Mimar bayanlar

candy_y

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
25
0
36
İzmir
Slm kızlar ben aslında üniversite mezunuyum fakat Türkiye şartları atamalar malumunuz bende nasılsa şuan kariyerimde önemli bir değişim yok diye düşündüm ve 2013 üniversite sınavına hazırlanmaya başladım küçüklükten beri hayalim mimarlık yeteneğimde var acaba iş olanakları nasıldır?aileme söylemedim gizli hazırlanıyorum kazanamazsam güvenlerini kaybetmeyim diye fakat şöyle düşündüm hayatımın sonuna kadar sevmediğim bir işi yapmaktansa 4 yılımı gözden çıkarıp denemeliyim bu hayata bir kez geliyoruz değilmi ama

mimarlık çok ağır ve yoğun bir bölüm eğer uykusuzluğa yoğunluğa dayanabilirseniz sosyal hayata pek düşkün değilseniz seçin bence

Hepsini göze aldım diyebilirim aslında içimde öyle bir mimarlık aşkı varki umarım kazanabilirim

Mimarlığı sevmene ve aşka dönüştürmene saygı duyuyorum; güzel şartlar altında, kişiye kazandırdıkları olsun , severek yapılabilmesi olsun, mesleki doyuruculuğu olsun, mükemmel bir meslek, ama Türkiye şartları malum, sadece okulu bitirmen yeterli değil, okul içinde de en iyiysi, mezun olduktan sonra da en iyisi, çok çevre, çok istek vs. vs. Yılmadan çalışırım diyorsan ne ala, sadece mimarım demek için mimar olmak istiyorsan işin zor. Şimdiden kolay gelsin. Kızma, birinin sana gerçekleri söylemesi gerekiyordu ama...

Estağfrullah böyle bir konuda fikir danışıyorsam her türlü fikre açığım demektir asla kızmam aslında söylediğiniz her şeyi düşündüm araştırdım araştırmaya devam ediyorum işin para kısmındada değilim çünkü belki inandırıcı gelmez ama bir çok firmadan iş teklifi alıyorum kurumsal bazda 5 firma yüksek maaş ve sosyal haklarla iş teklif etti ama bende artık mimarlık takıntı haline geldi sanırım kazanırsam derece bile yapabilirim üniversitelerde derece yapmanın öne geçmenin ne kadar zor olduğununda farkındayım çünkü halihazırda üniversiteden sayısal ve zor bir bölüm mezunuyum benim aklıma tek takılan mimarlık gündüz eğitim yapan bir bölüm 2. öğretimi yok 4 yıl hem çalışıp hem okuyamamak zor olucak

Mimarlıkta ilk 2 sene kesinlikle hem çalışıp hem okuyamazsın çünkü vakit olmuyor ama 3te 4 te gayet de bürolarda işe girmeye başlayanlar bile var Biraz okulu uzatırım hem çalışır hem okurum diyorsanız 6 senede bitirirsiniz diyeceğim ama bugün 6 seneye çıktı zaten mimarlık galiba.

Bende dediğiniz ibi düşünüyordum ama yıkıldımm haberi okuduğumda resmen okumamam için elinden geleni yapıyor hayat umarım sadece taslak olarak kalır hayata geçirilmez bu karar kısmet artık..

Son düzenleme:
bnmde hayalim mimarlık
şu an başka bişey okuyorum ama snava başvuru yaptm bu sene girip okuduğum bölümü brakıp mimarlığa geçiş yapıcam

Neee 6 sene mi oldu !!! İç mimarlıkmı bu 6 sene olan bu ne böyle tıp mı yaaaa önceden psikoloji istiyodum kendi kliniğimi açarım fln ama çok zor uzun yıllar okumak zorundasın bilen bilir şimdide mimarlıkta aklım buda mı 6 sene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…