Milli Eğitim Bakanığı'nın Şifresiz Uygulamasına Tepki

Belissa

♡ Бизимки Масалди ♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
28.691
7.350
198
Bilindiği üzere ÖSYM gibi önemli sınav kurumları ve kamusal alandaki işlemler için genelde kullanıcıların güvenliği için şifre uygulaması bulunmaktadır. Böylece adaylar e-devlet gibi önemli sitelere ulaşmak istediklerinde sistem otomatik olarak şifre sorgulaması yapmaktadır. Fakat bu önemli kurumların yanında tüm öğretmen adaylarının Milli Eğitimin “Mebbis” sayfasında karşılaştıkları önemli bir sorun da bulunmaktadır ki o da tercih esnasında herhangi bir şifrenin sorulmamasıdır. Böylelikle ilgili alana öğretmen adaylarının TC kimlik numarası girilerek söz konusu adayların sınavdan aldıkları puandan, yaptıkları tercihlere kadar her şeye hiçbir şifre sorgulaması yapılmadan ulaşılabilmektedir.

ÖĞRETMEN ADAYLARI ÇOK RAHATSIZ

ÖSYM gibi önemli bir kurumun aday işlemlerinde şifre kullandığını belirten öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda ya yetersiz olduğunu ya da adayların tercih işlemlerinde onaylama işlemi karşıdan yapılıncaya kadar tercihlerin başkalarınca değiştirilebileceğine göz yumduğunu da ifade ediyorlar. Böylesi bir uygulama, öğretmen adaylarının yakınları veya ailesi ile sorunlar yaşayabileceğini ve bu bilgilerin ortak kullanım alanına izinsiz olarak açılabileceğini de açıkça göstermektedir. Puanlarının veya tercihlerinin sadece kendilerince kullanılması gereken bir hak olduğunu, bunların başkalarınca görülmesinin ve değiştirilebilir olmasının çok rahatsız edici olduğunu söyleyen öğretmen adayları, özel bilgilerini sadece kendileri istedikleri takdirde paylaşılmasının bir hak olduğunu vurguluyorlar.

“BU SORUNA BİR ÇÖZÜM BULUN”

Geçtiğimiz Eylül ayında tercihler yapılmış ve binlerce öğretmen güvenliği olmayan bu şifresiz uygulama üzerinden tercihlerini yapmışlardı. Konu ile ilgili bir öğretmen adayının cevabı ise şöyle “ Ben KPSS’den çok düşük bir puan aldım. Sonuçlarıma ise ÖSYM’nin sayfasından gönül rahatlığı ile şifremi girerek ulaşabiliyordum. Ama MEB bu soruna bir çözüm bulmalı. Ben ÖSYM tarafından zaten güvenliği sağlanmış puanımın ve sonuçlarımın MEB sayfasında ayan beyan ilan edilmesinden rahatsız oluyorum. Eminim benim gibi düşünenler de vardır” diyerek diğer kurumlar gibi bu uygulamaya da şifre getirilmesi gerektiğini ifade etti.

kaynak:gazetekamu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…