Popüler Konu Minimal Yaşam

kızlar maşallah siz bayağı çok temizlik yapiyorsunuz
ben çalıştığım için o kadar yetişemiyorum ilerleyen günlerde bayan çağırıp dip köşe temizleyeceğim
ben genel temizlik yapıyorum sadece

Benim eve temizlikci almiyorum artik kocaman ..kira...ev alirsam küçük alcam sirf bu temizlik icin..
Hergun plan yapiyorum ben..aksam cocuklar uyuyynca huzlica banyo tuvalet birgun salon bir gun oturma odasi mutfak diye gidiyo..ev devamli duzenli duruyo ozaman ....
Bi d tavsiyem sabah aksam propolis tuketin acayip enerji veriyo.....
Calisan insanin benzini olmali bence ..ucuncu gunden farkediyosunuz ...calisirken hep onu kullanirdim enerji ilaclarida neymis

benim evim derli topludur haftada 3 kez süpürürüm. oğlum uyuyunca ortalığı toplarım toz alirim yatmadan.
az önce buzdolabını temizledim duzenledim

Kayinvalidemler geldi...yemek bulasik kahve derken bu saati ettim. Cocuklari yatirdim...temizlik enzimlerimi suzdum narenciye ve uzum elma karisik olandan yaklasik yedi litre cikti onlari serin bir yere kaldirdim.. biraz mola verip utuye basliycam ..

Sadeleşme yolunda en büyük adımlardan birini attım :)
Asla yapamam dediğimi yaptım ve kütüphanemden 69 kitabı eledim bir kısmını Burada satışa sundum bir kısmını hediye edeceğim.
Hala çok var ama hem onlara kıyamam hem de bu kadarı ilk adım için muhteşem oldu :)

Dun gece utu yapamadim kucuk uyumadi..kismetse oglen uykusuna yapcam..sabahtan evi supurdum hizlica yaptigim enzimli suyla sildim her yeri icine azicik arap sabunu ekledim..yemek hazir kaynana yapti...

Dün evde gereksiz duran köşe takımını evden yolladım.
yaglık ve çatlayan tabağıda attım.
kızımın salıncağınıda depoya kaldırıcam.
ev sadeleşirken bir yandan da doluyor.

EVdeki en huyuk kalabalik ev akssuarlari bence ...feng shui ye gore insanin enerjisi saga sola carpar insana geri donermis bu enerjileri kucuk ev esyalari ozellikle susler yutar ya da olumsuz olarak insana yansıtırmış..
Bi salon kaldi benim ...gumus takimlarima kiyamiyorum .
Evin temizligi cok cabuk bitiyor onlari atinca

Buna dün akşam inandım eşim eve geldi kütüphaneden bahsetmemiştim. Kitapların önünde minik süs eşyaları vs de vardı onları da attım. Neyse odaya girdi kitaplık yan tarafta direkt gözükmüyor ampülü mü değiştirdin oda çok aydınlık dedi ışıkla ilgili hiç bir şey değişmemesine rağmen oda resmen ferahladı :) eşyalar enerjiyi gerçekten çekiyor

Benim için az eşyalı ev en güzeli
kızım kucuk oldugu için karıştırmaya çok meraklı
ayrıca sehba üstünde birşey görse yere atıyor
bazen petege havlu koyuyorum kurusun diye aman görsün hemen alıp yok ediyor.
sanırım minimal bir kızım var :)
ve çevreden de ayyy benım cocugum dokunmazdı ev esyasına diyenlerde oluyor tabi
ne gereksiz cümledir ki uzun uzun açıklama yapmıyorum.
kıyaslamayı sevmem.

çok sevdiğim pantolonum var paçaları biraz yıprandı .
ben sevdiğim pantolonlar böyle olunca istediğim boyda şort yaptırıp yazın giyerim 2 pantolon terziye gidecek bekliyor
ben de bu sabah işe gelirken artık pantalon paçaları bilek boy olduğundan yere sürtünme ve yıpranma derdi yok
diye düşünmüştüm.

benim kızım da seninkinden 1 ay küçük ve anlattığın herşey ondada var. peteğin üstüne bir şey koysam çekip yere atıyor. bir şeyin üstüne örtü örtsem çekip alıyor. ben bulaşık yıkarken bacağımı çekiştirip kucak istiyor. seninkinin aynısı yani geçen gün artık hiç bir yere örtü örtmüyorum dediğimde yengem "benim çocuklarım bir yerden bir şey almazdı herşey yerli yerinde dururdu" dedi. diyecek bir söz bulamadım.

Her çocuğun karakteri farklı oluyor tabi
kızım mesela arabalarla oynar
gecen markete gittik araba aldık
bu kız çocugu değilmi dediler

Dün akşam oturma odamdaki tv ünitesinin dolaplarını karıştırdım
Kağıtlar ,notlar, düğün ve doğum hediyeliklerini attım
Evde o kadar cd var ki onları ne yapacağım bilmiyorum atamadım da

Raf boşalınca eserime bakıp gururlandım
Bende hastalık olacak bu sadelik
kalabalığa hiç tahammülüm yok artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…