arkadaşım inan ben de bu durumdan muzdarip durumdayım kurtulmam gerekliinstagramda bakıyorum da bazı arkadaşlar hem çalışıyor, hem spor yapıyor, hem arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor, aynı zamanda evli ve çocuklu. yani zaman ayırmaları gereken bir de ev işleri var. diğer yandan hobileri var kanaviçe örgü bilumum becerileri var. hepsinden önemlisi bütün bunlara ayırabilecek zamanları var, enerjileri var. çok gıpta ediyorum, çok özeniyorum. çünkü kendime bakıyorum evden işe, işten eve. özellikle çocuğum olduktan sonra arkadaşlarımla çok nadir ve kısıtlı zamanlarda görüşür oldum. ev işi zaten genelde haftasonuna kalıyor. e bir yandan vücut dinlenmek istiyor. ne spor ne aktivite ne hobi hiçbiri yok. toparlanmak lazım, bir şeyler yapmak lazım, zamanı güzel yönetmek dolu dolu geçirmek lazım. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
şu an islerim bitti günlük rutin şeyler yani
ama halim kalmadı. kalan enerjiyi de oğlumla harcarım
çamaşır biter utu başlar as katla
yemek yap pişir mutfak topla
ev topla her hafta temizle
ise git
cocuk la ilgilen
ıvır zıvır bir çok ayrıntı..
duş alıp temiz kıyafet giydigime sukrediyorum
bu da benim yasam kalitemi düşürüyor
nerde film izleyecek şartlar nerde kitap okuma
zorla 1 kitabi bitirme fırsatı buldum
oysa öyle severim ki okumayı
önce zihnimi temizlemem gerekli
bana bir el atın kizlarrr
şu an islerim bitti günlük rutin şeyler yani
ama halim kalmadı. kalan enerjiyi de oğlumla harcarım
çamaşır biter utu başlar as katla
yemek yap pişir mutfak topla
ev topla her hafta temizle
ise git
cocuk la ilgilen
ıvır zıvır bir çok ayrıntı..
duş alıp temiz kıyafet giydigime sukrediyorum
bu da benim yasam kalitemi düşürüyor
nerde film izleyecek şartlar nerde kitap okuma
zorla 1 kitabi bitirme fırsatı buldum
oysa öyle severim ki okumayı
önce zihnimi temizlemem gerekli
bana bir el atın kizlarrr
eşim akşam 8 'den sonra gelip yemek yiyip dinlenmeyi tercih ediyor bana bir faydası yok evin tüm yükü bende kalıyor.Zaman zaman hepimize oluyor işte döngüyü kırmak önemli. MEsela çocuğun kaçta uyuyor kaç ta özgür kalıyorsun. Özgür kaldığında gerçekten boş mu oluyorsun yoksa aslında bekletilmiş başka bir yapman gereken işle mi başbaşa kalıyorsun. Ben ütü yapmıyorum kıyafetleri düzgün asıyorum düzgün katlıyorum. En son ne zaman ütü yaptığımı da hatırlamıyorum. Çok vakit kaybı. Kıyafetlerimin çoğu ütüsüzde giyiliyor. Yemeği bu sıra genelde ben yapıyorum geri kalanı eşim topluyor yıkıyor. Zaten 10 yılı geçti tv yok hayatımda. Artık ne dizi ne de film izleme motivasyonu bulamıyorum. İzlemek istesem internetimde var bilgisayarımda ama gereksiz geliyor artık. Oturup kendimi dinlemek, kendimi geliştirmek için kitap okumak ya da hiç birini yapamıyorsam sağlıklı yaşam hesaplarını-blogları takip etmek daha çok hoşuma gidiyor. Hiç bir şey yapamıyorsam ertesi gün için planımı programımı ne yiyeceğimi düşünüyorum.
Çağımızda öyle bir bilgi ve materyal bombardımanı altındayız ki kendi hayatımızın içine giremez hale geldik.
eşim akşam 8 'den sonra gelip yemek yiyip dinlenmeyi tercih ediyor bana bir faydası yok evin tüm yükü bende kalıyor.
oğlum kreşte ve gündüz uyuduğu için gece 11 ı buluyor uyuması artık fazla geliyor ona uyku .
ben de 5 gibi evde oluyorum yemek yap çocuğu kreşten al yemek ye ortalığı topla vs.. cocuk oyun istiyor yetişemiyorum sinirden ağladım dün
bu ara çok doluyum
Selammm..
Ben temizlige giristim.
Ic camasirlarimdan attim.
Mutfagimda plastik cekmecem vardi onu attim.
Mutfakda tadilat yaptircam kiler dolabi ekleticem herseyimi alir artik.
Cekmecede kalanlarida attim
3 poset daha cöp cikti.
Cok ferahladim.
Oturma odamda unite hediyesi ise yaramayan 3lu deri sehpa var sira onda.
Onuda aticam.
Saggy halimi attim.
1 saggy daha var onuda aticam.
Atmalara doyamayrumm.
Ben baya basladim kankaOooo kanki
son hız devam...
ben ayıklama yapıcam da heves gelmesi lazım :)
benim hicbir şeyi takmamayi öğrenmem lazım önce ben diyebilmeliyimGeçenlerde aynı durumu bende yaşadım.
Düşündüm ki
artık aynalara bakmıyorum.
kitap okuyamıyorum
kafamda bir sürü düşünce.
ev yemek kızım iş... ya ben
Kendimle ilgili çok kararlar aldım.
şuan ev dagınık
ama ben duş alıp yemeğimi yapıcam.
inan takmıyorum bile
beğenmeyen evime gelmesin yada temizleyedebilirler :)
benim hicbir şeyi takmamayi öğrenmem lazım önce ben diyebilmeliyim
Bende varım bu uygulamayaPazartesi günü
pirinç,çay ve şekerli ürünler yememeye karar verdim.
deniyeceğim en azından farklılık hissedicekmiyim.
Bende varım bu uygulamayabirbirimizi motive edelim miii
bende katılabilir miyim bir yerden başlamam lazimBende varım bu uygulamayabirbirimizi motive edelim miii
bende katılabilir miyim bir yerden başlamam lazim