• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mimar Sinan Yetenek Sınavı İçin Yardım

immortality

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
222
0
66
İstanbul
Merhaba kızlar, şu anda hali hazırda üniversite 3.sınıftayım ama mesleğimle ilgili mutlu olduğum söylenemez. Liseden beri İç mimarlık okumak istiyorum ancak yetenek sınavına girmeye cesaret edemedim hiçbir zaman. Neyse baktım mezun olmaya az kaldı silkinip kendime geldim ve mutsuz olacağım bir mesleği yapmak istemediğimi, iç mimar olmak istediğimi farkedip bu konuda birşeyler yapmaya karar verdim.

Bu yıl sıkı bir şekilde hazırlanıp gelecek yıl için Mimar Sinan'ın yetenek sınavına gireceğim inşallah. Tabii bildiğimiz gibi bu sınavlar oldukça zorlu ben de bir ressamdan bir yıl ders almaya karar verdim derken bu yıl bu yetenek sınavına girip yüksek not alan bir kızla tanıştım bana İstanbul'da bir sanat akademisi önerdi ancak ücret aylık 550 lira civarında. Ailem bu parayı rahatlıkla karşılar ama babam eminim söylenir bütün yıl ve eğer kazanamazsam mahcup olurum, bundan eminim.

İçinizde Mimar Sinan mezunları ya da bu sınavlar konusunda tecrübeli olanlarınız vardır. Kazanmam için illa pahalı kurslara gitmem gerekir mi? Tanıştığım kız ressamla olmaz buiş vs dedi ve küçüklükten beri resimlerim çok beğenilip övgüler alsa da çizdiğim resimlere başlangıç aşaması dedi. Haklı tabi onunkiler müthiş resmen :(

E bizden ne istiyorsun derseniz biraz moral ve bol bol öneri.. :/

Merhaba kızlar, şu anda hali hazırda üniversite 3.sınıftayım ama mesleğimle ilgili mutlu olduğum söylenemez. Liseden beri İç mimarlık okumak istiyorum ancak yetenek sınavına girmeye cesaret edemedim hiçbir zaman. Neyse baktım mezun olmaya az kaldı silkinip kendime geldim ve mutsuz olacağım bir mesleği yapmak istemediğimi, iç mimar olmak istediğimi farkedip bu konuda birşeyler yapmaya karar verdim.

Bu yıl sıkı bir şekilde hazırlanıp gelecek yıl için Mimar Sinan'ın yetenek sınavına gireceğim inşallah. Tabii bildiğimiz gibi bu sınavlar oldukça zorlu ben de bir ressamdan bir yıl ders almaya karar verdim derken bu yıl bu yetenek sınavına girip yüksek not alan bir kızla tanıştım bana İstanbul'da bir sanat akademisi önerdi ancak ücret aylık 550 lira civarında. Ailem bu parayı rahatlıkla karşılar ama babam eminim söylenir bütün yıl ve eğer kazanamazsam mahcup olurum, bundan eminim.

İçinizde Mimar Sinan mezunları ya da bu sınavlar konusunda tecrübeli olanlarınız vardır. Kazanmam için illa pahalı kurslara gitmem gerekir mi? Tanıştığım kız ressamla olmaz buiş vs dedi ve küçüklükten beri resimlerim çok beğenilip övgüler alsa da çizdiğim resimlere başlangıç aşaması dedi. Haklı tabi onunkiler müthiş resmen :(

E bizden ne istiyorsun derseniz biraz moral ve bol bol öneri.. :/

Öncelikle kurs gerekli diye düşünüyorum bir çalışma düzeniniz olur
1 sene çok uzun bir süre değil ama eğer gerçekten isterseniz ve her gün düzenli olarak çizim yaparsanız hedefiniz olur
Mimar Sinan olması şart mı peki orası olmazsa başka üniversite olur...
Şimdiden başlayın ama obje çizimine evde
Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

Ailemle oturup konuştum şimdi okuduğum bölümü bitirip diplomamı almamı istiyorlar e haksız da değiller aslında, maden sevmiyordun neden o kadar emek ettin diyorlar. Şöyle bir anlaşma yaptık zaten bu sene sonunda sınava girsem de 3.sınıfı bitirmiş olacağım bu yüzden 2 yıl boyunca yetenek sınavına hazırlanıp şimdiki okulumu da bitireceğim. Ailem bu şartı koştu bana destek olmak için, bu şekilde yaparsan arkadanda oluruz dediler ve onların desteği benim için önemli. Ayrıca neden bilmiyorum ama illa Mimar Sinan olsun istiyorum başka bir üniversite olursa muhtemelen 4 yıl daha okumayı göze alamam ama Mimar Sinan'ın gözümde bir büyüsü var bu nedenle orası olursa canla başla uğraşırım gibi geliyor.

Aileniz bir yandan haklılar aslında
Şimdi okuduğunuz bölümü bitirip, daha sonra başka okula başlamak en mantıklısı
Eğer tek hedef Mimar Sinan ise vakit kabetmeden çizime başlayın çünkü hedef zor
Bir de tavsiyem bu sene ygs'ye girip deneme amaçlı yetenek sınavına girin derim ortamı görün sınav sistemini görün hem ilk sınav heyecanını yenmiş olursunuz
Şimdiki okulunuz bitince zaten o zaman tekrar girersiniz

Selam İmmortality :) Şu an ne okuyosun? Eğer okuduğun bölüm seni fazla zorlayan bi bölüm değilse, yani derslerdi finallerdi çok zamanını almıyosa hem şu an okuduğun bölümü bitirip hem de yetenek sınavı için hazırlanabilirsin. Bu kadar sene okumuşsun sonuçta, yazık olmasın emeklerine.
Bi arkadaşım var Mimar Sinan mezunu. Yetenek sınavından 95 almış ama o kendini bildi bileli hep çizim yapıyomuş. Sen de çok çalışırsan ve bi kurstan eğitim alırsan neden olmasınki? Ben şuan fizyoterapi okuyorum ve sana da tavsiye ettiğim gibi ben de bi yandan okuyup bi yandan yetenek sınavlarına çalışıcam. Ve ben de Mimar Sinan dışında bi okul istemiyorum :) Muhteşem bi okul gerçekten.

Son düzenleme:
Şu anda Marmara'da öğretmenlik okuyorum. Sınava giren bir arkadaşım YGS den 400+ puan alırsan şansın epey artar dedi hocalar önemsiyormuş sanırım. Zaten üni.ye girdiğim yıl 390 küsürlerde bir puan almıştım ki bu 2.bölüme yoğunlaştığım için çok da üstüne düşememiş halimdi bu konuda sorun yaşamam diyorum. Bu sene bir ressamdan genel yeteneğe yönelik ders alacağım, seneye de bölüme yönelik çizimlere ağırlıkvermyi düşünüorum ve ben de çocukluktan beri çizerim insanlar çok beğeniyor ama benim MSGSÜ'ye girebilmem için mükemmel olmam gerekiyor bu nedenle ünlü ressamlarla kıyaslıyorum ki ileri bir seviyeye ulaşayım, tabii onların yanında birşeye benzetemiyorum ama inşallah azmin elinden ne kurtulur :) Bu senenin sonunda sınava gireceğim inşallah çünkü mezun olunca sudan çıkmış balık gibi sınava girmek istemiyorum, gidip göreyim bir aşinalık olsun zararı olmaz bence.

Şu anda Marmara'da öğretmenlik okuyorum. Sınava giren bir arkadaşım YGS den 400+ puan alırsan şansın epey artar dedi hocalar önemsiyormuş sanırım. Zaten üni.ye girdiğim yıl 390 küsürlerde bir puan almıştım ki bu 2.bölüme yoğunlaştığım için çok da üstüne düşememiş halimdi bu konuda sorun yaşamam diyorum. Bu sene bir ressamdan genel yeteneğe yönelik ders alacağım, seneye de bölüme yönelik çizimlere ağırlıkvermyi düşünüorum ve ben de çocukluktan beri çizerim insanlar çok beğeniyor ama benim MSGSÜ'ye girebilmem için mükemmel olmam gerekiyor bu nedenle ünlü ressamlarla kıyaslıyorum ki ileri bir seviyeye ulaşayım, tabii onların yanında birşeye benzetemiyorum ama inşallah azmin elinden ne kurtulur :) Bu senenin sonunda sınava gireceğim inşallah çünkü mezun olunca sudan çıkmış balık gibi sınava girmek istemiyorum, gidip göreyim bir aşinalık olsun zararı olmaz bence.

400 puan yetenek sınavı için oldukça yüksek, ygs ye yönelip çizimi aksatmayın derim tabi ygs de önemli ama 300 bile gayet yeterli bi puan
Kendinizi ünlü ressamlarla kıyaslamaya gerek yok bence siz başladığınız seviyeyle zamanla geldiğiniz yeri rahatça göreceksiniz zaten
Bu sene sınava girmekte fayda var tabi sınav heyecanını yenersiniz
Başarılar... :)

Mimar Sinan 'da okumak benmde en büyük hayalleırmden biriydi ama oraya girmek inanın çok zor :) zaten sınav gününü kaçırdıgım için sınavına giremedim ama başka bir üniversiteye burslu girdim sonuçta istediğim mesleğe ulaşmama 1 yılım kaldı . hayallerinizin peşinden gidin mutlaka ulaşıcaksınız..

Çok sormuş sınav yani mesela dans eden bir çift çizmeniz isteniyor ve siz her şeyiyle çizmeniz lazım adımları bile gerçek olmalı

Evet sınavlar zorlu bunu herkesten duyuyorum ama başarabileceğime de inanıyorum, sonuçta her yıl oraya kabul edilen insanlar da bizim gibiler, azmederek 2 yılda gerçekten iyi bir seviyeye gelebileceğimi düşünüyorum. Eklenti olarak bu yıl ilk resim dersimde çizdiğim karakalemleri koyuyorum, son rötuşlarda hocam yardım etti, şimdilik bu seviyeden başaldım umarım çok iyi bir seviyeye ulaşırım ve siz de beğenirsiniz. :) $Capture.jpg $d.jpg

Evet sınavlar zorlu bunu herkesten duyuyorum ama başarabileceğime de inanıyorum, sonuçta her yıl oraya kabul edilen insanlar da bizim gibiler, azmederek 2 yılda gerçekten iyi bir seviyeye gelebileceğimi düşünüyorum. Eklenti olarak bu yıl ilk resim dersimde çizdiğim karakalemleri koyuyorum, son rötuşlarda hocam yardım etti, şimdilik bu seviyeden başaldım umarım çok iyi bir seviyeye ulaşırım ve siz de beğenirsiniz. :)Eki Görüntüle 533114 Eki Görüntüle 533115

Ben beğendim harika.
Başarılarının devamını diliyorum canım
Azmin elinden ne kurtulurki :))

Pardon resmi yüklemeyi unutmuşum :P ,hocam çok beğendi bu çizimi hatta yıl sonunda bir sergiye bu çalışmayla katılmamı istedi ben de kabul ettim tabii ki :D $asd.jpg

canım okuduğum bölümün asistanı mimar sinan mezunu okumasının zor hocalarının ters olduğunu söyler hep zaten okulda bu yıl tadilat varmış derslere başlamamışlar sanırım.iyice araştır hocaları filan . inşallah kazanırsın ama çizimlerin gerçekten çok iyi hersey gönlünce olur insaallah

Back