Millet terbiye öğretir bizde ise....

Malesef böyle örnekler var benimde çevremde çok şükür eşim şimdi bile dikkat eder kızımızın yanında ve daha beşaylık bebek birde kız cocuğu cinsiyet farketmez yanlış anlaşılmasın ama dahada dikkat edilmeli bence

şimdi bıcır bıcır konuşuyo diye söyledikleri hoşuna gidiyodur
bu çucukta söylediklerinin güzel bişey olduğunu sanıyodur büyüyünce nolcak
önce babasına söyler, babasıda terbiyesiz deyip döver kendi sebeb olduğu pisliği
bu yaştan sonra bu adamı eğitmekte çok zor yazık minicik çocuğa

Çocuklar duyduğunu gördüğünü öğrenıyor ama unutmuyor maalesef. Kızmakta çok haklısınız. Benım de ıkı yasına gırecek bır kızım var, eşinizin bu tavrı gercekten çok rahatsız edıcı. Çocuk gelişimi, psikolojısı hakkında bir kıtap alsanız okur mu acaba? Belki o zaman kızına ne kadar zarar verdığını anlamış olur.

Kızıma meyve sıkıp verdım ve bana teşekkür ederım dedı. Babası öğretmış...bız ınanın konuşurken seçiyoruz kelimelerı. Onların gözünde en buyuk model bizleriz. Tamam ben de derım Eşek sıpası fln.. Ama eşinizin tutumları bıraz aşırıya kaçmış. Sıkmayın canınızı umarım en kısa sûrede hatasını anlar.

Maalesef toplumumuzda çok büyük bir problem bu. Çocuğa küfür öğretmek de ne demek! Sizinki yine iyimis. Benim gördüğüm bir kaç dede bildiğin bel altı küfürler soyletiyorlardi torunlarına. Nasıl utanmiyorlar anlamıyorum. Erkek çocuğuna ac da pipini göster diye klasiklesmis bi yüz karası durum da var bu toplumda maalesef. Biz cocuklarimizi ne kadar iyi yetistirirsek onlar da o derece iyi çocuklar yetiştireceklerdir. Sinirlenmekte çok haklısınız. Şayet eşinin annesi de senin gibi düşünüyorsa onunla paylasabilirsin durumu ama işe yarar mı bilemem. Ancak birisi kızının bu sözlerini ayiplarsa esin utanıp vazgecebilir belki. Birarkadasindan filan yardım alabilirsin bence bu konuda.

Bende diyorum bu 3 yaşındaki veletler kreşe gidince nerden küfür öğreniyor.
Eşiniz gibi ebeveynlerdenmiş demek.
Çok sinirleniyorum çoookk,sadece kendi çocuklarının değil,arkadaşlarınında terbiyesini bozuyorlar.

Vermicem videosunu baya seviyor eşiniz
yarın bir gün kızınız bir erkekle görüşünce de ona hatırlatırsınız...
Allah yardımcınız olsun..

Siz uyarınca tepkisi ne oluyor eşinizin, çok sinir bozucu bir durum sizin çocuğunuz ama istemediğiniz bir şekilde büyütülüyor hem de babası tarafından

Eşinizin saygı duyduğu utanacağı birinin yanında kızınız bu sözleri söylerse ancak o zaman anlar yaptığı yanlışı, şimdi sempatik geliyor (ki çok itici bize göre) ama ilerde başı çok ağrır,toplum içinde söyleyince siz üzüleceksiniz en çok, duyanlar bu nasıl anne baba bu çocuğu nasıl yetiştirmişler diyecek.

Bütün uyarılarınıza rağmen eşiniz vazgeçmiyorsa maalesef toplum içinde bir gün utanana kadar anlamayacak yaptığı hatayı

Benim esim mac falan seyrederken kufur ediyor kizimin yaninda da evde teror estiriyordum. Gunlerce konusmuyordum tersliyordum. Yine tutamiyordu kendini. En son kizim amcasinin kiziyla telefonda konusurken babasina alsana baba senle konusmak istiyomus dedi , babasi da isim var kizim konusamam diyince bizim bicirik Eylul babam senin ağzına s...cak dedi telefonu kapatti ikimizde sok olduk. O gun bugundur kufur duymadim esimin ağzından.

Allah askina nesi hosuna gidiyormus esek g.tlu demenin. ? Ne bicim kafalar var Allahım

işte konu sahibinin kocasının buna benzer bir şey yaşayıp yerin dibine geçmesi lazım

Benim babamda haber izlerken araba kullanırken küfür eder deli olurum çıldırırım her seferinde baba baba diye ikaz ederim, ilk yeğenimiz küfür edince ( 16 sene önce ) nereden öğrendi bu çocuk diye çıldırdı babam, şaka gibi! Bende nereden öğrendi acaba bir düşün dedim!

Şimdi sekiz torunu var:) haberleri izlerken tam bippp diyecek hemen dedesi dedesi diyoruz artık anında susuyor, bizim yapamadığımızı torunları yaptırdı sonunda.

Sonrada erkekler diyor ki aaa kıza bak kıza benden bile çok küfür ediyor.Eeee baba olunca öğret sonrada eleştir.Var mı böyle bir dünya.
Eşim trafikteyken çok çok bunalırsa ağzından istemsiz çıkıyordu.En son dedimki (o zaman kızım 3-5 aylık bişeydi) bu kız yarın bir gün dillenecek.Umarım bu söylediklerinin açıklamasını da yaparsın.(Söylediği ş...fsiz,dingil,mal,1- 2 kez de o. ço...ğu)
O gün bugündür demiyor.Eee kız büyüdü 2 yaşında şimdi.

bir arkadaş bildiğimiz Türk babası demiş de,
benim babam en ufak argo kelimede hiç yakışıyor mu kızım derdi.
iyi ki de böyle öğretmiş. erkeklere de yakışmadığı gibi özellikle bir kadının ağzına hiç hiç yakışmıyor.

kocana yarın öbür gün olmadık insanların içinde de küfür edeceğini söyle. çünkü çocuklar bu gibi şakaların yapılıp yapılmayacağı yerlerin ayrımına varamazlar.
ben çok gördüm babaannesine anneannesine küfür eden ufaklıklar.

Yerinizde olsam, büyüklerinizin yanında "Kızım baban sana ne öğretmişti söyle bakalım" derim. Haliyle söyleyecek çocuk, baba da yerin dibine girer belki.
Aslında baba ile de konuşulabilir. "Bu kız büyüyünce erkeklere küfür etse terbiyesiz olup hepsini peşine taksa ne yapacaksın?' gibisinden. Kızı ya hani, kıymetlidir erkekler öcüdür şimdi babanın gözünde.
Eşiniz kaç yaşında sakıncası yoksa? Oyuncak gibi mi görüyor çocuğu ?

Aklıma şöyle bir şey geldi benim.. Eşinizin çocuğunuza öğrettiği kelimeleri, siz eşinize söyleyin. Ona öyle hitap edin. Madem çok komikmiş bu durum, siz söylediğinizde de gülsün eğlensin bakalım.

böyle öküzlüğünün sonucu kızının ona ana avrat düz gitmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…