• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mini tüp bebek(japon yöntemi)

esraberat

zeynep*elif*ikra
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
773
17
643
duyan, bilen yaptıran var mı arkadaşlar..

Bebek sahibi olma olasılığı çok düşük ve normal tüp bebek yöntemiyle şans bulamayan hastalara uygulanan ''mini tüp bebek'' yöntemiyle, gebelik ihtimalinin artırıldığı bildirildi.

Kent Hastanesi Tüp Bebek Merkezi ekibinden Operatör Dr. İ.a., bu yöntemi deneyerek ikiz bebek bekleyen Derya ve Sıtkı Barlak çiftinin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Japonya'da bulunan tüp bebek merkezi Kato Ladies Clinic'te tedavinin eğitimini alan ve yönteme ilişkin bilgiler veren Dr. ???, ''Mini tüp bebek, yumurta rezervinin azalmasından dolayı şansı çok düşük olan durumlarda, normal tüp bebek uygulamalarına göre komplikasyon oranı ve uygulama maliyeti çok düşük bir yöntem. Gebelik ihtimalini artırdığı için uygulanıyor ve çok başarılı sonuçlar alıyoruz'' dedi.

Dr.???, tedavinin temelinde, düzenli adet gören kadınların her ay ürettikleri yumurtaların, normal tüp bebek yönteminde kullanılan ilaçlar nedeniyle yüksek dozda hormona maruz kalan yumurtalara göre daha kaliteli olduğu mantığının yattığını söyledi.

Bu yöntemde tedavide gerekli yumurtanın doğal olarak elde edilmesinin amaçlandığını kaydeden Dr. ???, şu bilgileri verdi:

''Amaç, düzenli adet görüp, FSH hormonu (Folikül Stimulan Hormon) yüksek diye tüp bebek deneme şansı bulamayan veya defalarca denemelerine rağmen embriyo elde edilemeyen ya da kötü kalite embriyolara sahip olmuş olgularda daha iyi kalitede embriyolar elde edilebilmektedir. Bu da bu tür umudu çok düşük hastalar için gebelik şansı yaratmaktadır. Bu tip vakalarda bir diğer yaklaşım da arka arkaya yapılan mini tüp bebek denemeleriyle elde edilen embriyonları dondurup biriktirmektir. Bu, zamana karşı yarışan düşük rezervli hastaların zaman kaybını engeller.''

Dr. ???, bu yöntemde normal tüp bebek yöntemine göre çok az ilaç verildiğini, amacın yumurta sayısını artırmak değil, var olan yumurtaları korumak olduğunu belirterek, ''Bu yöntemin maliyeti normal tüp bebek uygulamasına göre 5'te bir, 6'da bir daha ucuz'' dedi.

Kaynak : Japonya'da geliştirilen yeni yöntem, tüp bebek yöntemiyle şans bulamayan çiftlere uygulanıyor...

doktor ismini sildim ama arama motoruna yazarsanız çıkıyo..merak edenler için..

inşallah böyle bir şey vardır çok mantıklı ve o kadar hormon almamıza gerek kalmıycak hele benim gibi çikolata kisti olup tüp bebek sonradı ilaçlardan kistleri coşanlara süper haber..
ama doktorlar uygular mı bilmiyorum daha az para alcaklar..

bu yöntemi uygulayıp sonuç alan varmı arkadaşlar 2 aşılama 2 tüp tecrübem var aşılamalarda düşük dozla sorunsuz yumurta temin edildi hatta ilk aşılamada kimyasal gebelik yaşadım tüpte ilkinde 450 puregona rağmen 2 yumurta toplandı biri boş çıktı öbürü ikinci gün döllendi 3 e bölündü tabiki negatif ikinci tüpte 6 toplandı 4 işlem gördü 2 5 bir 3 hücreli transfer edildi negatif sonuç alındı sonrasında preseedle hamile kaldım gene kimyasal gebelik yaşadım 3. tüp bebek denemesi femara protokolüydü ve yanında 300 doz pregon kullandım bugün 6. günüm 1 yumurta 5.5 mm rahim kalınlığımda 4.5 mm tabiki tedavim iptal oldu doktorum suratımıza direk iptal diyemediği için duruma alışalım diye pazartesi birdaha bakalım belki geç cevap verir yumurtaların ozaman gaza basarız dedi şimdi ne yapacağımı bilemiyorum bu tedavim böylelikle hüsranla sonuçlandı ancak gelecek tedavide mini tüp bebekmi havuz sistemimi denesem karar veremedim

ben de mini tüp bebek tedavisini düşünüyorum, 2009 yılında daha hiç doğal yolla denemeden bir doktorun bizi kokrutması ile kendimizi tüp bebek merkezinde bulduk. 4 gün 450 doz gonal-f e rağmen yumurtalarda hiç kıpıdama olmadı tedavi 5.gün iptal edildi. 3 kez klomen ile aşilama yapıldı, her seferinde 2 şer yumurta gelişti ama hiçbiri tutmadı. 2011 mart ayında başla bir tüp bebek merkezinde 300 gonal-f, 2 toz 1 su menagon ile 12 günde 4 folikul toplandı 3 ü döllendi 1 transfer edildi kimyasal gebelik oluştu. şimdi ikinci denememi yapmak istiyorum ve doktorum kabul ederse mini tup bebek yada her ay hiç ilaç kullanmadan doğal gelişen yumurtalarımı biriktirmek istiyorum. cunku hemen hemen her ay yumurta geliştiği tespit edildi, bari bu yumurtalar boşa gitmesin.

buarada fsh ım her ay farklılık gösteriyor, 11, 3, 5, 15, 4 gibi rakamlar hatırladıklarım.. amh e baktırmadım.. 2 ay once laporaskopi ve histeroskopi ameliyatı oldum, ameliyat sonrası yumurta sayısında artış olmasını umud ediyorum çünkü endometriozis yumurtaları baskılıyormuş.

burb sen tedavini nerede oluyorsun?

inşallah böyle bir şey vardır çok mantıklı ve o kadar hormon almamıza gerek kalmıycak hele benim gibi çikolata kisti olup tüp bebek sonradı ilaçlardan kistleri coşanlara süper haber..
ama doktorlar uygular mı bilmiyorum daha az para alcaklar..

canım doktorlar az para almayacak tüp bebek uygulama, embriyo, transfer yapılan işlemler aynı ücret. sadece ilaçlar için para ödemeyeceğinden maliyet düşüyor.:29:

ben de mini tüp bebek tedavisini düşünüyorum, 2009 yılında daha hiç doğal yolla denemeden bir doktorun bizi kokrutması ile kendimizi tüp bebek merkezinde bulduk. 4 gün 450 doz gonal-f e rağmen yumurtalarda hiç kıpıdama olmadı tedavi 5.gün iptal edildi. 3 kez klomen ile aşilama yapıldı, her seferinde 2 şer yumurta gelişti ama hiçbiri tutmadı. 2011 mart ayında başla bir tüp bebek merkezinde 300 gonal-f, 2 toz 1 su menagon ile 12 günde 4 folikul toplandı 3 ü döllendi 1 transfer edildi kimyasal gebelik oluştu. şimdi ikinci denememi yapmak istiyorum ve doktorum kabul ederse mini tup bebek yada her ay hiç ilaç kullanmadan doğal gelişen yumurtalarımı biriktirmek istiyorum. cunku hemen hemen her ay yumurta geliştiği tespit edildi, bari bu yumurtalar boşa gitmesin.

buarada fsh ım her ay farklılık gösteriyor, 11, 3, 5, 15, 4 gibi rakamlar hatırladıklarım.. amh e baktırmadım.. 2 ay once laporaskopi ve histeroskopi ameliyatı oldum, ameliyat sonrası yumurta sayısında artış olmasını umud ediyorum çünkü endometriozis yumurtaları baskılıyormuş.

burb sen tedavini nerede oluyorsun?

bende korkudan amh ye baktırmak istemiyorum bir o kalsın bilmediğim diyorum zaten değişkenmiş oda
ben tedavimi umut tüp bebekte ulun beyde yaptırıyorum bizim gibi rezerv azlığı durumunda yapılabilecek pek birşey kalmıyor bende her ay ovulasyon çubuğunda çift çizgiyi görüyorum
okadar kararsızımki bu ay femara ve puregonla hormonlanmış ama gelişmemiş yumurta eminim kalite açısındanda başarısısdır bu ayki tek kakalağımla hiç birşey yapmayı düşünmüyorum gelecek siklüste başlarım heralde havuz sistemine yada mini tüp bebek denemesine ama herşeyden çok bıktım

Merhaba bayanlar,
Bu konu bir sure once gozume takilmisti tekrar gundeme tasimak istedim...ben mini tup bebek yontemine bugun baslamis bulunuyorum FSH im yuksek ve yuksek doz ignelerle olan yumurta kalitemide bozmak istemedigi icin doktorum MINI IVF uygulamaya karar verdi....eger bu yontemi kullanan baska arkadaslar varsa deneyimlerinizi bizlerle paylasirsaniz seviniriz....

Bana asiri derecede mantikli geldi, ben de hep dusunuyorum duzenli yumurtlayan ve kaliteli yumurta ureten bir kasina niye o kadar hormon takviyesi verilip 15-20 yumurta aliniyor, burda is embriyologda bitiyo bence varolan yumurtalarla bu isi guzel bi sekilde yapmak onlarin isi...

Selam Azazil bende dün adet oldum.Galiba ovulasyon zamanını iyi ayarlayamadık.Bende çok umutlanmıştım.Ovulasyon testinde çok silik bir ikinci çizgi vardı sonrasında da kayboldu.Yarında doktora gideceğim.Birde benim adetim çok düzenliydi 28 günde oluyordum ama bu ay 1 hafta önce geldi o yüzden yanıldık.Artık diğer adete kaldık.

Selqm khnihal, ben arada bi bakiyorum, maalesef biz de tutturamadik:((( aslinda tutturacagimizi da pek sanmiyom acikcasi sperm durumumuz bozuk oldugundan... Bu mini tup bebekle alakali da ilgimi kaybetmis degilim:))) hayirlusi insaallah ikinci dogal deneme ayimizda tutar da tup bebege ihtiyacimiz kalmaz...

Selqm khnihal, ben arada bi bakiyorum, maalesef biz de tutturamadik:((( aslinda tutturacagimizi da pek sanmiyom acikcasi sperm durumumuz bozuk oldugundan... Bu mini tup bebekle alakali da ilgimi kaybetmis degilim:))) hayirlusi insaallah ikinci dogal deneme ayimizda tutar da tup bebege ihtiyacimiz kalmaz...

Selam azazil sanırım ovulasyonu ayarlayamadık.Geç ovulasyon testi yaptık ikinci çizgi silikti sonrasında zaten o çizgi olmadı.adetimde bir hafta önce geldi.Hiç erken gelmezdi.Yumurtanın ömrü zaten 24 saat.Geç kaldığımızı düşünüyorum.Bayramda girmişti araya.Kısmet değilmiş neyapalım. Seninde adetin bir hafta önce gelmişti değil mi? İlacı etkisi mi?Yoksa mevsim geçişi falanmı..ama faydalı olduğuna inanıyorum.6 ay kullanılması önerilmiş..Mini tüp bebek yöntemi bizler için çok mantıklı.Zaten yumurta rezervimiz az.Bizede gerekli olan 1 veya 2 tane.Olanı da ilaçla bozmamak gerekiyor.

Khnihal, ben ovulasyon zamanimi belirledim, ilk testi yaptigim gun silik cizgiydi ama ikinci gun gayet belirgin cizgiyi gordum, denememizi de yaptik ama sperm sayimiz ve morfolojimiz kotu. Canim benim yasim 36 ama ben haziran ayinda ilk doktora gittigimde doktor yumurtamin oldugunu soyledi duzenli adet de goruyorum ben ilk tup denememde de kaliteli yumurtalar elde etmistik, ben eminim artik bizim sebebimiz erkek infertilitesi maalesef:(((

Tam da bu yuzden onumuzdeki zamanlarda - bir mucice olur diye preseed ve ovulasyon denemeye devam etcem- ama olmazsa da ikinci tup denememde ilacsiz, bu yontem bana mantikli geliyor, dedigin gibi rezervim az. Ama kendiliginden bir ya da iki yumurta olusabiliyor... Bu nedenle mini tup bebek hakkaten de ilgimi cekiyor ama iyice arastirmak lazim, istanbulda yapan yerler nereler, hangi doktorlar yapiyor basari oranlari ne acabja.... Dogal yoldan denemeye devam bir sure daha... Bi de su spermleri duzeltebilsek... Hayirlisi olsun hakkimizda ne diyim... Allah yardimcin olsun canim..
.

Doktor sana yumurtaların var dediyse belki sende rezerv azlığı yoktur.Mini tüp bebek uygulatan pek yok sanırım.Bu sitede sen ben birde dew var.Dew girmiyor sanırım mini tüp bebekten sonra.Ben izmirde kent hastanesinde yapıldığını biliyorum.Hatta orda bir bayan yaptırmış.2 kez başka yerlerde denenmiş negatif sonuç almışlar.Sonra o hastaneye gitmiş .Başta Fsh çok yüksekmiş 90 larda sonra düştükten sonra yapılmış.ikizleri varmış.

Back