Popüler Konu Minimal Yaşam

iyi akşamlar bayanlar
oğluma oda takımı siparişi verdiğimizi ve alez önerilerinizi istemiştim.
alezi aldım
bu gün az bir vaktimiz vardı, yataşa uğradık ve tek kişilik bir yatak bakmak istedik, çok fazla seçenek var ve çocukta ne tercih edilmeli bilmiyoruz, satıcı çift taraflı kullanılan, en çok sattıkları modeli gösterdi (çok satılmasının nedeni fiyat olarak ucuzdu diğer modellere göre )

işbir yatağa da bakmak istiyorum ancak çok da anlamıyorum

sizlerin çocuklarınız aldığınız ya da bekarken kullandığınız ve memnun kaldığınız marka model var mı acaba? ben bekarken idaş kullanıyordum (neden o markayı almıştım hatırlamıyorum), evlendiğimiz zaman yatak odamı tepe mobilyadan alırken onlarda idaş yatak satmışlardı. çocuk odasını aldığımız yer de idaş satıyor.

yatsan bayisi sanırım kapanmış, ama netten de sipariş verebilirim

teşekkür ederim.

Bende beyaz alicam ama set ustu ankastre falan degil.
Sadece ocak olarak.
Izgarali istemiyorum temizlemesi zorluk.
Cam da memnuniyet azsa ne alsam bilemedim
https://www.ankastreal.com/teka-cgw-lux-70-5g-ai-al-tr-ci-ankastre-ocak-5-gozlu-cam-woklu
benimki bundan, şimdi baktım da epey pahalı imiş, benim tercih ettiğim bir marka değildi, müteahit takmış. siyah cam temizliği zor, leke bırakıyor tabi
üzerindeki dökümlerin kızartmadan sonra lekelerini temizlemek çok zor
tamamen cam nasıl oluyor hiç deneyimlemedim
tamamen cam olanlar şık duruyor tabi, neden çatlıyor bilmiyorum
benimkinin üstünde döküm var, ondan çatlamıyor olabilir, tencere cama direk temas etmiyor yani

uyum sağlar mı bilemem, her çocuk farklı tabi, 36 aydan sonra daha iyi olabilir gibi
denenebilir, olmazsa alırsın

Normal şartlarda küçük gibi duruyor ama bence de deneyin. Yarım gün çok ideal zaten. Ben iki çocuğumda da çok direttim kendim büyüteceğim diye, bilmiyorum neden..önyargım vardı en iyi ben bakarım kreşe giden çocuk eksik kalır diye. Ama şu anda bu şekilde bir kalıbım yok. Şartlara göre değerlendirmek gerektiği kanaatindeyim. Annenin fiziksel açıdan tükenene kadar diretmesini doğru bulmuyorum, nihayetinde anne de bir insan, yorulduysanız dinlenmek için zaman ayırın. Ailelerden destek alma durumu yoksa, eşiniz yoğun çalışıyorsa veya başka sebepler varsa güvenilir bir kreş bulun ve yarım gün gönderin. Çocuk alışmakta diretirse tabii ki geri alırsınız. Ama hoşuna giderse emin olun çok daha enerjik ve mutlu bir anne evde onu bekliyor olacaktır.

Kesinlikle çok istiyorum hem oğlum icin hem kendim icin...şimdi 27 aylık bugüne kadar en fazla 2 saat yanından ayrılmışımdır ayda bir yani oda...ins büyük uyum sağlar artık ne yazıkki eski şartlar yok şehir sitelesti komşuluk yok oynayacağı kimse yok çok üzülüyorum yalnız büyüyorlar hep bizim yanımızda çocukluğunu yaşayamıyor doyasıya hiç bir çocuk

uyum sağlar mı bilemem, her çocuk farklı tabi, 36 aydan sonra daha iyi olabilir gibi
denenebilir, olmazsa alırsın
Duruma göre hareket edicem artık belki ilk oyun grubu olarak başlarım en azından bende yanında olmuş olurum alışana kadar

Benim oğlum erken doğdu kuvezde kaldı ve kolikti 4 ay boyunca sabahlara kadar ağlıyordu uyumuyordu hep kucak hep kucak çok çok zor günler geçirdik gerçekten şuan bile uyumayan bir çocuk gece arabaya bindirip sokak sokak gezmisligimis var sussun diye daha birsürü şey anlatılmaz yani...ve inanılmaz yorgunum ailem yakın ama yinede bırakmıyorum hep kendim baktım eşimle derken 27 ay geçti ve ben çok çok sabırlı bir insanmışım diyorum günlük 3 4 saat uykularla geçiyordu hep ama artık dinlenmek istiyorum pek enerjim kalmadı vücut yorgunluğu umrumda değil ama ruhum çok fena ins uyum sağlar o sırada bende spor yada bilmiyorum benim dinlendirecek mutluluk verecek birşeyler yapmak istiyorum...Bin şükür eşim evden çalışıyor da yemeğimi falan yapıyorum temizliğimi...taşınınca artık o olmayacak evde e çocukta büyüdü biraz nefes alayim

Bu dokumler zamanla leke tutuyor nekadar yikasanda her yemekden sonra yikamadigim oluyor.
cam derken ocak gozleri var bu izgarasi yok.
Risk alip alicam yapacak bisi yok.

Kuzenim 3 yasindan sonra gunde 3 saat verdi..
Bu sene 4 yasinda tam gun verdi.
O sakin bir cocukda konusmuyor hala.
Yani tam uzun cumleler kurmuyor.
Kendink tam ifade edemiyor gelisiminde sikinti yok ama gec konusacak sanirim.

O memnundu yani arkadaslariyla kendi yasitlariyla ic ice olmasindan.

Olmadi bir sure sizde gidersiniz beklersiniz bakar gozlemlersiniz.

Ama size tek temennim lutfen guvenilir bir yer bulun.
El kadar cocuklari nasil dovduklerini yerlere attiklarini izledik tv de.
Ben cok korkuyorum

Aloben
verdiğin zaman zaten uyum süreci olacak bikac saat duracak.
duruma göre devan eder ya da alirsin .
ben öğretmenim olaya hem psikolojik hem de anne çocuğun sosyalleşmesi olarak olaya bakiyorum mutlu anne mutlu cocuk
2 yıla yakın kv baktı eve gelmek istemiyordum diktatör her şey istediği olsun alıngan vs. evlilik zarar gordu çok şükür şimdi eve huzurla geliyorum o evde değil diye

herkese mutlu gunler aylar yillar ....
kendimi canlandırmak için kitap sipariş verdim bu da bir adım kendim icin

Aloben ben oğlumu 24 aylık iken gam gün verdim kreşe. Evde bakıcımız vardı. Çok da iyi bakıyordu ancak yetemiyordu. Alışma süreciniz biraz zor geçti ama sonrası gayet güzeldi.

Ruh yorgunluğu da vücut yorgunluğundan sonra başlıyor maalesef. Uykusuz ve sürekli kısır döngüde bir anne bir zaman sonra psikolojik olarak da çökmeye başlıyor. O sebeple fiziksel yorgunluktan bahsettim. O sorun çözülünce diğeri de beraberinde çözülüyor zaten:)

Bugün sadede giyinme odamı elden geçirdim. Orayı sadece ben kullanıyorum. Gardıropdan da kullandığım kısımlar var.
Kalem kalem kıyafet sayımı yazsam vallah beni bu topiğe sokmazsınız

3 adet kazak, bir tane etek, bir çanta ayırdım verilmek üzere
4 tane kemer, bir tane bluz, bir kaç tane külotlu çorap, ve eskimiş askılar çöpe gidecek.
Haftaya filan hem baza altına hem de gardroba girişeceğim. Bakalım oralardan neler çıkacak.

Benim oğlumda kelimeleri var baya ama iki kelimeyi yan yana getirmiyor pek...sorma onları izledikce insanın içi yanıyor ıyi araştırıcam bakalim

Evde yalnızım bugün. Yürüyüşe çıkacaktım kulaklıkları eşimle oğlum götürmüş. can sıkıntısından bazanın altına ve gardroba daldım. Hurçların içinde çeyiz diye örülmüş masa örtüleri, vitrin takımları, havlular, başörtüleri vs vardı. Aynen olduğu gibi yerine koydum.
Atmaya kuyamadığım annemin ördüğü birkaç kazağım var. Onları da geri koydum.
Geçen yaz aldığım ama daha sonra sevmediğim iki tane elbise var. Onlarda duruyor. Be yapacağım bilmiyorum.
Kırılmış birkaç tane askı, oğluma artık iyi gelmeyen paletler, namazda kullandığım gömlek, ordan burdan hediye gelmiş biblo vs, çoröplar, bir iki tane ip askılı badi çöpe gitmek üzere ayrıldı.
Kıyafetlerim konusunda istediğim gibi sadeleşemiyorum malesef.

Benim oğlumda kelimeleri var baya ama iki kelimeyi yan yana getirmiyor pek...sorma onları izledikce insanın içi yanıyor ıyi araştırıcam bakalim
Aman diyim ben oglum icin okul bakarken evvel zamaninda boyle kresler cok yoktu cevremde.
Subyan okulu dediklere yere bir bakim dedim.
Aman Allahimmm korkuctu.
Rutubetinimi anlatim.
O halilarin islakliginimi anlatim (coraplarim ipislak oldu oyle diyim)
Sordugumda biz makineyle yikadikda tam cekemedik falan sacmaladilar.
O cocuklari dusunun.
Bir de uzerine para vericem o rezilligin.

Sorun sorusturun gerekirse derslere katilin.
Kamerali bir yer olsun zaten.

Hatırası yoksa mesela havluları ez gezmelerinde hediye olarak götürebilirsiniz , ev görme tarzında değil de eli boş gitmemek için havlu götürmek gibi. Ya da en basiti çıkarın günlük kullanın, eskiyen havluları da toz bezi yapın:) başörtüler de aynı şekilde hediye veya ihtiyacı olanlara verilebilir. Yine hatırası olmayan dantelleri satabilirsiniz. Yakın çevrede bu tarz dantel seven bekar kızlar varsa hakeza hediye edilebilir.

Öneriler için çok teşekkür ederim.
Dantelleri verirsem annem çok üzülür. Hepsini kendisi yaptı emek emek
Süslü püslü havluları kullanmak pek aklıma gelememişti. Bir kaç tanesini çıkarıp günlük kullanayım. 2 güne bir değiştiriyorum. Çabucak yıpranır
Başörtülerini de verebileceğim kimse Yok ki çevremde. Hepsinin kenarı oyalı filan. Yıllardır baza altı bekliyor
Hiçvirşekilde kıyafete ihtiyacım Yok. Bu yaz inşallah almayacağım. Elimdekileri eriteceğim. Yani umuyorum yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…