• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migren ve Doğum Kontrol Hapları- Migreni Olan Arkadaşlar Bu Konuda Ne Yapıyor?

yorgun savaxsxçxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
7.543
24
158
İstanbul
arkadaşlar,
migrenle yeni tanıştım diyebilirim. Bugün migren hakkında araştırma yaparken
; Doğum kontrol haplarının migreni tetiklediğini ve dr.ların migrenli hastalara başka yöntemler önerdiğini okudum ve resmen allak bullak diyebilirim. Çünkü evlendikten sonra doğum kontrol hapı ve ekstra bir yöntemle korunmayı düşünüyordum kesinlikle.
Migreni olan arkadaşlar, tetiklemeyen haplar da var mı? Ya da siz ne kullanıyorsunuz bu durumdasenağlama zaten bir sürü sağlık sorunu yetmiyormuş gibi şimdi bir de bu çıktı, ben rahat uyku yüzü göremeyeeğim sanırımsenağlamasenağlama

canım ya bendede migren var doğum kontrol hapı kullandım ve ağrılarım şiddetlendi dr doğru söylemiş çünkü ben yaşadım bu sorunu malesef.ben bıraktım çünkü her gün baş ağrısı çekiyodum başka yöntem denedim hepside ayrı bi sorun.ne yapacağımı şaşırdım bende.kadınların en büyük sorunu işte iyi geceler inş iyi bi yöntem bulursun bulmak zorundayız değilmi

canım ya bendede migren var doğum kontrol hapı kullandım ve ağrılarım şiddetlendi dr doğru söylemiş çünkü ben yaşadım bu sorunu malesef.ben bıraktım çünkü her gün baş ağrısı çekiyodum başka yöntem denedim hepside ayrı bi sorun.ne yapacağımı şaşırdım bende.kadınların en büyük sorunu işte iyi geceler inş iyi bi yöntem bulursun bulmak zorundayız değilmi

Evet kesinlikle bulmak zorundayız, ama ne? :sm_confused:

spirali dene ben daha sonra spiral taktırdım şimdi rahatım yada iğneyi araştırdınmı onun bi zararını duymadım arkadaşım kullanıyo memnun.artık bi çözüm yolu bul doğum yapmak istemiyosan ama sprali tavsiye ederim eğer seni aydınlatabildiysem sevindim iyi günler:içelim:

Doğum kontrol hapları ve migren ilişkisi

Doğum kontrol ilaçları (oral kontraseptifler), hormon içeren ilaçlardır. Genellikle östrojen ve progesteron birlikte bulunur. Fakat sadece progesteron içeren doğum kontrol ilaçları da vardır. Bu ilaçlar beyindeki hipofiz bezini etkileyerek, overlerde her ay oluşturulan yumurtanın serbest bırakılmasını engellerler. Yumurtlama (ovulasyon) olmaması, gebelik olmaması anlamına gelir. Düzenli kullanımla, doğum kontrol ilaçları gebeliği yüzde 99 engeller.
Migren, doğum kontrol ilacı alan bayanlarda yüzde 40 gibi yüksek oranlarda görülebilmektedir. Doğum kontrol ilaçları, östrojen seviyelerini 4 kat azaltmaktadır. Bu östrojen çekilişinin migreni tetiklediği veya artırdığı düşünülmektedir...

Eski kombine doğum kontrol ilaçları migrenin sıklık ve şiddetini farklı etkilemektedir. Bazı hastalar düzelmekte, bazıları ise kötüleşmektedir. Bazı kadınlarda ise ilk migren ağrısını başlatmaktadırlar. Daha yeni doğum kontrol ilaçlarında ise baş ağrıları oldukça az olmaktadır.
Ne yapmalı?

Eğer oral kontraseptif ilaç alınırken migren kötüleşmişse veya ilk kez habercili bir migren atağı yaşanmışsa, doğum kontrol ilacı kesilmelidir.
Hastada tanısı konulmuş 72 saatten daha uzun süren migren krizleri oluyorsa, daha önce tanısı konulmuş haberci bulgularla başlayan migren krizleri varsa ve migren tedavisi için ergotamin içeren ilaçlar kullanılıyorsa doğum kontrol ilacı kullanılmamalıdır.
Doğum kontrol ilacı kullanan kadınlarda görülen migren tedavisi, adet döneminde olan migren tedavisi ile benzerlik gösterir. Doğum kontrol ilaçları, adet dönemini daha düzenli hale getirdiği için, bu durumlarda adet zamanından birkaç gün önce başlanacak koruyucu bir tedavi daha etkili olacaktır. Eğer her zaman kullanılan migren ilaçları etkili olmaz ise veya yan etkileri hasta tarafından tolere edilemez ise, doğum kontrol ilaçları kesilmeli ve alternatif bir doğum kontrol yöntemine geçilmelidir. Ağızdan alınmayan deriye veya vajinaya yerleştirilen, küçük miktarda östrojen ve progesteron içeren bazı yeni doğum kontrol usulleri denenebilir. Bunlar doğum kontrol ilaçlarıyla olan baş ağrısını azaltmada faydalı olabilir.
Migren, doğum kontrol ilaçları kesildikten hemen sonra kaybolabilir veya iyilik 6 ay ile bir yıl arası bir zamana kadar uzayabilir. Migreni olan bir hastada, doğum kontrol ilacı alırken migren sıklığı artarsa veya koruyucu tedaviler migren için yetersiz kalırsa, doğum kontrol ilaçları kesilmelidir. (doktorunuza danışarak)

Alıntıdır http://www.bizimsaglik.com/c/ho.asp?id=4742

canım neden hem mıgrenı hemde kontrol yontemını sen ustelmek zorunda hıssedıyosun kı kendını.Bırak bı cok seyı zaten sen ustlenırken korunmayıda karsı taraf dusunsun.yanı sımdı sırf korunucam ama mıgrenım var o halde gıdıp botox olayım yada ne bılıyım sureklı bu agrıyı cekıyım yadaaaa ustune bıde bu agrının tedavısı ıle ugrasıyım yukunu sen ustleneceksın kı ?Hanı hayat musterekk yaaa

canım neden hem mıgrenı hemde kontrol yontemını sen ustelmek zorunda hıssedıyosun kı kendını.Bırak bı cok seyı zaten sen ustlenırken korunmayıda karsı taraf dusunsun.yanı sımdı sırf korunucam ama mıgrenım var o halde gıdıp botox olayım yada ne bılıyım sureklı bu agrıyı cekıyım yadaaaa ustune bıde bu agrının tedavısı ıle ugrasıyım yukunu sen ustleneceksın kı ?Hanı hayat musterekk yaaa

daha önce de bahsettiğim gibi hamile kalma korkusu olduğu için, daha önce kullandığım bir yöntem olarak ben hap kullanmayı, evleneceğim insanın da kondom kullanmasını düşünmüştüm hep. O yüzden bu hayal kırıklığını yaşıyorum. Erkekler için hap çıkarsa yakında oldukça rahatlatacak beni.

canım emınım bununla ılgılı senınde bıldıklerın vardır ama yınede bı ıp ucu condom u da cekıcı hale getırebılırsın.Ewet soyledıgın gıbı keske onlarında kullanabılecegı bı hap olsada onlarda gorse her gece unutmamak ıcın yapılan mucadeleyı...

canım emınım bununla ılgılı senınde bıldıklerın vardır ama yınede bı ıp ucu condom u da cekıcı hale getırebılırsın.Ewet soyledıgın gıbı keske onlarında kullanabılecegı bı hap olsada onlarda gorse her gece unutmamak ıcın yapılan mucadeleyı...

kedijikcim (utangaç ikonu) şey erkek arkadaşım zaten benim endişelerimden dolayı ve bebek düşünmediğimiz için ben hap kullansam da ek yöntem olarak kondom kullanacak, hatta hap ülkemizde de piyasa çıkarsa onu da kullanmaya razı, çünkü benim hastalıklarıma, ağrılarıma o da üzülüyor.
Ama ben tek yöntem olarak kondom kullanılmasının yeterli olmayacağı görüşündeyim, sanırım ümitsiz vakayım:(((

canımmm condom dunyada %100 koruma saglayan tek yontem.Bak soyle soylıyım kı bende dogum kontrol hapı kullanamıyorum bazı farklı sebeplerden dolayı sıpıral de kullanamıyorum.Dıger yontemlerın hıcbırınede guvenmıyorum.Bu konuda bırazda paranoya sahıbıyım.Asla bı cocuk ıstemedıgım ıcın oldugunu soyledıgınde doktorum o zaman senın ıcın en uygunu bu dıyerek tavsıye ettı.yaklasık 4 yıldır bu sekılde korunuyorum ve hala tek cocuk sahıbıyım.yanı condoma kesınlıkle sonuna kadar guvenebılırsın.

ben kullanıyorum hap bitince baş ağrısından ölüyorum hapı bırakıcam heralde bu gidişle
bide kilo aldırdı aldırmaz diyolar ama bana aldırdı nedense

of bu migren...ben akupunktur dahil herşeyi denedim geçmedi...botoks sıradaki hedefim....sırnaşık şey bende 5 ay doğum kontrol hapı kulandım adetlerimi düzenlesin diye,felaket arttırdı baş ağrılarımı...ah be kadın olmak zor,hele migrenli bi kadın olmak daha zor.....ben hiç doğum yapmadım,hamile bile kalmadım ama spiral bana çok mantıklı geliyor,yine de sen bilirsin,senin hiç yokmu bebişin...

ben doğum kontrol hapını kullanırken abartısız 7 günün beşini migren ağrısıyla geçiriyordum... arkadaş toplantısında arkadaşlarımdan duydum ve bıraktım doğru olup olmadığını görmek için. bıraktım ve hemen ağrılarım gitti. 4-5 aydır kullanmıyorum şu an kolay kolay migrenim tutmuyor...

Back