• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Millennium Üçlemesi -Ejderha Dövmeli Kız ,Ateşle Oynayan Kız ...

Hamiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
735
10
96
Diğer
Kitap tavsiyelerine baktım Millennium serisini göremedim.
Seri üç kitaptan oluşuyor arkadaşlar.
Polisiye ,suç tarzından hoşlanıyorsanız kesinlikle okumalısınız.
Sadece polisiye ,suç içermiyor.Sizi sarıp sarmalıyor, kendinizi hikayenin içerisinde hissediyorsunuz.
Akıcı ,anlatımı güzel ,kahramanların anlatış geçişleri harika olmuş.
Tek olumsuz gelen yanı bazı argoların kullanılmış olması diyebilirim.
Serinin kitapları ;
1.Ejderha Dövmeli Kız
2.Ateşle Oynayan Kız
3.Arı Kovanına Çomak Sokan Kız

Serinin ilk ikisini kalın olmalarına rağmen heyecanla okuyarak bitirdim.
Hem merak ediyorum hemde kitabım bitiyor diye hayıflanıyorum ,elimden bırakmak istemedim.
İki kitabın filmleride sinemalarda oynadı .Kitabın büyüsünü kaybederim diye izlemek istemiyorum.
Çünkü bu tür detaylı anlatımlı kitapların filme aktarımı çok yalın kalıyor(Alacakaranlık serisi gibi)
Şimdi üçüncüsü elime geçinceye kadar merakla bekliyorum.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Okuyan arkadaşlar varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.

Kitap tavsiyelerine baktım Millennium serisini göremedim.
Seri üç kitaptan oluşuyor arkadaşlar.
Polisiye ,suç tarzından hoşlanıyorsanız kesinlikle okumalısınız.
Sadece polisiye ,suç içermiyor.Sizi sarıp sarmalıyor, kendinizi hikayenin içerisinde hissediyorsunuz.
Akıcı ,anlatımı güzel ,kahramanların anlatış geçişleri harika olmuş.
Tek olumsuz gelen yanı bazı argoların kullanılmış olması diyebilirim.
Serinin kitapları ;
1.Ejderha Dövmeli Kız
2.Ateşle Oynayan Kız
3.Arı Kovanına Çomak Sokan Kız

Serinin ilk ikisini kalın olmalarına rağmen heyecanla okuyarak bitirdim.
Hem merak ediyorum hemde kitabım bitiyor diye hayıflanıyorum ,elimden bırakmak istemedim.
İki kitabın filmleride sinemalarda oynadı .Kitabın büyüsünü kaybederim diye izlemek istemiyorum.
Çünkü bu tür detaylı anlatımlı kitapların filme aktarımı çok yalın kalıyor(Alacakaranlık serisi gibi)
Şimdi üçüncüsü elime geçinceye kadar merakla bekliyorum.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Okuyan arkadaşlar varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.

sorma arkadasım geçen hafta ablamlardaydım ilk ikisini okudum üçüncü kaldı eve gelmem lazımdı ablamla yine kitap cebelleşmesi yaptık o kazandı :))) bakalım bidahaki hafta giderim o zaman okurum artık ilk ikiyi çok beğendim üçüncününde başına şöyle bi baktım olaylar lısbeth salanderin hastaneye kaldırılmasıyla başlıyor

Üç kitabı da bayıla bayıla okudum. Cıkar cıkmaz kostum D&R a :)

Böyle güçlü bir kalemi olan yazarın hayatını kaybetmiş olması üzücü gerçekten. Serinin devamı süper olurdu...

Kitapların icinde en iyisi 3.ydü bence. Belkşi düğümler cözüldüğü icindi belki de son kitaptı bilemiyorum ama cok beğendim gerçekten.

Filmleri de izlemenizi tavsiye ederim. Alacakaranlık serilerini okuduktan sonra filmleri izleyince büyü bende bozulmuştu ama bunda öyle olmadı. Kitapta yarattığımız karakterleri tv de görmek hosuma gitti. Özellikle lizbeth süper olmuştu. Ama Blomkvist icin aynı seyi söylemem. Artist secimi yerinde olmamıstı bazı karakterlerde. Yine de izlemeye değer.

sorma arkadasım geçen hafta ablamlardaydım ilk ikisini okudum üçüncü kaldı eve gelmem lazımdı ablamla yine kitap cebelleşmesi yaptık o kazandı :))) bakalım bidahaki hafta giderim o zaman okurum artık ilk ikiyi çok beğendim üçüncününde başına şöyle bi baktım olaylar lısbeth salanderin hastaneye kaldırılmasıyla başlıyor
Bir haftada ikisini iyi okumuşsun.
Artık üçüncüyü okursun ,bende üçüncüyü heyecanla bekliyorum.
Kızım arkadaşından getirecek ...

Üç kitabı da bayıla bayıla okudum. Cıkar cıkmaz kostum D&R a :)

Böyle güçlü bir kalemi olan yazarın hayatını kaybetmiş olması üzücü gerçekten. Serinin devamı süper olurdu...

Kitapların icinde en iyisi 3.ydü bence. Belkşi düğümler cözüldüğü icindi belki de son kitaptı bilemiyorum ama cok beğendim gerçekten.

Filmleri de izlemenizi tavsiye ederim. Alacakaranlık serilerini okuduktan sonra filmleri izleyince büyü bende bozulmuştu ama bunda öyle olmadı. Kitapta yarattığımız karakterleri tv de görmek hosuma gitti. Özellikle lizbeth süper olmuştu. Ama Blomkvist icin aynı seyi söylemem. Artist secimi yerinde olmamıstı bazı karakterlerde. Yine de izlemeye değer.
Ne güzel üçünüde okumuşsun.Bende üçüncü için kızımın arkadaşında onu bekliyorum.
Aynen yazarı konusunda katılıyorum,erken kaybedilmiş bir yetenek .
Okudukça hayran kaldım ,nasıl bu kadar güçlü kalemi varmış dedim , süper bir anlatımı varmış.
Bu hafta sonu izledim filmini.Ama kitabın anlatımının yanında çok yalın kaldı ,bekliyordum aslında.
Gerçekten lisbert rolü cuk oturmuştu ama bazı oyuncular seçimi ve seslendirmeler kötüydü.
Yinede fena değildi.

Bir haftada ikisini iyi okumuşsun.
Artık üçüncüyü okursun ,bende üçüncüyü heyecanla bekliyorum.
Kızım arkadaşından getirecek ...

evde olduğum bir haftaydı yapacak işte yoktu bayılıyorum böyle zamanlara:1:
bu arada dün ejderha dövmeli kızın filmini izledim bende lısbethe bayıldım mıchael olmamış evet. ama filmin ikinci yarısında bıraktım şimdi devam edicem bu arada ikinci kitabın filmi çekildimi acaba?
bu arada bu tarz gerilim sevenlere tavsiyem tess gerritsen, grange, harlen coben,tami hoag
benim sevdiğim yazarlar arasında bugünde tess'in siliniş adlı kitabına başlayım diyorum hafta sonuda inşallah milleniumun üçüncüsünü okuyacağım :66:

İlk ikisini büyük bir hevesle okudum.
Üçüncü kitap Arı Kovanına çomak sokan kızı da bitirmek üzereyim. Bitsin istemiyorum inanın.:36:

kesinlikle harika kitaplar bende 2 tanesini okudum.üçüncüye başlıcam.resmen kitap okumayı sevdirdi bana.hele ki lisbeth'e hayranımm! şiddetle tavsiye ediyorum!:65:

şimdiye kadar okuduğum ennn muhteşem seriydi..
herşeyiyle harikaydı..

''kahve suyu koydu'', ''sandviçini yedi'' cümlelerini bu kadar özleyeceğimi hiç tahmin etmezdim..
kesinlikle muhteşem bi seri..

yazarı ölmede 4. kitabın taslağını yapmış, başını ortasını ve sonunu yazmış, kız arkadaşının kitabı tamamlayacağını söylüyorlardı.. Tabiki stieg larsson un yazdığı gibi asla olmaz ama en azından lisbeth le & mikael le yeniden buluşuruz :))

o kadar güzel bi seriydi ki
bitmesin diye gıdım gıdım okudum

ilk kitabı okudum öyle kitapki bitirdiğimde filmine göz atayım dedim oyuncular dekor tıpkı kitabı okurken hayalimde canlandırdığım gibiydi şaşırdım

insan bu serinin bitmesine üzülüyor. üç kitabın üçü de birbirinden muhteşem. büyülenmemek mümkün değil. bu kitaplar mutlaka okunmalı. okuyup mutlu olamama gibi bir durum yok bence. ama benim tavsiyem kitapların büyüsüne kapılıp filmi büyük beklentilerle izlememeniz yönünde. bu kadar kusursuz bir kitabın filmi elbette okuyucuyu tatmin edemez ama kötüydü film. kızlar bu üçlemeyi okuyup okumama konusunda kararsızsanız bence 1 dakika daha kaybetmeyin...

şimdiye kadar okuduğum ennn muhteşem seriydi..
herşeyiyle harikaydı..

''kahve suyu koydu'', ''sandviçini yedi'' cümlelerini bu kadar özleyeceğimi hiç tahmin etmezdim..
kesinlikle muhteşem bi seri..

yazarı ölmede 4. kitabın taslağını yapmış, başını ortasını ve sonunu yazmış, kız arkadaşının kitabı tamamlayacağını söylüyorlardı.. Tabiki stieg larsson un yazdığı gibi asla olmaz ama en azından lisbeth le & mikael le yeniden buluşuruz :))

çok haklısın insan özlüyor, mutfaktaki masasında kahve içtiğini bir kez daha okuyabilmek istiyorum. umarım 4.kitap da olur,olmalı. sana katılıyorum stieg gibi olmasa da nefsimizi köreltir :)

3 kitapta çok güzel kurgulanmış. Ben de okurken etkilenmiştim. Ancak 20 yaşındaki kız kardeşime tavsiye etmedim. Kitapların içinde cinsel içerikli ve şiddet içeren bölümler var. Kardeşim gibi hassas yapıda olan biri için rahatsız ediciydi. O da tahmin ettiğim gibi okumamayı seçti.

Seri müthiş kendisine çekiyor normalde polisiye/cinayet romanları bana sıkıcı gelirdi ama bunu okurken epey kendimi kaptırdım tek eksisi detaylara fazla girilmiş olması.Yazar kitabının başarısını görmeden rahmetlik olmuş yazık

Bütün kitapları çok beğendim 3 kitabı 3 günde okudum ..
Filmini izlemedim izlicem en kısa zamanda..
Yazara üzüldüm ama 3. kitabında bazı eksik noktalar vardı malesef :43:
Teleborian falan nasıl yargılandı Mikael ile Monica'ya ne oldu???:18::18:

Back
X