Herkese merhaba, buraya hem biraz içimi dökmek hemde şu kafa karışıklığımın giderilmesi için yazmak istedim. 32 aylık oğlum var. Doğduğunda 31 cm baş çevresi 2100 gr ve 45 cm boy ile dünyaya geldi. Anne karnında da gelişim geriliğimiz vardı. Çocuğum 2.5 yaşında kalp ameeliyatı oldu ve ayrıca doğduğundan beri kafa çappı <3 persantl altındaydı. Şuan kafa çapı 43.5 cm. Çok şükür gelişim anlamında şu zamana kadar bir problem görmedil zeka gelişimi gayet iyi. Motor gelişimide aynı şekilde. Yüzü mikrosefali bebekleri gibi değil sadece kafa çapı küçük ve minyon bir bebek. Çok doktor gezdim hep evet şuan bir problem gözükmüyor büyüdükçe belli olur vs tarzında şeyler söylendi. Kalp ameliyatını yeni olduğu için emar çekimi yaptıramadık sadece. Buarada çocuğumun kelimeleri var ama cümle kurmuyor yani henüz konuşmuyor. Benim korkum büyüdükçe zeka gerilemesimi yaşayacak? Yada kafa çapı büyümesi duracak mı? Nöroloji doktoru beyin büyüdükçe kafa çapı büyür dedi inanın artık ne düşüneceğimi şaşırdım. Benim çocuğum büyümeyecek mi yada büyüdüğünde zeka sorunumu yaşacak? Benim gibi olan anneler lütfen bilgilendirir misiniz? Çocuğunuz ne durumda. Hiçbir nörolojik sorun yaşamayıp kafa çapı küçük olan çocuklar yetişkinler tanıyor musunuz? Şuan hiçbir sorunumuz yok ama hep sonrasını düşünmek beni çok yıpratıyor. Lütfen bilgisi olan yazabilir mi