Migren nasıl tedavi edilir?

pembesekerrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
15
0
Migren hastasıyım akapunktur yaptırdım,bırcok doktora gıttım fakat bır turlu çözüm bulamadım.Haftada 2-3 kez tutuyor.Konu ıle ılgılı bılgısı olan varsa lutfen bana yardım edın.Tsk ederım

Merhabalar,
bendede bi ara migren sandığım birdurum vardı, fakat baya bir araştırdım ve bi çok doktora gittim, tomogrfisi, MR'ı, vs derken, farklı bi şey çıktı.
öncelikle şunu bilmelisinki arkadaşım, migrenin 4 çeşidi vardır, fakat hiç biri haftada 3-4 kez tutmaz, genelde bu migren değildir ama bi çok doktor migren der ve sana ilaç verir, sende gece gündüz uyuaklarsın başkada bi şey olmaz.
ben istanbulda bi hastaneye gitim, elektrosomatogram die bi alete girdim ve orda ortaya çıktı benimkisi hormon bozukluğuymuş, nerdeyse hergün başım ağrıyordu, kendimi bir türlü toparlayamıyordum, sana tavsiyem, bi detaylı hormon kontrolünden geçmen, ardından bana 6 aylık bi tedavi verdiler, şimdi çok şükür o kadar ağrımıyor ama arasıra tutuyor tabi, bu da uykusuzluktan kaynaklanıyor yada biraz alkol aldığım zaman.
seninki eğer migrense, tavsiyem, öncelikle, soğan, peynir, çikolata yememen.bunlar arttırıyor.
ve anlaşılan sende devamlı ağrı kesici kullanmak zorunda kalmışsın buda kronikleştirmiştir ağrılarını. uyku düzeninede çok dikkat etmen gerek.
dilerim sana yardımcı olabilmişimdir.
Allah şifa versin, geçmiş olsun.

tsk ederım cevabın ıcın bende bahsettıklerının hepsını yaptırdım,hormon,mr vs vs fakat hıcbırsey cıkmıyor.depresyon ılacı verdıler acaba stresten mı dıye agrılarım dahada arttı.en son gıttıgım doktor sara ılacları verdı aldım hepsını fakat cok fazla yanetkılerı var bu yuzden baslamadım.akapunktur bıle bır ıse yaramadı bende.cok sık tutması artık ıyıce benı yormaya basladı.

Ben de 2 hafta önce şiddetli baş ağrısı ve özellikle başımdaki uyuşma için gittim nörolojiye.
emar ve kan tahlillerinden sonra hiç bir şey çıkmadı.

İş yerinde masam koridorun ortasında olduğu için cereyanda kalıp başımın uyuştuğunu düşündüm.

Ve kafama ailesel problemleri çok takıp aşırı sinirli bir yapım olmasını söyledim doktora.

migren hastalarının çoğu takıntılı,normal insanlara göre sanki biraz daha evhamlı olan insanlar olduğunu söyledi.

Hakkaten de öyleyim.
Günden güne insanlara sinirden saldıracak gibi oluyodum.
Antidepresan önerdi ve 2haftadır yarım doz alıyorum.

Şuan sinirden eser yok. Gayet rahatım. Problemlerim aklıma gelmiyo. Yani anı yaşıyorum sanki.

3ay ve 6ay arası kullan dedi.

Benim sizlere tavsiyem migren olmayabilir. Evet bana migrensin dedi doktor ama bu depresyonda olduğundan da ağrıyodur ve şuan migren zannediyoruzdur belki dedi. Ben bu hapları kullannıcam yaza kadar sanırım iyileşicem ve sinirden dolayı da başım ağrımıcak inşallah. ağrırsa zaten migrenim demektir:))

Kendinizi yoklayın,sinirsel durumunuz, kafaya taktığınız birşey varsa ,antidepresanla kendinizi dizginleyip baş ağrınızı yok edebilirsiniz.

Geçmiş olsun hepimize... :)

X