Popüler Konu Minimal Yaşam

bütün oyuncakları oğlumun odasına döktüm al istediğine oyna diye. akşam o uyuyunca ayiklayacagim cope gidecekk gereksizler

Bugun yatak odasinin atilacaklarini ayıkladım
Bir tane etek ceket takimi
2 tane kisa ceket
Bir tane etek
Bir hirka atıldı

Bunlarda ne eski.ne de yirtik hic bisey yoktu ama çöpün kenarina poşetle biraktim maalesef
Keske ihtiyac sahibi birine verilseydi burda öyle biri yok.anneme desem kızar niye giymiyosun diye kayinvalideye desem hiç denmez
Neyse ihtiyaci olan biri almistir insaAllah

Bir sürü eski yirtik kaçmiş çorap atildi
Çekmecede olan gereksiz ivir vizir atildi

Dolabim biraz daha düzenli oldu sanki
Şuan evde giydigim kiyafetler var onlarda atilacak ama kış çıksın onları oyle atcam :)

Iyi geceler

benimde kış bitsin atılacak bikac parca kıyafetim var. yazlık kıyafetleri 2 ye ayirdim disarda ve evde giyinecekler diye
ede giyileceklerun birkaçını köye götürüp bırakacağım orda us yaparken giyerim kalır

Tayinci işiniz varsa neden o kadar doldurdunuz ki? Asker ve polis eşleri sürekli taşındıkları için gereksiz şeyler pek almazlar
Ben de çok taşındım il içinde, bundan dolayı biblo ıvır zıvır yıllar önce elden çıkardım hatırası olan şeyleri de kolilere sarıp kaldırmıştım, hiç açmadım, şimdi arada Bodrum’a indiğimde kolilerden birer parça atıyorum. Misal 15 yıl önce brraber çalıştığım arkadaş bir süs eşyası hediye almış, o sıra kıyamamışım koliye kaldırmışım, şu an görüşmüyoruz bile, koliden çıkarıp atıyorum :)
Kolilerde süslü mutfak eşyaları vardı tezgah üzerlerine konan, ben 6 yıldır tezgah üstümü boş tutuyorum, o tezgah üstüne konan dekoratif mutfak eşyalarını o dönem bazılarını verdim, bulaşıklık bile yok, bazılarını da koliden çıkardıkça veriyorum
Eşya ihtiyaca cevap vermiyorsa atılmalıdır mantığındayım, süslü dekoratif diye tutmuyorum

Taşınmaya bırakma bu işi, o dönem kime versem diye düşüneceksin, şimdiden dağıt- at- sat
Hem de dolapların rahatlar, göreceksin ki maaşınızı hep gereksiz kullanım amacı olmayan şeylere harcamışsınız

Oh oh ellerine sağlık
Belediyenin giysi kumbaraları oluyor, oralara topluca bırakabilirsin.
Bir dönem bir vakıfta çalışmıştım gönüllü, oraya giysi getiren çok oluyordu

tabikide buyur hoşgeldinnn...
ortalıkda çok aksesuar ıvır zıvır varsa kutuya doldur.
evi temizle
sonra sevdiklerini koy sadece.
kalanı ver gitsin.
Ivır zıvır değil aslında süs eşyası pek sevmem 2 tane kızım var büyüğünden kalan kıyafetler küçükte giyer diye tutuyorum aslında alırken küçüğünede alıyoruz ama ilk cocuk diye bolca kıyafet almışız şuanda kışlıklar dolapların da yazlıklar koltuk altında bazalarin altında yatak örtüsü çocukların battaniyelerı çeyizler çekmecelerde kızların kitapları (büyük kızım okumayı çok sever geçen saydım 200 den fazla) yine dergiler kağıtlar yine kendi yatak odamızda çekmeceler dolapta aman giyeriz dediğimiz kıyafetlerimiz bir zamanlar 90 kiloydum simdi 60 kiloyum büyük kıyafetler eşimin uniformaları birazda hatıra olup vedalasamadiklarimiz ama artık gün vedalaşma günü önümüzdeki hafta oda oda başlıycam

Benim gözüme carpanlar aslında büyük eşyalar mesala taşınırken 2 çekyat konsol vitrin gümüşlük bulaşık makinası gibi bikaç eşyadan kurtulucam evleneli 13 dır bizimle geziyorlar çok bile dayandılar işte insan evlenirken heves ediyor benimde sus eşyam yoktur vitrinde misafir yemek takımı ( mutfakata eskiyen tabaklarimi kolilemeyip gittigim yerde gunluk kullanıcam mutfakta çok fazlalığım yoktur ama daha önce takım bozulan kırılanlar )ve kv hediyesi kristal takım var sadece tayin dönemine kadar kızların ve bizim fazlalıklarımız dan kurtulucam taşınırken de büyük eşyalarımı bulunduğum yerde dağıtmayı düşünüyorum satmam kırığı bozugu yok hiçbirinin eşyamı güzel kullanırım ama yani satılacak kadar yeni değil artık gözüm fazlalık görmek istemiyor

Selâmm..

Dün 3 tane havluyu evden çıkardım.

Anneme verdim kardeşim cok saçını yıkar jöle falan sık kullanır o iyice yıpratınca atarim dedi.

Kendime banyo havlusu ve bas havlusu aldim.
Gittikçe evdeki diğer yıpranan havlularıda alıp yenilemeyi dusunuyorum.
Ben yenileme işinide epey hallettim ya.

Büyük şeyler kaldi tencere, çatal bıçak takimi, tabak takimi gibi.

Onlarada acelem yok
Indirim takip edip kaliteli bisi alicam.

Icime sinen Daha marka daha kaliteli şeyler alicam artik az ve öz.

Ben o kristal takımlarını hep attim azar azar.

Ahh taşınmak suan en istedigim.
Eleyeceğim fazlalığım yok fakat eşya değişmek istiyorum.
Beyaz eşya ve y.odasi degisicem.

Kısmet bakalim.

Ben o kristal takımlarını hep attim azar azar.

Ahh taşınmak suan en istedigim.
Eleyeceğim fazlalığım yok fakat eşya değişmek istiyorum.
Beyaz eşya ve y.odasi degisicem.

Kısmet bakalim.
Kristal takımı kendim alsaydim atardım da kv alınca küser diye atamıyorum belki taşınırken düşer
Beyaz eşya da bulaşık makinam çok eskidi buzdolabım da elektrik çok harciyor sırayla değiştiricem digerlerini de dediğiniz gibi eliycem gereksiz hiç birşeyi kolilemeyi düşünmüyorum

kristal çay bardağı takımıbende de var. Annem almıştı çeyiz diye. Yıllardır vitrinin içinde. Günlük kullansam Olmaz. Minicik bardaklar. Ne paralar verilmiş böyle saçma sapan şeylere. Valla üzülüyor insan

Aynen öyle vallah belki taşınırken ustalar düşürür kırılır dimi ama

Aynen öyle vallah belki taşınırken ustalar düşürür kırılır dimi ama
Benim taşınma durumum da Yok. Eşyaya hizmet ediyoruz resmen.
Çocukluğumdan hatırlıyorum. Annem sürekli para biriktirip, kendinden kısıp çeyiz diye alır dururdu. Bu aklıma geldikçe de daha çok üzülüyorum.

BEn de dün dolabımı boşalttım gereksizleri ve 1 yıldır kullanmadıklarımı ihtiyacı olan kermes yapanlara verdim.Sürekli ev toplamaktan bıktım çocukların kırık oyuncaklarını ayıkladım attım.Bi oyuncak lego ve birkaç puzzel ile arabaları kaldı.Başka da oyuncakları yok ohh bee.Çok oyuncak çook dağınıklık demek bunu da hallettim sıra da buzdolabım kaldı.Ve hala birçok kıyafet...

Belki yanlışlıkla kırılır falan :)
Çok da ağırlar ya
Annem attığımı bilmiyor daha
Bende büfe vs olmadığından anlayamadi.
Öğrenene kadar yolu var
Bana dediki çıkar kullan.
Nesini kullanım dedim rakı bardağı viski bardağı ağır şeyler.

Kağıda sardım sardım 3 -5 attim.

Ben gunluk tatli catallarimi attim.
Çok yıpranmışlardı yerine yedek olan 12li almistim önceden onu actim.
Model farkı oldu fakat hepsini bir arada kullanmadigimdan sıkıntı olmaz.
Zaten degiscem hepsini.

Nehir a101 e gelecekmis.
Takım yaparsam 150tl geliyor 12 kişilik.
Fakat bıçak yok.
Napsam bilemedim.
Bıcaginida zaten gunluk kullanmiyorum acaba baska sitelerde falan tek bicak olarak 12li yakalayamazmiyim ya da nehirin sitesinde.
Kafam karisti.

60 parca 150-160tl nehir iyi fiyat aslında yani takım yapabilirim.
Bıçak icin bi dusunuyorum.

Kizlar mutfak dolaplarini açtım Allahım ne güzel lüzumsuz hic bisi yok.

Kullanmadığım hic bisi yok.

Sadece 12 tane servis tabağım var (6li biri takımın diğer 6li yine babannemden)

Babaannemden olanıda elicem.

Çünkü bana servis tabakları hep gereksiz gelmistir.
Çok buyukler.
Misafirde gelse pasta tabağı kullanıyorum ben.
Zaten salata, ve tatlı icin ayri kase kullanıyorum.
Tatlı tuzlulara değince hoşlanmıyorum.

Birde tatlıyı hep kahveyle iceriz biz kim gelse aynı anda sunmam pek.
Masada yersek zaten herkes istediği kadar aliyor tabağına yedikçe

Servis tabağı sevmiyorum yani.
Şuan tek gözüme onlar batti.
O da en üst rafta duruyor oylece.

Gerisi hep elimin altında kullandigim az öz seyler.

Içim ferahliyor ya istediğim kıvamı almaya basladi.

benimde gumuslugum öyle keşke altın falan alsaymışım o parayla diyorum en azından ilerde ise yarardi

T tatlu tr_lelli benim salon takımım taaa çeyizimden. O sebeple vitrimin var malesef. Salonumu en kısa zamanda değiştireceğim. O zaman vitrin olmayacağı için o bardaklarda ortadan kalkacak.
Ben annemin o saçmlaıkları almak için çektiğini düşündükçe daha da bi deliryorum.

sir f o gumuslugum icimdeki saçmalıklara bir sürü para verildi het taşınmamizda sıkıntı oldu. 6 yıllık evliyiz tayin sebebi başka sebepler derken kaç defa tasindik

Arastirayim canim saol bilgi verdigin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…