mikrobik siğil konusunda ne yapılmalı?

meis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
270
6
39
Merhaba arkadaşlar..
Ben bu konuyu bilgisayar kullanamayan evli bir arkadaşımın çocuğu için açıyorum...henüz 3 yaşında çenesi ve boynunda dermotolojiden mikrobik siğil teşhisi konulmuş kabarcıklar var..daha önce iki kez emla kremle uyuşturup yakarak onları yok ettiler uzman doktorlar..ama yine tekrar ediyor ve kesin bir tedavi bulamadılar..zehirli asitli şeylerin dışında yapabileceğimiz bişey varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşım ve kendim adına..şimdiden teşekkürler :Saruboceq:

geçmiş olsun, üzüldüm bak şimdi, yaşıda küçükmüş.

trikloroasetik asit (TCA) bu işi çözer ama zehirli asitli şeyleri istemiyoruz yazmışsınız, neden istemediğinizi merak ettim. yaşı küçük diye mi, baş bölgesine yakın diye mi, iz kalır diye mi? yada sonradan mikrop kapar diyemi? endişenizi söylerseniz belki size yardımcı olabilirim.
aslında uzman kişiler tarafından uygulandığında tca tehlikeli değildir ve kesin sonuç verir. yani aslında kimyasal peelingin biraz daha fazlası gibi birşey, ikiside tca yla yapılıyor çünkü.
Birde buradan sormam uygunmu bilmiyorum ama mikrobik siğil nasıl bulaşmış, diğer viral hastalıklar için tüm kan testleri yapıldımı?

teşekkür ederim ilginize...
siğiller yüzünde ufaklığın..çene ve boyun bölgesi..hatta dudak çizgisinde bile var..henüz minikler ama çoğalıyolar...nasıl bulaştığı yada başladığı konusunda bi fikrimiz yok...iki farklı dermatolog gördü..ilki yakarak yok etti..daha doğrusu emla sürüp kopardı...geçtiler..ama tekrar ettiler..ikinci doktor yine aynını önerdi..ama bulaşıcı olduğunu söyledi...anne babası yada yakınlarında yok..bulaşmadı en azından..
hem yaşı hem de ağzına bu kadar yakın olmasıyla alakalı daha doğal zararsız şeyler sormuştum..umarım kurtulan birileri vardır da bi fikir verebilirler..

anlıyorum canım, ama mikrobik oluşu kötü olmuş, inşallah bir an önce geçer ve tamamen bu dertten kurtulur. isveç şurubunun iyi geldiğini söyleyenler var. birde alternatif tıp olarak sarımsak ve incir yaprağı sütü biliyorum. ama size tavsiyem, bebişi birde infeksiyon hastalıkları dalında uzman bir hekime gösterin. içten gelen bir şey varsa, bunun tedavisini bir tek intaniye hekimi yapabilir.

teşekkür ederim..arkadaşım da yanımda şuan..doktorlar herhangi bir kan testi yapmamışlar..isveç şurubunu duydum ama nasıl temin edilir bi fikrim yok..araştırıcam..çok teşekkür ederim

X