• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

minik meleğim

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.168
98
688
39
minik YavRuma..
ÖZLemini çektğim Tam 25'inci aya Giriyoruz..
ßeLki diLe koLay ßu günlerde gecen hayaL kırıkLıkLarı üzüntüLer GözyaşLarı Ve Daha ßisürü şeyy.

Çoğu zaman Sana ßişiler yazmak iStedim fakat Cesaret edemedim Miniğimm. ßirkaç keLime Sonra kiLitlendim yırtıP attım tüm duyguLarımı...
En son anneLer gününde ßişiler yazıyım dediğimde gözyaşLarıma haKim oLamaYıp ayrıLdım Kağıdın Önünden,yani Senden....

ßi türLü hayaL edemiyorum Seni RüyaLarımda Göremiyorum kafamda canLamıyOr yüzün,SıcakLığın kokunnnn ßakışLarınn ve daha......Sı

Evet..ßende Tüm ßeßek haSreti çeken arkadaŞlarım gibi yaLnızLığı ekSikliği hiSSdiOrum ama ßirde gurßetLik...O Çok zor ße kuzum..Hem senSiz hem yaLnız..ßelki ßurdaki teyzelerin amcaların farkediordur Geç saatLere kadar ßuralardayım..uyKu girmiyOrki gözLerime..

ßaßan çaLışıyor eve geldiğinde yorgun yemeğini yiyor ßiraz tv biraz Pc Sonra Uykuya daLıyoR..kaLıyorum KendimLe ßaşßaşa yani yaLnız..
oLmuyOr annem....hep ßişi ekSik hep ßişiler yaRım..

üSteLik ßen..ßenki geLmeni taaaaaaaaaaa iLk ßaştan ßeri heyecanla bekleyen ikokuldayken Öğretmenımin büyüynce ne oLacakSın soruna ''anne''diye Cevap veren ßen Şimdilerde Saßrımın Son demLerini yaŞıorum...

Daha Dün..
dün gece ağLayarak yatakta duALar ettim...
raßßimmmmmmmmmm ßanada Cennetinden ßir meLek ßahŞet...
''O'' İstemezse yapRak kıpırdamaz ''O'' istemezSe minicik ßir keleßek ßile kanatLanıp uÇamaz..
Sadece Senden bekLiorummm aLLahımmmm diOrummmm

Uyandığımda Ev ßoş kimSecikLer Yok..oDamda küçücük ßir ßeşiğin,Mutfagımda ßißeronLarın sağda solda koLtuğun aLtında Oyuncakların yok!!!yok!!yok!!

Okadar Çok aRzuluyorumki minnacık ufacık bıcır bıcır ßişiyin ßana ''ANNE'' Demesini..SarıLdığındaki O minicik eLLeri...

evet annemm SeviyOr ßeni her ßeßek GörenLer anaçSın sen Kanın Sıcak diyOR..ölemiyim gerçekten? her ßeßek sarıLıyorum öpüyOr ßazen ßir yaßancıya gitmeyen huySuz ßeßişler ßile kollarımı açTığımda geriye ßoş İndirmiyOrummm..

Ama ßen Seni iStiyOrummmmmmmmmmmmmmmmm Seniiii.............Canımdan Canııı
ßaßanın ßana en güzeL hediyesini..

eVet anneCimmm ßu sana Yazdığım iLk mektußumm değil ama sonda değil..
geLecekSin ßeLki ßirgün ama Ne zaman ßilemiyOrummmm eLi koLu ßağLı Çaresiz kaLdığım Tek Şey SenSin..
İnşaLLah aLLah ßirgün ßanada Cennetinden ßir meLek yoLLar ''diye ßekliyOrummm..

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek

hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...

bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya çalışmak demek...

arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...

anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek...

bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...

anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...

anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..

anne olamamak demek yanlız öleceğini düşünmek demek...

anne olamamak demek çok sevdiğin eşinle önceden onu hissetmek için sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek için sevişmek demek..

anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...

anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...

anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...

anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...

Birçok anne bu güzel varlıklara nasıl bir mucize ile sahip olduklarını bilmiyor ve yokluklarının nasıl bir eksiklik olduğunun biz sahip olamayanlar kadar farkında değiller. Ama bu da bir gerçek ben ve benim gibi bu güzel günü kucakları boş geçiren o kadar çok bayan var ki. Bizi yok sayamazsınız, saymamalısınız. Bizim de kucağımıza alamadığımız ama yüreğimizde taşıdığımız bir bebeğimiz var. Biz de böyle bir yarışmada duygularımızı kağıda dökmeliyiz ve sizlerde bize destek olmalısınız. Böyle bir organizasyonu düşünen güzel insanlar bebeği olmayan olamayan hanımları da bu organizasyona dahil etmeli diye düşünüyorum. Bizler zaten kendi kabuklarına çekilen herkesten bunu gizlemeye çalışan insanlarız. Aramızdan biri çıkıp da hiç değilse duygularını böyle bir yarışmada ortaya koyabiliyorsa lütfen bunu değerlendirin. Bu satırları okuyan veya duyan annelerin, anneliğe bir de bizim penceremizden bakıp, annelik vasfının ve o çok özel varlıklarının kıymetini yeniden gözden geçireceklerini düşünüyorum. Eğer simdi gönderdiğim "Doğmamış Bebeğime" mektubunu okursanız bu benim ilk aldığım anneler günü hediyem olacak.

Doğmamış Bebeğime,
Biliyorum doğmamış bebeğe mektup yazılmaz. Biliyorum ya doğmamış bebeğe don dikilmezmiş. Ama dayanamadım bebeğim, afişleri gördüm şehrin her yanında. "Anneden çocuğuna mektup" diyorlar, Anneler gününü kutlayacaklar. Bebeği olan annelerin yazacak çok şeyi vardır, muhakkak. Ama benimde bebeğim, benim de yazacak çok özlemim var.

Anneler bir bilseler, aslında her ay vücutlarında gerçekleşen o muhteşem döngüyü. Muhteşem diyorum ya bebeğim, gerçekten muhteşem akıl almaz. O yumurtanın oluşumu, olgunlaşması, atılması ve spermle buluşması yada buluşamaması, döllenmesi yada döllenememesi. Bir bilseler bebeğim her ay bu akıl almaz döngünün içinde senin hayat bulmanın ne kadar büyük bir mucize olduğunu, bir bilseler bebeğim ne kadar şanslı olduklarını.

Ben de bir anne adayıydım bebeğim. Ama önceleri senin kıymetini bilmeyen bir anne adayı. Bu mucizenin gerçekleşme zamanını kendisi belirlemek isteyen bir anne adayı. Önce işim diyen, seni reddeden bir anne adayı. Elimden kayıp gittin bebeğim, suçluyum biliyorum, suçum çok ama çok büyük. Cezam da bir o kadar büyük oldu. Senin özlemini yaşamak, sensizliğe mahkum olmak oldu bebeğim. Seni vücudumda hissedememek, babana bebeğimiz olacak diyememek, vücudumda büyüdüğünü hissederken günlerini sayamamak, doktora bebeğimin gelişimi nasıl, elleri kolları sağlam mı, kalbi atıyor mu diye soramamak, annemle ve kız kardeşlerimle sana giysiler minik giysiler hazırlayamamak, doğumunu yaşayamamak ve her sene bu gün "Anneler Günü" nde boynu bükük kalmak.

Biliyorum bebeğim şu anda bunlar bana çok uzak. Ama olur ya güzel bir mucize ile bana gelirsen, daha varlığını öğrendiğim ilk gün herkese ama herkese söyleyeceğim. Uçan kuşa, saksıdaki menekşeme, ağaçlara, çiçeklere, duvarlara bile haykıracağım avazım çıktığınca bebeğim. Geliyor diyeceğim, mucizem gerçekleşiyor. Sonra her gün seni dinleyeceğim. Seni nasıl sevdiğimi nasıl özlediğimi hissedeceksin bebeğim. Senin için yürüyecek, senin için sağlıklı beslenecek, senin için dinleneceğim. Kitapları okuyacağım, seni daha sağlıklı nasıl dünyaya getireceğimi öğreneceğim. Annemin, kardeşlerim ve arkadaşlarımın deneyimlerinden yararlanacağım. Eğer olursa bebeğim, mide bulantılarımdan, baş dönmelerimden, sen büyüdükçe ağırlaşan bedenimden hiç ama hiç şikayet etmeyeceğim. Sana bir söz daha bebeğim, senin varlığından haberdar olduğum o ilk gün, işimi şöyle bir kenara bırakacağım. O günden sonra benim işim sen olacaksın bebeğim. Doğumunu heyecanla bekleyeceğim bebeğim. Babanla birlikte gideceğim hastaneye. Yüce Rabbimin izniyle seni normal doğumla dünyaya getirmek isteyeceğim bebeğim. Çünkü senin gelişini hissetmek, uyanık olmak, sancılarını çekmek, doğar doğmaz sesini duymak, seni kucaklamak istiyorum bebeğim. Hemen emzirmek istiyorum bebeğim. Sana bol anne sütü verebilmek için yediklerime dikkat edeceğim, seni emzirebildiğim kadar emzireceğim bebeğim.

Seninle yeniden doğacağım bebeğim. İşte senin doğduğun gün benim anneler günüm olacak, sonrada bu her gün böyle gidecek bebeğim. Seni nadide bir çiçek gibi büyüteceğim. Beslenmene gelişimine dikkat edeceğim, sana güzel ve şık giysiler alacağım, kışın sarıp sarmalayacak, yazın serinleteceğim. Sana hiç kızmayacak, hiç üflemeyeceğim bebeğim. Seni baban, ninelerin, dedelerin, teyzelerin, amcalarınla, halaların ve dayılarınla büyüteceğim. Seninle uyuyacak, seninle uyanacağım, seninle uykusuz kalacağım. Seninle sürünecek, seninle yürüyecek, seninle koşacağım. Seninle hasta olacak, seninle iyileşeceğim. Seninle okula başlayacak, seninle mezun olacağım. Seninle tatile gidecek, seninle eğleneceğim. Seni nasıl evlendiririm bilmiyorum bebeğim, ama senin seçtiğin kişiye ben de gönlümü verecek, senin sevdiğin kadar sevecek ve sizi hiç incitmeyeceğim. Allah ömür verirse eşine iyi bir kayınvalide, çocuklarına iyi bir nine olacağım.

Hep benden benim özlemlerimden ve hayallerimden bahsettim bebeğim. Biliyorum ve eminim de, baban da en az benim kadar seni özlüyor bebeğim. Söylemiyor, benim kadar kahretmiyor, isyan etmiyor, ama biliyorum ki o da senin mucizeni en az benim beklediğim kadar özlemle bekliyor. Gelirsen bebeğim, ben sana iyi bir anne olacağım söz veriyorum, o da çok iyi bir baba olacak.Varlığınla bize yaşama ve mücadele gücü vereceksin biliyor musun, bizi çok bekletme bebeğim.

çok güzel ya tam benim duygularımı düşüncelerimi yazmışsın canım :43::43::43::43:

meleği bir türlü geleyen herkesin duygu ve düşünceleri aynı
:43::43::43::43::43::43::43::43::43:

evet canım düşünceler aynı yapacak bişey yok duadan başka artık ağlamaktan gözlerim şişiyor başım ağrıyor çok zor bi sınav allahım isyan eden kullarından etmesin bizi ne diycemi ne yapacamı bende bilmiyorum elimden hiç bişey gelmiyor içim yanıyor sadece herkez soruyor ne yaptınız var mı diye sanki olsa onlardan saklayacağız yarayı deşip duruyorlar sadece

aynen öyle olsa sanki söylemicez.. yok mu yok mu neden düşünmüyorsunuz demelerinden bıktım..
evet canım düşünceler aynı yapacak bişey yok duadan başka artık ağlamaktan gözlerim şişiyor başım ağrıyor çok zor bi sınav allahım isyan eden kullarından etmesin bizi ne diycemi ne yapacamı bende bilmiyorum elimden hiç bişey gelmiyor içim yanıyor sadece herkez soruyor ne yaptınız var mı diye sanki olsa onlardan saklayacağız yarayı deşip duruyorlar sadece

inşallah en kısa zamanda yavrunuza kavuşursunuz kızlar sizi anlıyorum bend egectım o yollardan dualarım sizinle

canım allah inşallah hakkınızda hayırlısını gönlünüzdeki meleği sizlere bağışlasın . bende o zahmetlerden tedavilerden geçtikten 6 yıl sonra çocuklarıma kavuştum inşallah sizinde dualarınız geri çevrilmez

Back