mini mini bir kuş konmuştu

beybibeybi

oldğu kadar olmadğı kader
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
331
4
Selam kızlar
Sabah kalktığımda bir şeyle karşılaştım 2. katta oturuyoruz. Odamızda sadece 2 kanadı olan 1 penceremiz var.
Neyse aksamları eşim geldiğinde panjurların kapalı olmasını ıstıyor. kapatıyorum gündüzleri ışık ve günes girmesi için açıyorum.
bugün sabah açtığımda ne göreyim bir sürü çalı çırpı. Güvercinler yuva yapmış. bozup yuvayı günaha girmek istemiyorum.
ama bide odamızda başka pencere yok onuda düşünüyorum acaba panjuru tekrar acsam yuvalarını başka yere taşırlar mı ?
Yavruları yok. Yardım lütfen
:KK14:

yumurta yoksa sorun yok bozabilirsiniz. fakat tekrar gelme ihtimalleri var tabi.. panjurların kapalı tutarsınız artık.

bilmiyorum ya actım panjuru ama içim garip üzüldüm inşallah bana gerek kalmadan taşırlar yuvalarını

panjurları açık tutun bir süre. ara sıra cama çıkın. sizi görürlerse kendileri rahatsız olup giderler zaten.

Inat yaparlarsa ne olursa olsun kurarlar
Gecen yi bizimde gecen yil balkonda vardi attikca geldi attikca geldi bir sabah yumurt vardi dokunsmazdikta..
Sonra oda alisti gidip seviyorduk falan kacmiyordu :-D

önceki evimde yatak odamda benımde bir pencerem vardı ve panjurluydu kuşlar yuva yapmış bende hiç bozmadım yuvayı 2-3 gün sonra baktım 1-2 yumurta vardı
yavrular biraz büyüyünce gittiler.

Size zararı yoksa bırakın bence bozmayın..Yuva yapmışlarsa yumurtarı bırakacak yer aradıkları içindir büyük ihtimal..

Size zararı dokunuyorsa, yuvalarını bozmadan taşınmalarını sağlamanın yollarına bakabilirsiniz.

Benim diğer evimde Banyo camına yuva yapmıştı bir kuş..
Bizi röntgenliyodu :KK1: Lavoboya filan giderken çekiniyodum valla dik dik bakıyodu
Camı kapatamadım kapatsam sıkışcak kıyamadım sonra gitti kendi alışmıştım..
Şimdide aspirötörümde var kanat çırpışlarını duydum çalıştıramıyorum :KK50:
Aspirötörü değiştirdim yuva yapmış yumurta vardı içinde borunun adam atıyodu ağladım :KK50: Hepsini istifiyle yerine koydum
Camın önünede ekmek su koyuyorum..
Geçinip gidiyoruz :KK9: Aspirötörü asla çalıştıramıyorum o başka hatta koblolarını kopardım biri çalıştır falan diye :KK50:
Zararı yoksa kalsın kendi gider bence güvenli bulmuş sığınmış..

bizim yan apartmanda biri terasta güvercinler besliyordu. her akşam havalandırınca bizm balkona gelirdi biri

öper dururdum çok şekerdi yaa.. bozmayın yuvalarını

yazında balkona bir kap içinde su koyuyoruz,kuşlar gelip su içiyor. çok mutlu oluyorum :KK16:

Son düzenleme:
kayın valıdem de diyorkı evlenmeden önce eşimin penceresine de yuva yapıyorlarmı
kuşlar yuvalarını kurdu sonra siz kurdunuz dedi
ama bizim artık yuvamız var kuşlara ne oluyor dedim güldük
kapattım panjuru bozmasınlar yuvalarını ekmek de koyucam yavruları olunca giderler belki :KK19:

yatak odamın penceresının ust kısmına bızımde yapmıslar yuva yazın oluyor genelde ve pencerenın önune ekmek koyuyorum oraları pisliyolar ama onlara kızamıyorum bile bı kova su ve fırca ile temızlıyorum ya ne bıleyım bende babam gibiyim hayvanlara asla kıyamıyorum bızım baba evımın her tarafı yuva ama babam bozmaz bozdurmazda onların seslerini gece oturup dinlemek cok hosuma gidiyor :) hatta pencerenın dısına su bile koyuyorum :)

bizim balkonada gelmişlerdi geçen sene,hiç elleşmedik sağlıkla doğup büyüyüp bizi pohlarıyla başbaşa bırakıp gittiler :))
siz de ellemeyin bence,zaten çok çabuk büyüyolar.
büyüme aşamasında da resimdeki gibi pek çirkin oluyolar :KK34:

$kus.jpg

Eğer istemiyorsan toprak bir saksıya 2-3 tane rüzgargülü sapla, koy pencereye ya da pencerenin kulpuna falan iple cd as, korkup kaçıyorlar, yuvalarını da orada bırakma :KK70:

bunlar yavruları yapsınlar buyutsunler gittiklerinde ya ayıcık vb peluş oyuncak yada rüzgargülü koyucam bidaha gelmesinler

X