- 26 Mayıs 2016
- 3.835
- 8.113
- 158
Saol baybsi. Aslinda alacak param var. Almasam olur mu o da olur. Yaf diyorun haftanin 5 günü çalışıyorum. Ev araba yaptim borclari yok. O kadar da alim. Neye çalışıyorum ben. Sonra da diyorum ki ulen bi telefona o kadar verilir mi. Yas oldu 35.lindalinda her gün, her şeyi yaptığım, her an elimin altında olan telefonu bütçem yetiyorsa alırım diye düşünüyorum ben. sonuçta senin de bahsettiğin; alayım, yenisi çıkınca onu da alıp değiştireyim değil, alayım 5 yıl zaten kullanırım düşüncesi.
he uygunu da iş görüyor mu görüyor tabi ama bence telefona verdiğimiz parayı hakediyor.
eskisini de satsan para eder bi telefon. ben karşı değilim, destekliyorum senibenim bütçem 13'e yetmiyor, 11 ya da 12'de gönlüm, bi süre daha bekliyorum bakalım.
Paylaşırım tabikiMia'cığım kırtasiye düzenini paylaşır mısın benimle.
kızımın odasında o düzeni de sağlayamadım.
bölümlüyorum ama bir süre sonra yine işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
ben senede 2 yaptırıyorum.Günaydın kizlar. Manikürû icin kuaföre gidiyor musunuz evde mi yapiyorsunuz. 6 ayda bi falan kuaföre gidiyorum ben. Ama evde kendim yapabiliyorum aslinda. Ama sanki oraya gidince daha güzel olacakmis gibi hissediyorum ama alakasi yok tabi. Kremli eldivenlerden alicam sanirim netten su poşet gibi olanlardan. Tanesi 6 tl ye geliyor. Manikür olmus 60 tl adamlardaki kazanca bak.
Nicin aramidaki fark sonsuz canim. Vallaha evle iş arasindayim. Baska da bi yere gittiğim yok.ben senede 2 yaptırıyorum.
seninle aramızdaki fark -------------------------------------------------------- sonsuz
Ben her ay gitmeye çalışıyorum Bazen 2 ayda 1Nicin aramidaki fark sonsuz canim. Vallaha evle iş arasindayim. Baska da bi yere gittiğim yok.
Esimde diyor ne evde ugrasion bunla git yaptir işte deyip. Bazen bi gaza geliyorum gidiyorum sonraki aylarda hep evde yapiyorum. Benim sorunum şu kendime para harcarken acayip cimrilik yapiyorum ama konu sevdiklerim ve baskalari olunca oooo deli gibi harcarim gözüm görmez.Ben her ay gitmeye çalışıyorum Bazen 2 ayda 1
O an ne eksikse onu yaptırıyorum.
İyi geliyor gerçekten bakimli hissetmek
İşte seni mutlu eden şeylerleri bulup hayatına dahil etmelisinEsimde diyor ne evde ugrasion bunla git yaptir işte deyip. Bazen bi gaza geliyorum gidiyorum sonraki aylarda hep evde yapiyorum. Benim sorunum şu kendime para harcarken acayip cimrilik yapiyorum ama konu sevdiklerim ve baskalari olunca oooo deli gibi harcarim gözüm görmez.
Kazandigim maastan ne kadar harciyorsun de aylik 300 tl yi bile bulmaz kendim icin. Kaş aldirmaya gidiyorum aylik o da 50 tl. Baska da aman aman gidip de bi sey almıyorum.yani kiyafet kozmetik ya da ne bilim. Hee ev esyasi olarak da aldiklarim robot süpürgedir kurutmadir falan onlari aldim çünkü gerçekten cabuk yorulan bi yapim var her sey kolay olmali benim icin.
Güle güle kullanPhilips airfryeri denedim kizlar. Patates kizarttim sufle yaptim kofte kizarttim hepsi mükemmel. Yani eger ki butceniz sizi zorlamazsa ve evinizde robot arti kurutma makineniz varsa eger onlardan sonra alinabilir. Pratik mi kesinlikle evet. Güzel pişiriyor mu evet.
Amma illa olsun mu linda derseniz yok. Olmasada olur bu. Robot ve kurutma gibi illa olmasi şart degil. Daha acil ihtiyaçlar alinabilir. Benim fikrim böyle soran kizlara duyurulur efem
Saol canimcimGüle güle kullan
Denge kurmak cok önemli zaten. Ben bi türlü bunu beceremiyorum. Yani aylik kendime harclik belirleme konusunda bile iyi degilim. Mesela maasimin kacta kacini kisesel zevklere ayirmali gibi?Maddi konularda konuşmayı sevmem ama şöyle açıklayayım
Biz ilk zaman parasal anlamda çok sıkıntı çektik o zaman para harcama düşüncemiz de farklıydı
Borçlar ödemeler vs derken birikim yapamazdik yapsak bile bir şekilde giderdi o para
Sonra durumumuz iyi oldukça yatırım yapmaya başladık bir şekilde ödenir dedik ve her fırsatı değerlendirdik çok şükür hiç zarar etmedik
Şuan kazancimizin belli bir kısmı yine yatırımlara gidiyor
Temel ihtiyaclarimiz karşılanıyor
Tatilimize gidiyoruz
Kisisel belli bir limit belirledim onun dışına çıkmıyorum
Yıllık belirli masraflar için limit belirledik ev tadilatı konusu gibi acil olanlardan başlayıp son detaylarına kadar bütçe dahilinde yapıyoruz
Bütçe yetmezse erteliyoruz yada çok istersem kisisel butcem dahilinde taksitle alıyorum
Yani hem geleceğimizi hem bugünü düşünerek hayatımızı devam ettiriyoruz.
Maaşının belirli harcamalarindan sonra ne kalıyorDenge kurmak cok önemli zaten. Ben bi türlü bunu beceremiyorum. Yani aylik kendime harclik belirleme konusunda bile iyi degilim. Mesela maasimin kacta kacini kisesel zevklere ayirmali gibi?
Yatirim konusunda derdim illa 5 evim olsun sundan da olsun degil inan ki. Kizima 1 ev de kalsa 5 evde kalsa kendisi ayaklarinin üstünde durmadikca ne bilim farketmez gibi geliyor bana. Harcamak da cok önemli biriktirmek kadar.
Her insanın bu konuda istekleri farklıdır. Mesela ben de hayatımı kolaylaştıracak eşyalara verilen paraya acımam. Niye benim yerime çalışacak varken ben onu kullanmayayım ki. Bazıları bütün parasını kozmetiğe yatırır, bazısı seyahatlere, bazıları eğitimlere, bazıları yatırıma. Ben pek yatırım insanı değilim. Bu gün buldum bu gün yerim hak kerimdir yarına kafasındayımEsimde diyor ne evde ugrasion bunla git yaptir işte deyip. Bazen bi gaza geliyorum gidiyorum sonraki aylarda hep evde yapiyorum. Benim sorunum şu kendime para harcarken acayip cimrilik yapiyorum ama konu sevdiklerim ve baskalari olunca oooo deli gibi harcarim gözüm görmez.
Kazandigim maastan ne kadar harciyorsun de aylik 300 tl yi bile bulmaz kendim icin. Kaş aldirmaya gidiyorum aylik o da 50 tl. Baska da aman aman gidip de bi sey almıyorum.yani kiyafet kozmetik ya da ne bilim. Hee ev esyasi olarak da aldiklarim robot süpürgedir kurutmadir falan onlari aldim çünkü gerçekten cabuk yorulan bi yapim var her sey kolay olmali benim icin.
Hangi egitimler anka bize de söyleHer insanın bu konuda istekleri farklıdır. Mesela ben de hayatımı kolaylaştıracak eşyalara verilen paraya acımam. Niye benim yerime çalışacak varken ben onu kullanmayayım ki. Bazıları bütün parasını kozmetiğe yatırır, bazısı seyahatlere, bazıları eğitimlere, bazıları yatırıma. Ben pek yatırım insanı değilim. Bu gün buldum bu gün yerim hak kerimdir yarına kafasındayımo yüzden ne arabamız var ne evimiz. Kirasını verdikten sonra bütün evler benim. Çok istediğim eğitimler var benim mesela onları almak bu yıl hedefim. Hesaplayınca hepsi 10 bini buluyor ama bu beni mutlu edecek ve büyük katkısı olacak bana. Sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle harca.
Aynen katılıyorum herkesin maddiyata bakış açısı farklıHer insanın bu konuda istekleri farklıdır. Mesela ben de hayatımı kolaylaştıracak eşyalara verilen paraya acımam. Niye benim yerime çalışacak varken ben onu kullanmayayım ki. Bazıları bütün parasını kozmetiğe yatırır, bazısı seyahatlere, bazıları eğitimlere, bazıları yatırıma. Ben pek yatırım insanı değilim. Bu gün buldum bu gün yerim hak kerimdir yarına kafasındayımo yüzden ne arabamız var ne evimiz. Kirasını verdikten sonra bütün evler benim. Çok istediğim eğitimler var benim mesela onları almak bu yıl hedefim. Hesaplayınca hepsi 10 bini buluyor ama bu beni mutlu edecek ve büyük katkısı olacak bana. Sen kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle harca.
Hacamat sülük kadim tıp falan filanHangi egitimler anka bize de söyle
Haklisin nelerle mutlu oluyorum buna bakmam lazim sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?