gidelim vekâlet için deyin.

Son düzenleme:
Ben balikesirde yaşıyorum yer van da nasıl yapabirim onu
ben Ankarada yaşıyorum, eşim Maraştaki arsaları için oradan birilerini bulup araştırma yaptırmıştı

miras olunca, para olunca akrabaların hiçbirine güvenmem ne yazık ki, neler yaşadım çünkü

bir avukat ve oradan bir emlakçı ile görüşüp fikir alın muhakkak

Yapacak bir şey yok 270pay sahibi var diyorsunuz, bunu kafamda canlandıramadım, 27 mi demek istediniz diye düşündüm. Başka emlakcı bulup fiyat arttırsanız da payınıza düşecek olan dandik bir para olur maalesef. Ya da eğer paranız varsa diğer hissedarların paylarını satın alabilirsiniz. yani arsayı siz satın alırsınız, ileride kıymetlenir ve yatırım olur.

Fiyat araştırması yapın
Vekalet vermeyin kimseye
Gidin ne imzalanacaksa
Kendiniz okuyun
Öyle imzalayın aklınıza yatarsa
2 bin az para da bir şekilde ortaklıktan ayrılmak istiyorlardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…