- 21 Mayıs 2022
- 565
- 70
- 18
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Oralardan bir emlakçı ile görüşüp fiyat araştırması yapabilirsiniz .643 m2 lik tam hisseli arsa miras kaldı. Vefat etmiş olan babamin teyzesinden. Ama 270 pay sahibi var toplam. Murisin, 1.derece yakını 4kisi var(Kardeşler) onlara 30'ar pay. Murisin 10 kişi yeğeni var(babam dahil) onlara 3.er pay. Yeğenlerden bazıları(amcalarım yani) ölünce çocuklarına kalan paylar var... toplam 270 pay sahibi var kısaca. Babama 3 pay düşüyor biz üç kardeş 1.er pay. 643m2 lik alan van eminpasa da. Gidip görme şansım olmadı. Velhasıl amcam ve abim vekalet istiyor orası satılacağı için. Ne kadar gelicek bize dedim. Biz üç kardeşiz. 2 şer bin TL denildi. 2 bin TL para bilr değil. Böyle bir durumda. Bilemiyorum. Ne yapmalıyım sizce?
Ben balikesirde yaşıyorum yer van da nasıl yapabirim onuOralardan bir emlakçı ile görüşüp fiyat araştırması yapabilirsiniz .
Internetten aynı konumdaki arsalara baktim 452 m2 arsa 452 bin o şekildeOralardan bir emlakçı ile görüşüp fiyat araştırması yapabilirsiniz .
Hic gerek yok derken yani vermeyin mi diyorsunuz. 3 kardeş toplu vekalet verdiğimizde daha az imiş ücreti. Vermediğinde vekalet mahkemeye düşecek mahkemeye gitmediginde para cezası ve daha ucuza satılır diyorlar. Daha ucuz artık neyse bilemiyorum..O bölgedeki arsa metrekare fiyatlarını öğrenin. Eğer gerçekten 2bin TL düşüyorsa payınıza, masrafa girmeye hiç gerek yok. Vekalet ücretine gider zaten yarısı
m2 çok büyük değil ve mirasçı çok fazla herkesin payı hisseleri oranında hesaplanacak bölünecek van ilindeki arazi fiyatlarınıda bilmek lazım tam olarak ne kadar düşeceğini anlamak için bir gayrimenkul uzmanıyla yada emlakçıyla görüşseniz daha net bilgiler öğrenebilirsiniz mahkemelerin ne kadar verdiğinide bilir onlarInternetten aynı konumdaki arsalara baktim 452 m2 arsa 452 bin o şekilde
Vekalet ücreti ve avukat ücreti... ve gelecek para da 2.500 ₺ ise gercekten...Neden birleşip bir avukata gitmiyorsunuz? Bu tip durumlarda birleşip gidince avukata ödediğiniz para da paylaştığınız için daha az oluyor. Bence birleşin avukata gidin. Daha net bir sonuç alırsınız burada kimse size doğru bilgi veremez
Siz payınıza düşecek para miktarından mı emin olamıyorsunuz yoksa vekâletname verdiğinizde payınıza düşen paranın sizin hesabınıza yatırılmama ihtimalinden mi endişe ediyorsunuz?Hic gerek yok derken yani vermeyin mi diyorsunuz. 3 kardeş toplu vekalet verdiğimizde daha az imiş ücreti. Vermediğinde vekalet mahkemeye düşecek mahkemeye gitmediginde para cezası ve daha ucuza satılır diyorlar. Daha ucuz artık neyse bilemiyorum..
ben Ankarada yaşıyorum, eşim Maraştaki arsaları için oradan birilerini bulup araştırma yaptırmıştıBen balikesirde yaşıyorum yer van da nasıl yapabirim onu
Yapacak bir şey yok 270pay sahibi var diyorsunuz, bunu kafamda canlandıramadım, 27 mi demek istediniz diye düşündüm. Başka emlakcı bulup fiyat arttırsanız da payınıza düşecek olan dandik bir para olur maalesef. Ya da eğer paranız varsa diğer hissedarların paylarını satın alabilirsiniz. yani arsayı siz satın alırsınız, ileride kıymetlenir ve yatırım olur.643 m2 lik tam hisseli arsa miras kaldı. Vefat etmiş olan babamin teyzesinden. Ama 270 pay sahibi var toplam. Murisin, 1.derece yakını 4kisi var(Kardeşler) onlara 30'ar pay. Murisin 10 kişi yeğeni var(babam dahil) onlara 3.er pay. Yeğenlerden bazıları(amcalarım yani) ölünce çocuklarına kalan paylar var... toplam 270 pay sahibi var kısaca. Babama 3 pay düşüyor biz üç kardeş 1.er pay. 643m2 lik alan van eminpasa da. Gidip görme şansım olmadı. Velhasıl amcam ve abim vekalet istiyor orası satılacağı için. Ne kadar gelicek bize dedim. Biz üç kardeşiz. 2 şer bin TL denildi. 2 bin TL para bilr değil. Böyle bir durumda. Bilemiyorum. Ne yapmalıyım sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?