yeğenime mikroskop almak istiyorum
yalnız internette çok fazla bilgiye ulaşamadım eminim aramızda mikroskop kullananlar vardır. 900x ile 50x arasında kaldım. liseye giden bir çocuk için hangisi daha kullanışlı olur? evde deneyler yapmayı seviyor onun keşiflerine cevap vermesini istiyorum.
şimdiden çok teşekkür ederim
araştırma mikroskopta objektifler 4 lük 10 luk ve 100 lüktür.
yani 40x 100x ve 1000x görüntü yakalanır bu şu demek oluyor görüntüyü 40 kat yakınlaştırıyor 100 kat yakınlastırıyor falan.
zaten 100 lük objektif ışıgı tam kıramadığı için immersiyon yağı ile kullanmak gerekir o yüzden onu çok kullanacağını sanmıyorum.
bence yeterli olur.
fiyatına göre cok iyi zaten araştırma mikroskopları 3-4 milyar yani gereksiz bununla yeğeniniz camurlu suda tek hücreli canlıları falan rahatlıkla secebilir pilli değilde prizli olsaydı tadından yenmezdi ama böylede fena değil hazır preparatları falanda var bence yeterli olucaktır
fiyatına göre cok iyi zaten araştırma mikroskopları 3-4 milyar yani gereksiz bununla yeğeniniz camurlu suda tek hücreli canlıları falan rahatlıkla secebilir pilli değilde prizli olsaydı tadından yenmezdi ama böylede fena değil hazır preparatları falanda var bence yeterli olucaktır
çok sağolasın bilgilendirdiğin için ben zaman kaybetmeden alayım
beğeneceğinden eminim bilime meraklı bir de sayısalcı umarım arada kullanmama da izin verir bende etkilendim :)