Popüler Konu Minimal Yaşam

Iyi aksamlar uzun zamandir yazamadim ama takipteyim

Ben kafamda eledigim kiyafetleri gecgecen ah kutuladim evebeyn banyonun dusakabini iptal ettim vileda vs verilcekleri koyduk geri almicam hicbirini
Bir buyuk kutu kiyafet
Esimin yelegi
3 kullanmadigim canta
3 evrak çantası
Verilecek
Bugün kahvaltidan sonra salon mutfagi sildim supurdum tum koridorla yatak odasini esime pasladim :)
Annem geldi o da kaldığı odayi yapicak tamamdır :)
Nevresimler, siyahlar, yünlüler, renkliler, beyazlar...toplam 5 mak olmuş yıkandı serildi toplancak birara
Aksamustu Borek yaptım
Coraplari eledim bir cekmeceydi guya ama kirli sepetini doldurcak kadar sıkış tepismis birazini annem aldı digerleri eledim Esiminkileri de..
Aksama esimin dgunu hediyeleri vardi degisim icin gittik ama kalmamis beden baska ihtiyacina uygun yoktu. Iade ettik
Almama detoksuna ben de eşlik ediyorum dgunu için sadece yasak delindi okadar :)
Simdi bir poset evrak vardi onlari elden geçirdim
Esime devrettim atılacakmis ohh mis :)

Eşimle ayakkabiligi temizledik
Oglumun ve esimin birer eskimis botunu
Birer ayakkabisini
Benim iki terligimi köye gönderdik
Lavabo dolabini temizledim ivir zivirlar atildi
Bugun bunlar yapildi

Yarin salonun fazlaliklarini atmak istiyorum
Gerci salondaki herseyi atmak istiyorum o ayri
Klasik salon takimi kullanışsız
Hele gereksiz vitrin
Icindeki çok kıymetli bardaklar
Hicbirini görmek istemiyorum ama atamam tabi çünkü yenisi alinmaz :)
Kullanisli rahat koltuk takimi istiyorum aslinda hic vitrin falan olmasin
Ilerde olur belki :)
Musmutlu geceler :)

Görünce aklıma burası geldi
Annemin ilk y.odasi böyle oymalı moymaliydi.
Koltuk takımıda vardi boyle
Bileydim saklattirirdim ya
Sadece bu parca 13.500müs.
Alicisida olan bir site
Oyy ben nerelere gidim.
Antika falan ayağına giderdi

Bende kızımın kyafetlerini saklıyorum ama uyku tulumu,mont eşortman-pijama gibi lekesiz ve çok para verdiğim seyleri
aslında 2. bebek kız olursa onada alırım kıyafet. Sonuçta sadece ablasının kıyafetleriyle büyümeyecek.
tabi erkek olursa kafadan bütün kıyafetler dağıtılır.

Kanki ben üstüne para verseler almam böyle
Angavard osmanlı tarzı asla giremez evime

Bardak tak annene veya kv vermelisin bence.
ve o koltuklarda bol bol otururdum.

Eskiye rağbet antika diye oluyor ama kim alir ki safsata diyordum alıyorlarmış ya.

Bi de çok begendim!! bayıldım!!! falan yazmışlar ben sook.

Diğer evimde kocaman salonum vardi ay ne gereksiz diyordum.

3 kişiyiz koca salon hele masa 7 senede 7 defa kullanmamistik.

Zaten yaz kış kucuk oturma odasindaydik salon kasvetli geliyordu.
Burada da salonu ariyorum.
Yani oturma odama masa sigmiyor masa sığabilecek kadar keske salonum olsaydı diyorum.
Insan olmayınca arıyor ya.

Büfe vitrin falan neysede.
Bir masa ve kibar bir konsol şart.
Konsol (fazla yemek takımları icin sade camsız falan)

Günaydınlar, iyi haftalar
Bu hafta sonu bir sürü şey ayırdım yine atılacaklara verileceklere hafta sonu ayırıp eleme yapmadım mı kendimi huzursuz hissediyorum.
2 tane okul çantası, 10 kadar çocuk elbise askısı, 2 atlet atıldı
büyük bir poşet kızımın kıyafetlerinden verileceklere ayrıldı.
Çocukların dolabı biraz rahatladı.
Daha ne çok ayrılacak var bitmiyor

bende yılda bir kaç defa masayı kullanıyorum.
boş odada durduğu için masa girişe çıkartıyorum sonra geri koyuyoruz yerine çok uğraş.
en azından salon yaparsam misafir ağırlama ve yazın oturulacak geniş odam olur.
evin en güzel odası şuan boş.

bencede bitmiyor

Bende pazar günü genel olarak keyif yaptım.
yatak odası mutfak oturma odası temizlendi.

ev dağıldı sonradan,
kızım annemle köye gitti.
gelince yıkadık.

bu hafta planımda yine çok iş var

günaydın minimalist kızlar :)
dün minimal bi hayat için ilk adımı attım ve dolabımda son 1-2-3 senedir giymediğim tüm kıyafetlerden kurtuldum :) harbiden dolabımın nefes aldığını hissettim. 2 tane çanta attım ayrıyeten.
ve en önemlilerden ağzına kadar dolu erzak odamdanda 1 büyük çöp torbası (büzgülü poşetlerden) 2 küçük çöp torbası eşyaya elveda dedim şükürler olsun. daha katedecek çok yolum var ama başlamak başarmanın yarısıdır

Selamlar,

Haftasonu bütün evi şöyle bir dolaştım. Kızımın biten boya kalemlerini, aktivitelerde kullandığımız malzemeleri ayıkladım. Kitaplığıma göz gezdirdim. Okuduğum ve bir daha okumayı düşünmediğim ve kızıma saklayacak kadar etkilenmediğim kitapları ayırdım. Bu ayıklamayı en son 6 ay önce yapmıştım. Yaklaşık 25 kitap birikmiş. İşyerinde yardımcım var. Kitapları annesi için istedi. Cumartesi hazırladım. Geldi aldı evden.

Kızımın okulu, her ay çocukların okulda yaptıkları etkinlikleri eve gönderiyor. Oturup onları ayıkladım. Saklamak isteyeceklerimizi bir kutuya koyup kaldırdım.

Bu Cumartesi 2. çocuğumuzun cinsiyeti belli olacak. Eğer kızsa kıyafetleri saklamaya devam ederim. Ama erkekse depoya kaldırdığım kıyafetleri ayıklama zamanı gelmiş demektir. Atlet ve eşofmanları kullanırım. Kalanı da kızıma her yaşından 1 hatıra kıyafet olacak şekilde bir kutu yapar, kalanı dağıtırım diye düşünüyorum.

Benim evim modern tarzda zaten salonda oturuyoruz, koltuklar avangard olsa falan günlük kullanıma zaten uygun değil
ancak çok zengin olsaydım, evimi antikalarla döşerdim, öyle de bir merakım var, duvarlarda tablolar vs
eski parçalar biriktiriyorum aslında ben, Allah ömür verirse, yaşlanınca öyle bir tarzım olsun istiyorum, şu an böyle şeylerin temizliği ile uğraşamam
Eski televizyonum (1975 te alınmış), eski radyom (1959 da alınmış), bir kaç parça örtü, şekerlik vs gibi parçalarım var, böyle bir vitrin benim eşyalarım için ii olur.
annemin evinde el dokuması Isparta halılarımız vardı, onları yıllar önce ağı diye attırmıştım, oysa nasıl güzellerdi, ah keşke saklasaydım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…