- 7 Mayıs 2008
- 4.916
- 3
- 49
- Konu Sahibi canayakxixn
Kadın,kocasına:”Akşama misafir gelecek.Eve gelirken pazardan ördek al.”demiş.Adam,işten dönerken pazara uğramış.Ördek satılan bir tezgaha yanaşmış.Tezgahta,temizlenmiş ördek,tüyleri yolunmamış ördek ve canlı ördek varmış.Adam,satıcıya:”Ördekleri kaça satıyorsun?”diye somuş.Satıcı:”Temiz olanı beş milyon,tüylü olanı on milyon,canlı olanı da yirmi milyon.”demiş.Adamın gözü,tezgahın sonunda,güzel bir kafesin içinde duran yeşil ördeğe takılmış.Merak edip:”Peki,bu ördek kaç lira?”diye sormuş.Satıcı:”O satılık değil.”demiş.Adam:”Ne kadar istersen veririm.Söyle,kaç lira?”diye sormuş tekrar.Satıcı,adamdan kurtulmanın tek yolunun yüksek fiyat söylemek olduğunu düşünerek:”Bir milyar”demiş.Adam şaşırarak:”Neden bir milyar?Ne özelliği var bunun?”diye sormuş.Satıcı:”Bu yeşil ördek,bana para kazandırıp geçimimi sağlıyor da ondan.”diye cevap vermiş.Adam,iyice meraklanmış:”Nasıl yani?”diye sormuş.Satıcı,başlamış anlatmaya:”Ben,her sabah gün doğmadan,bu yeşil ördekle birlikte sazlıklara giderim.Bir yere saklanırım.Yeşil ördek,öterek havada uçan ördekleri yemlenmeye,çiftleşmeye davet eder.Ben de onları avlar,pazarda satarım.”demişAdam,satıcıya ters ters bakarak cüzdanını çıkarmış.Sayarak,bir milyar lirayı vermiş.Sonra Yeşil ördeği kafesinden çıkarmış ve satıcının gözleri önünde,hiddetle kafasını koparmış.Satıcı,şaşkınlık içinde:”Ne yaptın?! Tezgahta çeşit çeşit ördek vardı.Hem de ucuz!”deyince,adam:”Ben,sınıfına,arkadaşlarına ve çevresine ihanet edenin kafasını koparırım!”demiş ve dönüp gitmiş.lmaz: