• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mina'nın zayıflama günlügü ( tatlı krizim geldi :(

mina18

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
22
0
16
İstanbul
DAHA SAĞLIKLI DAHA GÜZEL BİR HAYAT İÇİN KİLO VERMEYE BAŞLIYORUMM.
BOY: 170 KİLO : 75 ULAŞILMASI PLANLANILAN KİLO : 60
NELER YERSEK TOK KALIRIZ?

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.
Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut durencini artırıyor.
Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.
Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.
Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.
Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.
Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.
Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor.

ben bu güzel ekibe daha yeni katıldım temmuz ayına kadar kilo vermek istiyorum en acilinden. ama en önemlisi sağlıklı bi şekilde vermek bunun için doktor olan abimden bana uygun diyet önerileri aldım bundan sonraki günlerde yaptıklarımın hepsini siz degerli hanımlarla paylaşıcam sizlerinde bana bu konuda destek vermenizi istiyorum :):)

Diyete başlama tarihim : 26.04.2012

tüm yediklerimi tek tek sizlerle hergün paylaşıcam ve inş istedigim kiloya düşücem :):)

BANA YAZMAYI UNUTMAYIN :)

Metabolizma hızı kilo almamızı etkiliyor ….
Kilo almamızın asıl nedenleri , hareketsizlik ve düzensiz beslenme. Bu yüzden metabolizmanın hızlanması için yapılacaklar :
Yavaş çalışan bir metabolizma kilo almanın önemli nedenlerinden biridir. Metabolizma hızını arttırmak için uyulması gereken kurallar şunlardır;
1- Su tüketimini arttırmak
2- Sabahları iyi bir kahvaltı yapmak.
3- Öğün atlamamak
4- Öğün sayısını arttırmak, 3 ana – 3 ara öğünle sık ama az yemek
5- Yemekleri belirli saatlerde ve düzenli yemek
6- Akşam yemeklerini hafif geçirmek
7- Hareketli olmak, yürümek, egzersiz yapmak
8- Yağ, karbonhidrat ve proteinleri dengeli şekilde tüketmek
Bakalım ben bunlara ne kadar uyabileceğim 

yemeklerin yanında yoğurt ye canım
acayip tok tutuyor
ve acı seviyosan içine pulbiber at, hem lezzetli oluyo hem de yağ yakıcı özelliği artıyo yoğurdun.
küçük bi tavsiya sana:34:

Zayıflamada uygulanılacak kurallar ( uygulayabileceklerimi seçtim sizlerde kendinize uygun olanları seçersiniz )

• kural 1: Her sabah uyanınca ilk iş 2 büyük bardak oda sıcaklığında su içeceğiz.
•
• kural 2: Gün içinde en az 3 litre su bitirmiş olacağız. Suya isteğe göre taze limon suyuveya elma sirkesi ekleyebiliriz.
•
• kural 3: Yemeklerle birlikte kesinlikle su içmeyeceğiz. Yemeklerden yarım saat önce bırakacağız ve 1 saat sonra tekrar başlayacağız.
•
• kural 4: Gün içerisinde açlık hissetiğinizde havuç , salatalık vb yiyebilirsiniz.
•
• kural 5: Zayıflama kurumuzu yaparken siyah çay, kahve, kola, alkol, gazlı içecekler, hazır kutu meyve suyu fazla tüketmeyin.
•
• kural 6: En büyük öğünümüzü sabah 11.00 ile öğleden sonra 16.00 arası yiyeceğiz.
•
• kural 7: Güneş batınca çorba dışında bir şey yemeyeceğiz. Sebze çorbası ve mercimek çorbası olabilir.Bu benim tercihim akşamları ağır bir şey yemek istemiyorum.
•
• kural 8:ben tatlıya çok düşkün biriyim o yüzden genellikle sütlü tatlılar yemeyi düşünüyorum onlarda fazla degil az.
•
• kural 9: Ve ekmek… 11.00 – 16.00 dışındaki saatlerde ekmek yemeyeceğiz. Bu saatlerde de muhakkak kızartılmış ve beyaz ekmek dışındakiler tüketilecek.
•
• kural 10: Her gün açık havada en az 30 dakika yürüyeceğiz. Park, koru, deniz kenarı tercihimiz.Ben kendime adım sayar aldım ve günde 10.000 adım hedefim (doğrusuda bu zaten ) sizlere de tavsiyem sizlerde bir adım sayar alın sabah uyanır uyanmaz belinize takın ve yatana kadar çıkarmayın bu sizin gün içinde ne kadar hareket ettiğinizi gösterecek buda kendinizi motive etmenizi sağlıyacaktır.

lütfen düşüncelerinizi paylaşınn :)

bugünlük bu kadar yarın daha yeni bilgiler alarak sizlerle paylaşırım :)

lütfen bana destek olunnnnn :(

Zayıflama programı

Yemekler en az 20 dk yiyilecek.
Yemekler uzun uzun çiğnenecek.
Makarna ve pilav ( kepekli ve bulgur ) tenis topu kadar , et ve tavuk el kadar , meyveler yumruk kadar tüketilecek.
Günde 3-4 fincan yeşil çay veya bitki çayları
Karnınız acıktığın da adaçayı için gerçekten çok iyi geliyor.
Günde 10.000 adım atılacak.
Günde 30 tane karın için mekik , ( 15 er , 15 er molalarla ) 15 yan mekik 15 diğer yan mekik .
Kol kasları için su şişeleri veya havlularla egzersizler var onlardan da yapabilirsiniz.

Abicim benim tatlı krizime uygun bir diyet programı hazırlatmış.Aslında diyet degil tüm kişilerin rahatlıkla uygulayacağı çok güzel uzun süreli bir proğram bende sizlerle paylaşıyorum.

Sabah : domates, salatalık, biber, maydanoz vb., 2 dilim peynir,4-5 zeytin,1 dilim tam tahıllı ekmek , 1 tatlı kaşıgı reçel ve bitki çayı ( haftanın 2 veya 3 günü yumurta var istediginiz gün alabilirsiniz haşlama veya omlet şkl. ) ben kahvaltımı saat 10.00-11.00 arası yapıyorum .

öğle saat 14.00 : meyve ( ananas , armut , hurma bu üçlü zayıflamada çok etkili onun dışında diger meyveleride tükete bilirsiniz.)

Arada bitki çayı 1 dilim bitter çikolata ile.

Saat 16.00 : kayısı , incir , badem , fındık vb.( fazla degil en fazla 10 tane kuruyemiş , 5 kayısı ve incir istege baglı olarak en fazla iki çeşit yiyilicek )

Akşam 18.30 : ben genelikle akşamları hafif olsun istedim bunun içinde tek çeşit yenilecek.

çorba ( sebze, mercimek , domates vb )
yogurtlu yulaf
salata
yeşil mercimek
tavuk , balık ( haşlama ve fının yada ızgara )
bulgur pilavı yemekler en az 20 dk ve çok çiğnenerek tüketilmesi daha sağlıklı.

NOT : bu diyette haftada 2 gün olmak koşulu ile 4 top dondurma yiyebiliriz...Buna çok sevindim çünkü ben dondurmasız yapamam ..

Akşam 20.00 ' den sonra birşey yiyilmeyecek .. ( çok acıkılırsa meyve yiyiler bilir oda yatmadan en az 2 saat önce tüketilicek )
Akşam içmek için bitki çayları yeşil çay , papatya , adaçayı , melisa çayı .....

Ben bu programa yarın başlıyorum benimle birlikte başlamak isteyenlere duyrulur.
gelin hepbirlikte yaza daha sağlıklı ve formda girelim :):)

bugün diyetin ilk günüydü sabahönce yürüyüş yapıldı saat 10:30 güzel bir kahvaltı yaptım . bu arada bol su içiyorum öğleden sonra annemin günü vardı :( yapıcak günü bulmuş tamda diyetimin ilk gününde neyseki fazla kaçırmadım ara ögünlerimi yemedim onun yerine annemin çok güzel mercimekli köftesinden yedim 5 adet bol marul ve rokayla yanında bitki çayı içtim ayrıca bir ince dilim kek yedim ... öğlen bunları yedigim için akşam yemek yemiyicem ... akşam çok acıkırsam bitki çayı ile meyve yerim ....

yarın tekrar yazarımm sizlerde yorum yazın ama tek başıma kaldım ....

herkese mutlu ve bol gülücüklü günler diyorumm

Sabah: bu sabah babişim sabah kahvaltılarına özel yaptıgı biberli yumurtası vardı.. Bende biraz ondan yedim onun yanında da domates salatalık yedimm... yanında da bitki çayı içtim ...

öğlen kuru yemiş ve kayısı mi yedim onun dışında bol su ve bitki çayı içtim

Akşam 18:00 süt ile müsli yedim... artık akşamada bitki çayımı içerimm çok acıkırsam meyve yerim.... bugün yürüyüş yapamadım çünkü evde halletmem gereken işlerim vardı ama yarın uzun bir yürüyüş yapıcamm :):)

Back