MİMAR OLAN VEYA BU KONUDA BİLGİSİ OLANLAR

ddenizzh

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2015
42
4
arkadaslar Meslek tercihi yapacagım sayısal okuyorum , çizimim çok ta aşırı iyi denilecek kadar olmasa da çizim yapmayı seviyorum mimarlık cocuklugumdan beri hayalimdi hep onun peşinden koştum , bunun için sayısal okuyorum ama konu şimdi tercih yapmaya gelince işler değişti .iş imkanın zor oldugu ,ün yapmazsan başka yerlerde çok düşük miktarda çalısıldıgı ve en basından egitim hayatının zor oldugu bir meslekmiş egitim hayatı pek sorun değil , maaşı , imkanı hakkında bilgisi olan var mıdır ? Maaşı düşünüyosandan başlayıp ön yargılı davranmayın çünkü o kadar cok emekle bi bölüm bitirip 1000 liraya çalışmakta kimse istemez , gelecek söz konusu.. Şimdiden teşekkür ederim

Yeni mezun bir arkadaşım yerel bir mimarlık şirketinde 1500-2000 civarında bir ücret aldığını söylemişti. Zamanla artıyordur.

Canim bu devirde hemen hemen her meslek çok düşük ücretle başlıyor çalışmaya ben inşaat mühendisiyim ben dahil bir çok arkadaşım 1500 ile ise başladık çok az ve şanslı olan kısmı 2 bin ve ya 2.500 e ise başladı

Yeni mezun bir arkadaşım yerel bir mimarlık şirketinde 1500-2000 civarında bir ücret aldığını söylemişti. Zamanla artıyordur.
Şu da var: Arkadaşımın çalıştığı şirketin sahibi de eski ve çevre edinmiş bir mimar. Eminim bu ücrete çalıştırdığı kişilerin emeği ile on binler kazanıyordur.

Arkadaşım geçen sene bu zamanlar 2000 ile başladı şuan 2750 tl alıyor. 1 yıllık mühendis. Öyle ahım şahım bir firma da değil. İki üç yıl sonrasını hiç düşünemiyorum. Ancak mimarların şöyle bir artısı daha var kendin proje çizip ekstra ücret de kazanabilirsin sana bağlı. Hep paradan bahsettim çünkü senin takıldığın konu o. Ben inşaat mühendisiyim, ben de ilerde statik proje çizip ekstra ucret sağlayabilirim, o mimar arkadaşımla ofis açmayı düşünüyoruz bir 5 6 yıl sonra inşallah. O zaman herşey çok çok daha güzel olacaktır Allahın izniyle.
Ne okursan oku ilk iki yıl maaşın öyle 4 5 bin olmaz tabi istisnalar var.
Bir yıllık inşaat mühendisi olup 5600 alan arkadaşım var, 3 yıllık mezun olup 2000 alan da var. Şartlara ve durumlara bağlı değişir..

tıp dışında çoğu meslekte yeni mezun olunca düşük düzeyde ücretle çalışılır , benim çoğa avukat arkadaşım sigortasız yemeksiz ulaşım ücretsiz 1600-ile 2200 arası çalışıyor ha çok artar mı sanmıyorum 3000 bini geçmez
çalışacağın şirkete,şehrine vs bağlı
ayrıca mimarlıkta mezun olduğun üniversitede çok önemli anadolu üniversiteleri değilde daha çok ankara istanbul için çalış

Yeni mezunlar malesef 1500 civarı..eğer çok iyi bi yer bulunup bilgisayar programlarını öğrenip fark atarsan daha iyide olabilir..malesef ben kpss ye çalışıyorum..ve biçok arkadaşımda..
İlk 4-5 yıl çilesini çektikten sonra çok çok iyi paralar kazananlarda var..çizim konusunda ise evet zor bi bölüm ama artık el çiziminden ziyade bilgisayar çizimi önem kazanıyor...yani gecelerin gündüzlerin bilgisayar başında geçicek..eğer seversen zaman su gibi akar ama :)

Güzelim mimarlık şirketini falan boşver biraz borcun altına girip bi afis açarsın kendine ve attığın tek imza 10 bin tl olur ablam mimar

X