Milli Eğitim Bakanı: Yeni eğitim müfredatı için 2023 hedefleri ve hükümet programı dikkate alındı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni müfredatı açıkladı.. Bakan Yılmaz açıklamasında , "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibariyle, bu sene ve gelecek sene hiçbir öğrencimiz değişen müfredattan dolayı TEOG ve LYS'den etkilenmeyecektir" dedi.

Capture.JPG

Dünya ölçeğinde eğitimde başarı göstermiş ülkerin tecrübelerinden faydalanıldı. Bunların ışığında bu taslak program milletimizin görüşlerine açıldı.

Soru ve cevaplar

Önümüzdeki dönemde yardımcı kaynak ve yardımcı dersler konusunda öğretmenlere sneklik sağlayalım. Son olarak ders sayılarını henüz belirlemedik.

Her alan kendi ders saatinin artırılmasını istiyor. Ders saatleri artınca öğretmen sayısının artırılması gerekir

Ders saatini artırmak lazım. Gereksiz konulardan arındırmak lazım. Müfredatın amacı bu olacak. ders saatinin azaltılamsı söz konusu değil. İçeriğinin azaltılması daha doğru diye düşünüyorum

İlimden gidilmeyen sonu karanlıktır. biz İlimi takip edeceğiz

Gelen öneriler tartışılıp incelenecek. Kademeli bir geçiş yapacağız. 10 Şubat'tan 20 Şubat'a kadar Talim terbiye kurulunun onay süreci var ondan sonra kitap yazımlarına başlanacak.

Öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmesini istiyoruz. böylece kendine özgüveni gelir ve kendini eleştirebilir.

Bazı ağırlıklı derslerde OECD ülkelerinden daha az der saati işliyoruz. Buna göre düzenleme yapılacak. derslerde işlenen konulardan gereksiz bilgiler temizlenecek.

Önemli olan öğrencilere verilen bilginin anlamlı olması

Elde edilen bilgiler ile 2023 hedefleri ve hükümet programı dikkate alındı. Bunları ışığında taslak programı açıklandı.

http://www.milliyet.com.tr/milli-egitim-bakani-yeni-mufredati-siyaset-2377857/

http://t24.com.tr/haber/milli-egiti...eri-ve-hukumet-programi-dikkate-alindi,382869

bakalım ne süprizler bekliyor yeni müfredatla bizi:işsiz::işsiz:

okul formaları, derslerin içeriği kadar sık değişmiyor.. hayır her yeni gelen içerik de bir öncekini aratıyor, benim oğlumun bu sene ki sosyal konusu halk oyunlarının çıkış yerleri/ şekilleri ile yöresel yemeklerdi mesela.. :işsiz:

Ben yurtdışında ortaokulda okudum zaman dikiş kursumuz vardı ki her öğrencinin dikiş makinesi vardı, örgü örmeyide öğrenmişdik,
sonra elde dikiş tekniklerini öğretmişti hocamız ayrıca yemek dersimizde vardı 3 adet mutfağımız vardı pastadan tut etli yemekler çorbalar pişirmeyi öğrenirdik birde fırın ocağımız vardı topraktan kaseler yapıp sanayi fırında pişirilirdi ayrıca düz demir sacdan tabaklar yapardık elimizdeki özel aletlerle hatta tahtadan plak koyacak yapmıştık, seramikten renkli küllik yapmıştım ben ve haftada 2 saat yüzme dersimiz vardı ayrıca ingilizce hocamızda bütün dünyayı dolaştığından bize bol bol resim gösterirdi diyeceğim dersler çocuğu hayata hazırlamalı boş bilgi bizde çok , finasman gerek ama malesef fakir bir ülkeyiz ,

Evet evet ders saatlerini arttırın ki çocukların, çocukluğunu yaşamaya dair hiçbir imkanları kalmasın.

Sizin hiç mi psikoloğunuz, pedagogunuz yok arkadaş?

Hiç mi çocukların sağlıklı gelişimi ile ilgili (hadi fikriniz yok) bir uzmandan fikir almak aklınıza gelmez?

Kafaya göre, siyasete ve bazı insanların isteklerine göre eğilip, bükülen çocuklar.

Dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip Finlandiyada ilkokullar 3 saattir ki buna öğle arası dahil.

Kadına "Eğitim sisteminiz neden bu kadar başarılı?" dendiğine cevap şu:

-Biz çocuklara bilgi yükleyerek ezberletmek değil, mesela bir ağaca tırmanırken solucanı görüp merak etmesini, araştırmasını, bir şeyleri öğrenmesini aynı zamanda da çocuğun sağlıklı gelişimi için gerekli olan oyunları oynamasını istiyoruz.

Diyor.

Çocuk merak ediyor, araştırıyor, kendisi öğreniyor.

Bizde bu yok. Yazık şimdiki çocuklara üzülüyorum, biz akşama kadar çıkar sokaklarda oynardık.

Şimdikiler fotokopi, test kitabı arasında boğuluyor.

Samanla doldurulmuş gibi, düşünemeyen, kendisi üretemeyen, sadece önüne konanları ezberleyen gümbür gümbür bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyor. Kimi çocuğuna özel ilgisiyle bunu bertaraf edebiliyor, kimi (çoğu) zaten salmış çayıra çocuk okulda ne al(ama)dıysa o.

Bu ülkenin geleceğini daha ne kadar karartabiliriz diye çırpınıyorlar.

Kızım lise 1 öğrencisi
12 saat okulda
1 hafta ara tatil verdiler.Onda da ödev olarak tüm dersler toplamı 1500 soru çözmeleriydi.
Son 2 senedir sadece h.sonları beraber yemek yiyebiliyoruz.Zira diğer günler vakit sınırlı olduğu için gelir gelmez yemek yiyip odasında derslere gömülüyor.
Velvette Velvette

Kızım lise 1 öğrencisi
12 saat okulda
1 hafta ara tatil verdiler.Onda da ödev olarak tüm dersler toplamı 1500 soru çözmeleriydi.
Son 2 senedir sadece h.sonları beraber yemek yiyebiliyoruz.Zira diğer günler vakit sınırlı olduğu için gelir gelmez yemek yiyip odasında derslere gömülüyor.
Velvette Velvette

1500 tane aynı tip soruyu çözmenin gerçekten bir mantığı yok.

Beyin gerekli altyapı verildiğinde çözüm üretebilecek kadar gelişmiş bir organ.

Olayın özünü kavrayan bir çocuk kendisi çıkarımlar yapabilir, problem çözme ve analiz etme becerileri geliştirebilir.

Ama maalesef eğitim sistemimizde ne kadar çok soru, o kadar çalışkanlık olarak algılanıyor. Olayın özünden ziyade bazı tip soruları nasıl çözebilecekleri öğretiliyor.

Üzüldüm. Kızınızın sizinle, arkadaşlarıyla vakit geçirmeye, kendine zaman ayırıp gençliğinin de tadını çıkarmaya ihtiyacı var.

Olayın özünü kavrayan bir çocuk kendisi çıkarımlar yapabilir, problem çözme ve analiz etme becerileri geliştirebilir.

Ama maalesef eğitim sistemimizde ne kadar çok soru, o kadar çalışkanlık olarak algılanıyor. Olayın özünden ziyade bazı tip soruları nasıl çözebilecekleri öğretiliyor.

Üzüldüm. Kızınızın sizinle, arkadaşlarıyla vakit geçirmeye, kendine zaman ayırıp gençliğinin de tadını çıkarmaya ihtiyacı var.
Artık eğitim sınav odaklı
İlköğretimde Teog lisede Ygs/Lys
Okullar kendi reklamları için çocukları yarış atına çevirdi.
Artık bizimkiler yetişti ama umarım ilerde çocukların mutlu olacağı bilgiyle dolacağı bir sistem olmasını temenni etmekten başka birşey diyemiyorum.:KK66:

Beyni olmayanlara aynı tip soruyu binlerce değil onbinlerce kez çözdürüyorlar. Peki beyni olanlar ne mi yapıyor? Onlar da bu uygulamalarla aptalaştırılıyor.

Beyni olmayanlara aynı tip soruyu binlerce değil onbinlerce kez çözdürüyorlar. Peki beyni olanlar ne mi yapıyor? Onlar da bu uygulamalarla aptalaştırılıyor.

En çok son paragrafta dediğim gibi ailelere düşüyor iş bu gibi bir sistemde.

Yine kimisi farkında ve çocuğuna bunları öğretmeye çalışıyor neyse ki

Teog, ygs-lys, kpss, ales, yds vb. Hayata dokunmadan geçip giden onca yıl. Ne yazık ki bu coğrafyanın kaderi gibi bir durum. Sistem yoktur her gelen yenilikleri ile gelir. Osmanlı Devleti'nde de böyleydi şimdide böyle. İşinin ehli kişilerin gereken pozisyonda olması, belli standartlarda hizmet vermesi bize göre değil.

Yeni mufredat evrim teorisini cikarmis, artik gosterilmeyecekmis. Ben en cok buna uzuldum

2023 hedefleri göz önüne alınarak müfredat belirlendi ise, bu hedefler ne ola ki?

kendimi bildim bileli mufredat değisiyor..şu aranilan müfradat bir bulunsaydi.en azindan onuda kabullenir boyun eğerdik..:işsiz:

X