• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Milletvekillerine 10 bin lira müjdesi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
TBMM'de yer alan 550 milletvekili, Ocak ayı maaşlarında 8 ila 10 bin lira arasında promosyon ödemesi aldı.
Sitene Ekle
milletvekillerine-10-bin-lira-mujdesi-6554115.Jpeg

Milletvekilleri yeni yılın ilk ayında "maaş promosyonu" müjdesiyle karşılaştı.

TBMM yönetimi, milletvekillerinin maaşlarının yatırıldığı Halkbank ile iki yıllık anlaşmasını geçen yıl yenilemişti. 1 Kasım seçiminden önce yenilenen protokol yeni seçilen milletvekillerine de yaradı. Ocak ayında sadece üç aylık maaşlarını alacaklarını sanan milletvekilleri hesaplarında fazladan promosyon ödemesi gördüler. Halkbank, 550 milletvekiline, maaşlarına göre değişen miktarlarda 8 bin ila 10 bin lira arasında promosyon yatırdı.

MAAŞIN YÜZDE 53'Ü

Meclis yönetiminin promosyon anlaşmasını "Maaşlarının yüzde 53'ü oranında" yaptığı öğrenildi. Emeklilik hakkını elde etmemiş milletvekillerinin Ocak 2016 maaşları 15 bin 500 lira. Emekli hakkı bulunmayan milletvekilleri 8 bin lira dolayında promosyon aldı. Emeklilik hakkını kazanmış milletvekilleri ise ayrıca 9 bin 800 lira emeklilik aylığı alıyor. Emeklilik hakkını kazanan milletvekillerine ödenen promosyon da 10 bin lira civarında oldu.

PERSONELE AYNI ORAN

Anlaşma çalışanları da kapsadığından TBMM personeline de maaşlarının yüzde 53'ü oranında promosyon ödemesi yapıldı. TBMM üyelerine ilişkin özlük düzenlemesine göre milletvekilleri maaşlarını üç ayda bir toplu olarak alıyorlar. Milletvekillerine bu ay yapılan ödenek-yolluk ödemesi Ocak-Şubat-Mart dönemini kapsıyor. (Kaynak:Hürriyet)
http://www.milliyet.com.tr/milletvekillerine-10-bin-lira/siyaset/detay/2185248/default.htm

Ee hak ediyorlar, o kadar dayak yiyorlar, birbirlerine hakaretler yağdıriyorlar her baba yiğidin harcı değil dayak yiyip küfürler işitmek.. :KK53:

İyi de her banka yapar bunu. Genelde banka sözleşmeleri 2-5 yıl arasında yapılır. Sözleşme bitiminde yenilenmesi için banka çalışanlara genelde bir maaş olmak üzere promosyon yapar. Bir diğer banka daha çok promosyon verirse şirketler o bankayla sözleşme yapar. Devlet kurumları da aynı şekilde çalışır. Okullar kendi sözleşmelerini kendileri yapıyor bildiğim kadarıyla. Millet vekili maaşında oluyor diye olay çıkarmaya gerek yok.

Neyin promosyonunu (özendirmesi) yaptılar acepo_O
Memura verilen 15ile 290 Tl arası zammın karşılığımı? Yoksa sözde artan 1300 Tl olan asgari ücretinimi:KK64:
Ne güzel özendiriyorlar (promosyon) ama kendilerine gelince:cool:
Oh, 10 dönüm bostan, yan gel yat osman:KK14:

promosyon bizde alıyoruz anlaşmalı bankadan. yılda bir kere. maaş çok olunca promosyonuda çok oluyor tabi :)

İyi de her banka yapar bunu. Genelde banka sözleşmeleri 2-5 yıl arasında yapılır. Sözleşme bitiminde yenilenmesi için banka çalışanlara genelde bir maaş olmak üzere promosyon yapar. Bir diğer banka daha çok promosyon verirse şirketler o bankayla sözleşme yapar. Devlet kurumları da aynı şekilde çalışır. Okullar kendi sözleşmelerini kendileri yapıyor bildiğim kadarıyla. Millet vekili maaşında oluyor diye olay çıkarmaya gerek yok.
Arada bir fark var cicim, özelde kurumsal değilse eğer patron bunu kasasına indirir çalışanın haberi olmaz. Kurumsal bir özeldeysen eğer bu senin maaşına en çok 500-750 civarında yansır. Bazı bankalar para değil de kredi kartına bonus olarak verir. Ama amcaların maaşı yüksek olduğu için bu kadar yüksek bir rakam alıyorlar. Alanlar içinde de her cins var ya yanarım da ona yanarım en çok. Dağcılar, uygar görüntüsü verilmiş militanlar...........

Arada bir fark var cicim, özelde kurumsal değilse eğer patron bunu kasasına indirir çalışanın haberi olmaz. Kurumsal bir özeldeysen eğer bu senin maaşına en çok 500-750 civarında yansır. Bazı bankalar para değil de kredi kartına bonus olarak verir. Ama amcaların maaşı yüksek olduğu için bu kadar yüksek bir rakam alıyorlar. Alanlar içinde de her cins var ya yanarım da ona yanarım en çok. Dağcılar, uygar görüntüsü verilmiş militanlar...........

O da doğru, genelde küçük işletmelerde patrona gider onlar. Eşimin maaş bankası tam bir maaş olarak veriyor, şirkete ne veriyorlar bilemiyoruz tabi. Onu diyorum maaş yüksek olunca promosyon miktarı da yüksek işte.

Normalde devlet memurunun maaşına aylık %1,5 gibi yansıyor en çok.. Özel şirketlerdede yansıma hemen hemen aynı, yani özel şirketlerde çalışanların yıllık maaşına 12 ayın toplamı gibi yansır genelde. Aslında promosyon dedikleri özendirme tamamen şirketlerin işine yarar..
Bu vekil maaşına olunca %50 civarı yansıyor.. Yani maaşının %50 civarını yıllık alması ama bence bu bankaların (anlaşmalı olduğu bankanın) sus payıdır .. Yani bi terslik olursa beni görmezden gel kafası bence.. Vatandaş olarak bu kadar güvensizim işte.. Hiç bir ekil, nasılsa promosyon bu, olmasada olurdu, işimi yapıyorum sonuçta, hakettiğim kadarını alıyım diyormu?

O da doğru, genelde küçük işletmelerde patrona gider onlar. Eşimin maaş bankası tam bir maaş olarak veriyor, şirkete ne veriyorlar bilemiyoruz tabi. Onu diyorum maaş yüksek olunca promosyon miktarı da yüksek işte.
Aynen patrona gidiyor büyük kısmı. Hatta kız kardeşimin eşi arada bankaya trip yapıyorum promosyonu artırın yoksa başka bankayla anlaşırım diyorum dedi. :confused: Güzel taktik.

Aynen patrona gidiyor büyük kısmı. Hatta kız kardeşimin eşi arada bankaya trip yapıyorum promosyonu artırın yoksa başka bankayla anlaşırım diyorum dedi. :confused: Güzel taktik.

Patron yapar o tribi de çalışan yapamıyor işte. Patron kiminle anlaşırsa çalışan paşa paşa o bankayla çalışıyor.

Back
X