• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

migrende kusma olur mu? lütfen bi bakın acil :(

iksess

evlenmeden olmaz
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
144
0
46
Antalya
arkadaşlar anneme doktorlar mıgrenı oldugunu solemıslerdı. bası agrır sık sık. bugun şiddetlı bas agrısı yanında kusma ortaya cıktı. acıle gıttık. serum taktılar kan aldılar. sonuc: yarın norolojıye git demişler. ne demek bu ya :( korkuyorum migrende normal mi boyle kusma fln

mr ya da tomografi falan cektıler mi peki ? tansiyon problemi varmıydı peki?

yok işte hiç bişey yapmamıslar. kan almıslar serum takmıslar, yarın nörolojıye görün demişler acil servis :( şimdi yattı annem. ters bişeylerden suphelenselerdı gondermezlerdı degıl mı

ters bıseyden şüphelenme degılde onlar sonucta pratisyenn bılgılerı sınırlı anlık belırtılere mudahale etmısler teşhiş koyamadıkları için nörolojiye yonlendırmısler... peki herhangi birşey söylemişler mii ...buyuk ıhtımall serum içine antiemetık katıp mıde bulantısını gecrmıslerdır...kan tahlılerı elınızde mı pekı H ya da L die belirtilen cok fazla deger var mı?

ters bıseyden şüphelenme degılde onlar sonucta pratisyenn bılgılerı sınırlı anlık belırtılere mudahale etmısler teşhiş koyamadıkları için nörolojiye yonlendırmısler... peki herhangi birşey söylemişler mii ...buyuk ıhtımall serum içine antiemetık katıp mıde bulantısını gecrmıslerdır...kan tahlılerı elınızde mı pekı H ya da L die belirtilen cok fazla deger var mı?

hayır yok vermemişler tahlılı falan :( kan almıslar serum takmıslar işte, sonrada yarın nörolojiye gidin demişler bu kadar :( şimdi yattı annem bi sakınca varmı yatmasında? hep bas agrıları olurdu migrenden dolayı ama boyle sıddetlı olmazdı kusmada olmazdı

Migrende aşırı baş ağrısını kusmada takip eder. Gayet normal bir durum endişelenmenizi gerektirecek birşey degil. Bende de vardı baş ağrısı kusma zaten direk nörolojiye yönlendirirler. Orda tahlil önce tomografi istenir sonra eğer gerekli görülürse Mr çektirirsiniz. Ben çektirdim tomografi şüpheli bir durum göründü mr a gönderdiler ona göre ilaç yazıldı. Kusması daha iyi cünkü ben kusunca baş ağrım geçiyordu.

Migrende kusmakk cok normal bisey korkmaniza gerek yok arkadasim, benim kardesimdede var migren ve her migreni tuttugunda cok midesi bulanir ve kusar..

Migrende aşırı baş ağrısını kusmada takip eder. Gayet normal bir durum endişelenmenizi gerektirecek birşey degil. Bende de vardı baş ağrısı kusma zaten direk nörolojiye yönlendirirler. Orda tahlil önce tomografi istenir sonra eğer gerekli görülürse Mr çektirirsiniz. Ben çektirdim tomografi şüpheli bir durum göründü mr a gönderdiler ona göre ilaç yazıldı. Kusması daha iyi cünkü ben kusunca baş ağrım geçiyordu.

Migrende kusmakk cok normal bisey korkmaniza gerek yok arkadasim, benim kardesimdede var migren ve her migreni tuttugunda cok midesi bulanir ve kusar..

çok sağolun kızlar yaaa içimi rahatlattınız. hiç böyle olmayınca korktum :( kusma bas agrısıda beyın kanaması belırtısı dıye okuyunca iyice korktum. Allah kımseyı hastalıkla sınamasın

hayır yok vermemişler tahlılı falan :( kan almıslar serum takmıslar işte, sonrada yarın nörolojiye gidin demişler bu kadar :( şimdi yattı annem bi sakınca varmı yatmasında? hep bas agrıları olurdu migrenden dolayı ama boyle sıddetlı olmazdı kusmada olmazdı
sen yinede sık sık bu akşam kontrol et anneni aynı seyler tekrarlarsa zaman kaybetmeden hastaneye başvurun... ve yarın nörolojiye muayene olmayı sakın ıhmal etmesın migrende başağrıları normalde kusmanın tipide önemlii fışkırıır tarzda olup olmadığı...şuan genel durumu iyi ve bilinci acık ise sorun yok ama bilinçte bozulma baş dönmesi ve kusmalar devam ederse ıhmall etmeyınız... tahliller olmadan yorum kımse yapamaz... zaten nörolog gerekli tahlılerı ister ve ona göre teşhisi koyar... geçmiş olsun...ama annenizide panık etmeyın sadece gözlemleyın ...

Önceikle geçmiş olsun.

Evet migrende mide bulantısı oluyor baş dönmesi şiddetli baş ağrısı da oluyor.

Migren ağrısı belirtileri çeşitli kombinasyonlarda oluşabilir. Bunlar:
•Tüm başı etkileyebilen veya başın bir yanından öbürüne geçen ortadan şiddetliye ağrı (çoğunlukla vuran veya zonklayan ağrı diye tanımlanır)
•Işığa, sese veya kokulara karşı hassasiyet
•Bulanık görüş
•Mide bulantısı veya kusma, mide ekşimesi, abdominal ağrı
•İştah kaybı
•Aşırı sıcak veya soğuk hissi
•Solgunluk
•Yorgunluk
•Baş dönmesi
•Ateş (nadiren)
•Çakan parlak noktalar veya ışık, kör noktalar, dalgalanan veya sivri çizgiler

şeklinde kendini gösterebilir. Migren ağrıları için ilaç tedavisi ağrıyı ve migren semptomlarını hafifletir ve yeni migren krizlerini önler. Migren iki yaklaşımla tedavi edilebilir:

Abortif ve Preventif Abortif: Abortif tedavinin amacı başlar başlamaz durdurmaktır. İlaç başlamak üzere olanı veya başlamış olanı durdurur ve gerektiğinde alınır. Abortif ilaçlar iğne, ağız veya burun spreyi yoluyla alınır. Bu tip tedavi özellikle migrene bağlı mide bulantısı veya kusma semptomu olanlarda çok yararlıdır ve hemen işe yarar. Abortif ilaçlar özellikle serotonini hedefleyen triptanları içerir. Hareketleri ve kimyasal yapılarıyla çok benzerdirler. Triptanlar sadece baş ağrısı için kullanılırlar, arterit veya regl gibi gerideki problemlerin ağrısını rahatlatmazlar. Bazı ilaçlar baş ağrısı için kullanılır, fakat migrene karşı etkili değildir, bunlar analjezikler, narkotikler ve barbituratlardır. Alışkanlık yapabildiklerinden, yukarıdaki ilaçlardan daha az kullanılırlar. Bu ilaçlar, belirli bir ilaç işe yaramadığında yardımcı olarak kullanılabilir.

Preventif: Eğer migren sık oluyorsa, haftada bir kereden fazla veya migren semptomları şiddetliyse, bu tedavi şekli kullanılır. Hedef migren krizlerinin şiddetini ve sıklığını azaltmaktır. Migren önleme ilacı her gün alınabilir. Preventif tedavi ilaçları şunlardır:
•Yüksek tansiyon ilaçları, beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri
•Antidepresanlar
•Nöbet önleyici ilaçlar

Alinti

sen yinede sık sık bu akşam kontrol et anneni aynı seyler tekrarlarsa zaman kaybetmeden hastaneye başvurun... ve yarın nörolojiye muayene olmayı sakın ıhmal etmesın migrende başağrıları normalde kusmanın tipide önemlii fışkırıır tarzda olup olmadığı...şuan genel durumu iyi ve bilinci acık ise sorun yok ama bilinçte bozulma baş dönmesi ve kusmalar devam ederse ıhmall etmeyınız... tahliller olmadan yorum kımse yapamaz... zaten nörolog gerekli tahlılerı ister ve ona göre teşhisi koyar... geçmiş olsun...ama annenizide panık etmeyın sadece gözlemleyın ...

canım annem uyuyo şimdi ben nasıl kontrol edicem? uyandırıyımmı arada bi? genel olarak iyi hastaneden geldı yattı.. kusmada durmuş. uyuyor. arada uyandırmalımıyım? ve yardımın ıcın gerçekten cok tesekkur ederım cnm

canım annem uyuyo şimdi ben nasıl kontrol edicem? uyandırıyımmı arada bi? genel olarak iyi hastaneden geldı yattı.. kusmada durmuş. uyuyor. arada uyandırmalımıyım? ve yardımın ıcın gerçekten cok tesekkur ederım cnm

yok korkma zaten hastaneden ayrılırken genel durumu düzelmiştir... belırtıler mıgrende olan belırtıler ama baş agrısı ve bunu takıp eden belırtıler ıhmal edılmemesı gereken belırtıler... yarın nörolojiye mutlaka gidin... gecmiş olsun tekrar...

Eğer migreni için ilaç almışsa yan etki yapmış olabilir...bende iki sene önce çok kötü birbas agrisi oldu hergün 11 de başlayıp 16 da bitiyordu... 4.günü agrinin dr gittim belirtilere göre migren teşhisi koydu sabah tek bir tane ic...men yeterli dedi... Ertesi gün başlayınca ilacı aldım resmen ilaçtan sonra cildirdim kusma şiddetli agri ben iki tane normal doğum yaptım dogumumda bile bukadar çok anlamadim... Ambulansla gittim acile orda beklerken bile gözümde yaşlar su gibi akıp gitti... 3 saat öyle agriyla cildirdiktan sonra yeni agri kesici serum yaptılar onun üzerine durdu... Kan tahlili ve idrar tahlili yapıldı hiçbir ilaç vermeden gönderdiler... 2 gün sonrada sonuçları alacakmisim ...

Ilaç istediğimde etkili agri kesici yaptıklarını birdaha devam etmeyeceğini söylediler devam ederse agri kesici almam gerektiğini....

. hiçbir agri kesici zerre kadar etki etmiyordu ilaçta....

Ertesi gün yine başlayınca doğum ettiğim clinikteki acile gittim ordaki dr enfeksiyondan olmuş dedi antibiyotik verdi...
tam 10 gün ağrıyı çektim.... Bu agri kesici bende senede sadece 1 defa oluyor en az 4 gün suruyor başımın yanlızca bir tarafı kasimin üstü....bu migrenmi başka birseymi bende anlamadim...migren sık sık devam etmezmi.... Annenizede çok geçmiş olsun....

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Eğer migreni için ilaç almışsa yan etki yapmış olabilir...bende iki sene önce çok kötü birbas agrisi oldu hergün 11 de başlayıp 16 da bitiyordu... 4.günü agrinin dr gittim belirtilere göre migren teşhisi koydu sabah tek bir tane ic...men yeterli dedi... Ertesi gün başlayınca ilacı aldım resmen ilaçtan sonra cildirdim kusma şiddetli agri ben iki tane normal doğum yaptım dogumumda bile bukadar çok anlamadim... Ambulansla gittim acile orda beklerken bile gözümde yaşlar su gibi akıp gitti... 3 saat öyle agriyla cildirdiktan sonra yeni agri kesici serum yaptılar onun üzerine durdu... Kan tahlili ve idrar tahlili yapıldı hiçbir ilaç vermeden gönderdiler... 2 gün sonrada sonuçları alacakmisim ...

Ilaç istediğimde etkili agri kesici yaptıklarını birdaha devam etmeyeceğini söylediler devam ederse agri kesici almam gerektiğini....

. hiçbir agri kesici zerre kadar etki etmiyordu ilaçta....

Ertesi gün yine başlayınca doğum ettiğim clinikteki acile gittim ordaki dr enfeksiyondan olmuş dedi antibiyotik verdi...
tam 10 gün ağrıyı çektim.... Bu agri kesici bende senede sadece 1 defa oluyor en az 4 gün suruyor başımın yanlızca bir tarafı kasimin üstü....bu migrenmi başka birseymi bende anlamadim...migren sık sık devam etmezmi.... Annenizede çok geçmiş olsun....

uzun süreli bas agrılarına mıgren denıyo galıba.. ilaç içmişti evet. ondanmı oldu bılmıyorum ama hıc bole agrımamıstı :( Rabbim şifa versin annemede sizede :(

bende ve annemde migren var ikses.baş ağrısı tuttu mu 1-2 gün kendime gelemiyorum,sürekli uyumam gerekiyor,artı yemek yiyemiorum mide bulantısı yapıyor zaten iştahımı da kapatıyor.doktorlar genelde migren için aç karına içilen hap yazar,çünkü zaten mide bulantısı yapıyor bir şey yiyemiyorsun tok karına yazılan hap hiç bi işe yaramaz o yüzden.endişelenme mide bulantısı oluyor migrende.:ssz::ssz:

canım çok normal başa ve mideye vuruyo bende de aynı sıkıntı vardı çok şükür midemde ki sorun geçti gibi arada bulanıyo ama başıma bi çare bulamadım...

Çok geçmiş olsun umarım anneniz en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Migrende kusmak gayet normal bende uzun süre migrenle mücadele ettim. Size ne kadar faydası olur bilmiyorum ama ben 1 ay hergün 5 fincan biberiye çayı içtim bunuda internette okumuştum ve en sonunda bu baş ağrısı illetinden kurtuldum. Allah şifasını versin.

Back