• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Milletvekili maaşları 20 bin lirayı geçiyor

gulay_gulay

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
3.308
5.526
448
Ankara
Sayısız kez gündeme gelen kıyak emeklilik yasalarından birçoğunu yasalaştıran, bir kısmında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vetosuyla karşılaşınca geri adım atan milletvekilleri halen yaklaşık 13 bin lira maaş alıyorlar. Vekiller ayrıca yakınlarını da kapsayan, sağlık başta olmak üzere birçok alanda ayrıcalıklı haklara sahipler.

Taraf gazetesinden Adnan Keskin'in haberine göre; 2014 yılı bütçesine göre milletvekili maaşları Ocak 2014' itibariyle 13 bin 700 lirayı geçecek. Ancak, vekil maaşlarını asıl arttıran, milletvekillerinin önemli bir bölümünün normal maaş dışında geçmişteki Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur hizmetleri nedeniyle emekli aylığı da alıyor olmaları.

EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN
Hem normal maaşı, hem ayrıca emekli maaşı alan milletvekili sayısının yüzlerce olduğu biliniyor. Ve bu vekillere 13 bin liralık normal, maaşları dışında emekli maaşı olarak 6 bin 973 lira ödeniyor.

Böylece her iki maaşı da alan vekilin eline halen ayda 20 bin liraya yakın para geçiyor.

Bu arada, milletvekili emekli aylık tutarları ilk kez 2013 yılı başında Cumhurbaşkanı ödeneğine endekslenmişti. Bu endeks uygulandığında ise milletvekili emekli aylığı Ocak 2014 itibariyle 6 bin 973 liradan 7 bin 479 liraya çıkacak.

Bu verilere göre de halen hem emekli aylığı, hem de normal maaş alan milletvekillerinin eline geçecek toplam maaş 20 bin 500 lirayı geçecek.

Milletvekili maaşları 20 bin lirayı geçiyor - İç Politika Haberleri

Sayısız kez gündeme gelen kıyak emeklilik yasalarından birçoğunu yasalaştıran, bir kısmında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vetosuyla karşılaşınca geri adım atan milletvekilleri halen yaklaşık 13 bin lira maaş alıyorlar. Vekiller ayrıca yakınlarını da kapsayan, sağlık başta olmak üzere birçok alanda ayrıcalıklı haklara sahipler.

Taraf gazetesinden Adnan Keskin'in haberine göre; 2014 yılı bütçesine göre milletvekili maaşları Ocak 2014' itibariyle 13 bin 700 lirayı geçecek. Ancak, vekil maaşlarını asıl arttıran, milletvekillerinin önemli bir bölümünün normal maaş dışında geçmişteki Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur hizmetleri nedeniyle emekli aylığı da alıyor olmaları.

EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN
Hem normal maaşı, hem ayrıca emekli maaşı alan milletvekili sayısının yüzlerce olduğu biliniyor. Ve bu vekillere 13 bin liralık normal, maaşları dışında emekli maaşı olarak 6 bin 973 lira ödeniyor.

Böylece her iki maaşı da alan vekilin eline halen ayda 20 bin liraya yakın para geçiyor.

Bu arada, milletvekili emekli aylık tutarları ilk kez 2013 yılı başında Cumhurbaşkanı ödeneğine endekslenmişti. Bu endeks uygulandığında ise milletvekili emekli aylığı Ocak 2014 itibariyle 6 bin 973 liradan 7 bin 479 liraya çıkacak.

Bu verilere göre de halen hem emekli aylığı, hem de normal maaş alan milletvekillerinin eline geçecek toplam maaş 20 bin 500 lirayı geçecek.

Milletvekili maaşları 20 bin lirayı geçiyor - İç Politika Haberleri

yuh diyorum başka bir şey diyemiyorum. bu görünen yüz, bir de görünmeyen yüzde neler var kim bilir..
bir taraf böyle, diğer taraf da fabrikaların verdiği iş ayakkabısını bayramda giymek için saklayan emekçiler... bu kadar da uçurum olması insanı isyan ettiriyor gerçekten..kim ne derse desin vatan millet sakaryadan önce kişisel çıkarlar almış başını gidiyor.

yazıklar olsun ya gerçekten utanma kalmadı

benim babamın emeklisinede 80lira zam geldi,35 yıl hava ikmal ana tamirde işcilik yaptı ve 1380 lira emekliye layık görülüyor,sadece babam olsa keşke ,milyonlarca vatandaş bu soyguna maruz kalıyo

Allahım sen bu adamları ıslah et artık,bi canımız bide donumuz kaldı elimizde çünkü

Esimle gecenlerde konustukta..
Eskiden devlet memuru kit kanaat gecinirmis..
Isciler ise cok iyi maas alirmis..
Simdi durum tam tersine döndü..
Sonumuz hayir ola :72:

Haber kompo ve dış mihrakların oyunu arkadaşlar.Ülkeyi karıştırıp hükümeti devirmek istiyorlar.

Ayy karıştırdım bunu bu durumda demiyoduk :44:

Yiyin bakalım.. bu dünya size de kalmaz..
Bu ülkede daha ayağında ayakkabısı olmayan çocuklar var, zehir zıkkım olsun.

Back