Minik Kedimcim


İç dış parazit aşıları yapıldığı sürece kedi kılı yutulsa bile kist olmadığını biliyorum bildim bileli kedilerle iç içeyim evde üç tane tüy yumağım var 32 yaşındayım ve hiç tüy kaçması sebebiyle hastaneye gittiğimi bilmem hatta çok nadir hasta olurum kedinizin bakımlarını düzenli yaptırın ve gerekirse bir veterinere bilgi alın uzun ömürler dilerim pisiciğinize
 
Eskiden kırsalda yaşarken insanlar kedisi köpeği büyükbaşı küçükbaşı içiçe yaşar, kediler dışarıya çıkıp eve girer ve her ailenin de bir sürü çocuğu olurdu. Beslenilen hangi kedinin aşısı kontrolu vardı ki?
ben çocuk sahibi olamamakla kedinin doğrudan bir ilişkisini hiç duymadım. Kedi Beslediği için hastalanan da hiç duymadım. Ne hikmetse hep bilmemkimin eltisinin kedisinin tüyü boğazına kaçmış ölmüş düzeyinde kalıyor bütün duyumlar.
Kedisiyle köpepiyle içiçe yaşayan bebeklerini evcilleriyle büyüten bir sürü aile var. Evcillerin aşıları kontrolleri tamsa hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Şimdi de kırsalda bebeklikten kediyle köpekle oynayan, koyun güden, ahır temizleyen çocuklar var ve maşallahları var yani.
 
Ben gördüm tüyden kist olan ve operasyon geçirmek zorunda kalan iki insan. Yakın aile bireylerim, şehirde yaşıyorlar. Bir arkadaşlarının kırsaldaki çiftliğine gidiyorlar, tarla bahçe gezerken bir salatalık koparıp ikiye bölüp yiyorlar. İkisinde de tatatatam kist. Hayvan sevmekle ya da evde hayvan beslemekle alakası yok tabi.

Kırsalda yaşayan insanların aşısız hayvandan dahi hastalanmamalarının sebebi bağışıklık geliştirmeleri zaten çocukluklarından hatta bebekliklerinden itibaren. Ama büyük ve küçük başlar aşılanır, aşılanmazsa hayvancılık yapamazlar zaten. Ne ürünlerini ne etlerini satabilirler.
 
Sokaktakileri hunharca sevip öpüyorum, hele şu soğuk havalarda içim cız ediyor. Açlıktan donarak ölenleri gördükçe kahroluyorum.
Bi lokma ekmek vermeyi bırak keyfiyetten uzuvları kesilen hayvanları gördükçe kahroluyorum. Boğularak-yakılarak- asılarak öldürülen canları gördükçe kahroluyorum.
çok az hayvancık evde huzurla büyüyebiliyor, onların huzuruna katlanamadığı için evden atılmalarını isteyen insanları duydukça üzülüyorum.
Kızınızı sevgiyle kucaklıyorum tüyü kadar ömrü olsun ailesiyle
 
Çocukluğumdan beri kedisiz evde hiç yaşamadım, geçmişten bugüne evdeki kedilerimizi hep dışarıdan sahiplendik ve uzuuun yıllar ölene kadar bizimle kaldılar iyi ki vardılar

33 gün önce doğum yaptım, evimde 2 tane kedim var. Üstelik dışarda da gördüğüm her canı severim.

Tüy konusu için de kist aşıları tamamsa problem yoktur
 
Kedi tüyünden kim ölmüş Allah aşkına söyleyin. Sürekli parazit yaptırmanıza gerek yok tabi. Yaptırınca da aşı olarak değil hap ve ense damlası olarak yaptırın,dışarı çıkmasa da 3 ayda bir yaptırmak gerekiyor zaten 50 Tl bir sey oluyor iç&dış parazit.
 

Aşı şakaya gelmez
Çiğ yemiyor, dışarı çıkmıyor diye aşı yaptırmamak olmaz, bunu öneren veterinere gitmeyin lütfen
Düşüğün kediyle ilgili olduğunu düşünmüyorum kedi olan evde gebelik geçiren ve sağlıklı doğum yapan milyonlarca kadın var ancak yineliyorum aşılarını yaptırın kuzunun. Hem onu hem kendinizi koruyun
 
Salmonella ne alaka? Çok yanlış öğrenmişsiniz. Genelde tavuk, yumurta, et, süt gibi gıda maddelerinden bulaşan tifo ya da gıda zehirlenmesine yol açan bir bakteridir. Kedi köpekle alakası yok.
Kedi ve köpek,çiğ et,sakatat yedikleri zaman hatta temiz olmayan suyu içtiği zaman bile salmonella taşıyıcısı olur. Bunu bir dergide yayınlanan makaleden öğrendim. Bu salmonella,ette, temizlenmemiş sebzede bile bulunabilir.
 

Yapmayın allah aşkına. Kedi köpek çiğ et yiyecek de taşıyıcı olacak da ordan size bulaşacak da bir de ev kedisinden olacak bu. Mutfağınızda yıkadığınız ya da doğradığınız tavuktan çapraz kontaminasyonla salmonella bulaşma ihtimali kediden bulaşma ihtimalinden milyon kat daha fazla.
 
İşte ben de onu demeye getiriyordum. Salmonella kedi ya da köpeğin yakalanabileceği bir parazit türü. Ama tüyle onla bunla bulaşabileceği ile ilgili birşey yazılmamış. Lütfen beni eleştirmeden önce dinleyin. Ben de sizinle aynı taraftayım. Ben de yıkanmamış sebze meyve veya temizlenmemiş etten gelebileceğini evde kedi olmasa bile bunun olabileceğini o yüzden kediyi evden uzaklaştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Aslında bu kediyle alakalı bir durum da değil. Bu kedinin ortamını nasıl temizlediğimiz,nasıl beslediğimiz.
İlk yorumumda demek istediğim,kedi besleyen de beslemeyen de eşit derecede hastalığa açık ya da kapalı. Bu konuda eleştiri gerektiren hiçbirşey göremedim.
 
Hayır eleştirim kedi ve köpekten en çok ve kolay geçen toksoplazma yerine ben de dahil çoğu hayvan sahibinin duymadığı, bilmediği gerçekliği bile tartışılabilcek olan salmonellayı araya sokmanıza oldu.
 
Evet o gereksiz görünmüş olabilir ama o bir misal. Bunu vermemin sebebi şu,ben kediyle yaşıyorum,sırf kedimi anlamak için 2 yıllık veteriner teknisyenliği okumak istiyorum. Ama ailem tarafından sürekli eleştiriliyorum,çünkü onlara göre insanla hayvan birarada yaşayamaz,kedisi olanın çocuğu olmaz. Falanca birisi ciğerlerinden ameliyat olmuş kedi yüzünden. Artık salmonelladan örnek veriyorum. Kedisi olmayan insan da hastalığa açıktır olan da. Kedi bağlayıcı neden değildir diye diye çatladım. Konu sahibini çok iyi anlıyorum.
 
Açılın Veteriner hekimim demeye geldim.canım eğer kediyle köpekle iç içe olunca düşük yaparsın ölürsün zırvaları doğru olsa bizler komple kısır olurduk.hatta şöyle söyliyim hamilelikte en riskli hastalık olan toxoplasmayı çalışan bi hocam doğum yapana kadar çalıştı çokts sağlıklı bi bebek dogurdu.sen kedinin aşılarını yaptırıyorsan hiç bi sorun olmaz.misal toxoplazma en çok as pişmiş etten ve az yıkanmış yeşillikten geçiyor herkes kedilerden bilse de.
 

Ay canım ya cinsi çok güzel.. Çünkü bu cinsteki kedi daha evcil daha minnoş olur tüy bakımından da zararsız... Ben de sizinki gibi bir kedi sahiplenmek istiyorum.
 
Gün içinde bilmeden yuttuğumuz o kadar çok şey var ki kedi tüyü aralarındaki en masumu. Kedinizin aşılarını yaptırın bence özellikle hamile kalmaya çalışıyorsanız. Düşük konusunda öncelikle geçmiş olsun. Bu konuyu en iyi doktorunuz bilir, doktorunuza danışın. Kedinizden vazgeçmeyin. Ben olsam aşılarını düzenli olarak yaptırırdım ama siz bu konuda teredütlü iseniz hem doktorunuza hem de veterinerinize danışın öyle karar verin.
 
Evet ilk gebeliğimdi, beş ay sonra tekrar hamile kaldım ama ertesi ay kalan bir sürü insan bile var. Eğer kürtaj olmadıysanız korunmanıza gerek yok, deneyebilirsiniz kendinizi toparlayınca.

Tekrar yaşamaktan korkmayın binlerce kadın var düşük de yapan sağlıklı çocuk da doğuran. Ben de korkmuştum şimdi ne kadar gereksiz yere üzülmüşüm diyorum.
 
parazit aşılarını düzenli yaptırmanız gerekiyor.kendi sağlığınız için ihmal etmeyin.çoğumuz çiğ et vermiyoruz hayvana ama yinede yaptırıyoruz.kedinin sağlığı içinde çok önemli ihmal etmeyin.dış parazitide aksatmayın benim kedim dışarı çıkmadığı halde pirelendi.çünkü biz dışarıdan getiriyoruz çoğu paraziti.
 
Tabii ki ihtimaller vardır ve önemler alınır ama "bu kesin böyle" denecek bir şey olsaydı ortada sağlam veteriner olmazdı ya da hepsi çocuksuz olurdu.
Üstelik onlar sokakta yaşayan hayvanlarla da haşır neşir oluyorlar.

Siz yine testlerinizi yaptırın, önleminizi alın ama çok dinlemeyin insanları.

+

Ek olarak, McGrath konunuzu sabote etmiş olmak istemem ama bu kadar çok kedi anasını bulmuşken bir şey sormak istiyorum izninizle.
Hepinizin pencereleri telli mi? Ev temizlenirken, kapı pencere açılınca balkona çıkmıyorlar mı? Balkonlar da mı kapalı?
Bu miniklere nasıl sahip çıkıyorsunuz?

Ben de uzun zamandır kedi sahiplenmek istiyorum. Sürekli araştırma yapıyorum, henüz cesaretimi toplayamadım.
Ve güvenlik konusu kafamı çok kurcalıyor. Uygun ortamı sağlamadan bu işe kalkışmak istemiyorum.
Yardımcı olan olursa çok sevinirim
 
Son düzenleme:
Ben kedimi sahiplendiğimde üniversite ve özel veteriner aşılarını ilk sene yaptırın sonra sadece parazit tedavisi yapın dediler. Hatta hala sakladığım elimde onların vermiş olduğu çizelgede de bu şekilde. Lösemi yaptırmadım, bulunduğum şehirde aşı yoktu ve getiremedim de. 3 ayda bir iç parazit hapını evde kendim veriyorum, dış parazit bir kere taşınıyoruz diye yaptırdım, dışarı çıkmadığı için boşuna maruz bırakmak istemedim. Siz de böyle yazınca şüpheye düştüm. Bu şekilde 6 yılı devirdik kedimle, sağlığı şu an gayet iyi. İnş yanlış yapmamışımdır. Bebeğim de oldu sonradan, iç parazit hapıyla bazen eziyet ettiğimi düşünsem hiç ihmal etmedim. Diğerlerini bilmiyorum ama iç parazit şart, çiğ besin verilmese de öyle bir tehlike yaratmanın alemi yok diye düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…