Popüler Konu Minimal Yaşam

Benim salondaki çekmecelerden dalgalı gibi tuhaf 2 tane tabak çıktı. Attım çöpe. Ama sürekli düşündüm. Bu tabaklar ne ola ki diye.
Az önce hatırladım. Bizim çocukluğumuzda misafir su istediği zaman bu tabakların üzerine örtü mrtülür, bardak tabağın içine konur misafire ikram edilirdi.
Var mı aranızda bunu hatırlayan

Ben kışın bornoz kullanmayı seviyorum
Yazinsa ince havlu
Dantelli havlularımı da kullaniyorum atıyorum zamanla
Yeni havluları görünce ıçim gidiyor almak için ama frenliyorum kendimi
Sadece mutfak için minik olanlardan bolca almıştım, bir kısmını kullanıyorum, bir kısmını da hediye ettim.
Indirim denk gelir se english de madam da affetmem sanırım alırım

Benim salondaki çekmecelerden dalgalı gibi tuhaf 2 tane tabak çıktı. Attım çöpe. Ama sürekli düşündüm. Bu tabaklar ne ola ki diye.
Az önce hatırladım. Bizim çocukluğumuzda misafir su istediği zaman bu tabakların üzerine örtü mrtülür, bardak tabağın içine konur misafire ikram edilirdi.
Evet hatirladim bende
Hatta hem tabakta örtü olur hemde bardagin üstünde örtü olurdu tabiki dantel bu örtüler :)))

Aaaa değil mi. Bi de bardağın üstüne örtü koyulurdu... nasıl vakit bulup da bu kadar danteli yapmış annelerimiz.
Bide gelen giden hep yatili gelirmis annemlere
Köyden gelen bizde kalirmis hep
Babaanne dede bekar halalar :)))

Ayy çıldıricigimmmm :)))

genelde bayanın çalışmadığı erkeğin çalışıp çoğu zaman dış işlere baktığı zaman kadınlar sadece ev içine bakarlarmış
muhabbet aralarında örgüler vs

Aman yok benim bu ev sadeleşmez sırf 2 poşet doğum günü süsleri var ya halbuki oğlum daha 2 yaşında lazım olur diye atamiyorum...4 yorgan 4 battaniye 7 tane yastık çeyizleri hiç söylemiyorum bile...misafir olur düğün olur diye bukadar yorgan yastıkla yaşamak zorundamıyım ben ya bornozlarida misafir icin tutuyorum hiç sevmem kullanmıyorum ben depolama alanida pek yok evde baza disinda

Bide gelen giden hep yatili gelirmis annemlere
Köyden gelen bizde kalirmis hep
Babaanne dede bekar halalar :)))

Ayy çıldıricigimmmm :)))
Bizde de babannem bizle kaliyordu.
Her bayram ev cumbus yeri bi de gelen kaliyordu.
Annecim soguk mutfakda elleri soguk sudan hic cikmiyordu.

Aman yok benim bu ev sadeleşmez sırf 2 poşet doğum günü süsleri var ya halbuki oğlum daha 2 yaşında lazım olur diye atamiyorum...4 yorgan 4 battaniye 7 tane yastık çeyizleri hiç söylemiyorum bile...misafir olur düğün olur diye bukadar yorgan yastıkla yaşamak zorundamıyım ben ya bornozlarida misafir icin tutuyorum hiç sevmem kullanmıyorum ben depolama alanida pek yok evde baza disinda
Vakum yapsan en azindan cok yer kaplamaz

Canim bornozlar kalinsa birine hediye et. Misafire normal havlu kullansan da olur. Daha az yer kaplar.

Benim de oyle :KK43: ama nerdeyse ayda iki kez yatili misafirim geldigi icin hicbirini de eksiktemem. Malesef dolu yatak yorgan yastik ve nevresimle yasamak zorundayim :KK43:

Eskiyen iç çamaşirlarımı atarken tedirgin oluyorum ben

Malum çöpü karıştıranlar var.çok mu abartiyorum acaba.kesip iyice parçalayıp atsam daha mantikli gibi geliyor
Ben geceb hafta kullanmadigim ic camasirlarini duger coplerle beraber cope attim. Aradan yarim saat bir saat gecti. Pencereden bir baktim bir genc copu karistiriyor ve elinde benim ic camasirlarim! Ve camasirlarimi alip kendi hurda topladigi arabasinin alt kismina koydu. O kadar kötü oldum ki inanamazsin. Bu bana ders oldu bir daha parca pincik etmeden asla cope atmam.
Napim kullanim mi?
Sökim mi?

Cok sukur banyo havlusunun kenarini yapmamislar :KK70:

Eki Görüntüle 2115808

1. fotodaki dantel bende de var.
çeyizin o kadar dolu ki çok açıyorum emeklere verilen paralara. çok sayıda tülbent havlu payım onun dışında dantelli piko takımı fenalık geldi. Annem pek azı degil ama satmayı dusunuyorum

Böyle havlular bende de var. Yıllardır dolap bekliyorlar. Saçma sapan şeylere hem gereksiz para harcanmış hem de emek verilmiş. Atsan atılmaz satsan satılmaz :işsiz:
Kizlar dantelleri var diye neden kullanmiyorsunuz ki?

Ben geceb hafta kullanmadigim ic camasirlarini duger coplerle beraber cope attim. Aradan yarim saat bir saat gecti. Pencereden bir baktim bir genc copu karistiriyor ve elinde benim ic camasirlarim! Ve camasirlarimi alip kendi hurda topladigi arabasinin alt kismina koydu. O kadar kötü oldum ki inanamazsin. Bu bana ders oldu bir daha parca pincik etmeden asla cope atmam.

Kizlar dantelleri var diye neden kullanmiyorsunuz ki?
Buda benim aklima hep geliyor çöpten alan kişi ne yapacak :KK43:

ben dantel pek sevmem ama yapıldı diye 8 tanesini kullanıyorum ve o kadar çok ki.. hele yeni cikan havlular gördükçe onlardan almak istiyorum

O dalgalı tabaktan bir tane de bende var babaannemden almıştım seviyorum ben kullanıyorum da

Oyhh annem cosstuuuu :KK70:
1 yorgan daha atti
Ama tabi hala dolabi yorgan dolu falan.
Soylenince lazim olunca bir gun gorursun diyor.
Ayyy bunlar bile suanlik yeterli bana annemi bukadarcikda olsa ikna edebilsigim icin mutluyum

X