Migren miyim?

Nerozey

Guru
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
300
85
298
33
4 gündür baş ağrım var. Öncesinde bir kaç hafta hep başımda sersemlik, ısınma karıncalanma falan hissediyordum. Anksiyeteme ve stresime bağladım. Hafif tansiyon problemimde var ama tansiyon normal çıkıyordu. 4 gün önce gece zonklama şeklimde başım ağrımaya başladı başımı sanki birisi sıkıyor o derece ve enseden giren ağrım oldu. Eğildikçe başım akacak gibi bir ağrı oluyordu sonra duş falan aldım bayağı da endişe ettim korktum tansiyon ölçtüm biraz yüksek çıktı tansiyon sanırım dedim ilaç aldım yattım. Yastıkta yatar pozisyonda başım daha da ağrıdı ve uyurken bile zonklamasına uyandım. Hayatımda böyle ağrı yaşamamıştım. Hemen nörolojiye gittim film çekildi sonuç henüz çıkmadı. Ama araştırınca sanki migren gibi geldi. Hala başımda zonklama şeklimde ağrı var ama ses fazla olunca artıyor. Işık, koku da rahatsız ediyor gibi. Kaş, göz çevrem ağrıyor. Böyle bir anda çıkar mı migren. Normalde hiç başım ağrımazdı.

Çok geçmiş olsun öncelikle bende yillardir baş ağrısı yaşayan biriyim ve söylediğiniz bir çok şikayeti bende yaşıyorum genelde iki kere bende mr cekindim bişey çıkmadı ama baş agrilarim çok oluyodu bazen acile gidip iğne oluyodum dayanamadigim ve ikinci güne sarkan ağrılarda yani mr da bişey çıkmayınca da direkt stres kaynaklı diyo doktorlar ama maalesef bu ağrıların kesin bı çözümü yok

Benim 4. Gün dün yoktu neredeyse bugün tekrar başladı. Tansiyona baktım o da normal sağ kaş kafa bölgem çok fena ağrıyor iştah falan kalmadı. Sağ burnumda da değişik hisler var

Anlattıklarınız Migren gibi ama en doğru cevabı doktorunuz vericektir başınıza ara ara buz koyun nane yağı ,viks gibi bişey varsa şakaklarınıza masaj yapın başınızı tülbentle bağlayıp karanlık odada uyumaya çalışın Allah şifalar versin inşallah

yıllardır migrenliyim
Her şeye tutar
Tek taraflıdır
Soldan girdiyse way halime
Gözümün arkasından şakak kısmında toplanır genelde
Basınçtan bazı sebze meyvelerden stres üzüntü
Çok sewinsem de ağrır
Ferritinim 2-3 sewiyesinde
Damardan alıyorum yükselmiyor
O da migrenimi tetikliyor
Yağmur yağsa tutar
Hawa sıcak tutar
Gürültüye dayanamam
Az uyku fazla uyku ….. amaaaan her ota boka tutuyor
Hiç bişi yok ya 5 dk sonra serumluğum herkes alıştı
Ha bi de koku

Ensemden ise tansiyon derim
Ya da başımı sıkacak gibiyse stress gerginlik ağrısı derim
Envayi çeşit ilaç denendi
Gon blokajı falan
Hacamat kafaya
Yok anam yok
Bunlardan yola çıkarak bi gözden geçirin
Auralı migren de oluyor bazen bende
Tabi tek doktorla kalmayın
Mutlaka başka doktora da görünün
Bizimki gen geçişi

benim basın ön tarafında çift veya tek taraflı bahsettiğiniz gibi basımı biri sıkıyor gibi ağrılarım vardı. sinüzitim vardı zaten ona bağladım ben hep. sonra doğum kontrol hapı kullanımca ağrılarım siddetlendi. kadın doğumcu. nörolojiye yönlendirdi. mr vs çekildi ve migrenmisim migren veya değil, magnezyum alabilirsiniz baş ağrılarına iyi geliyor. ama bi nörologla görüsün. benim ağrılarım artık haftanın en az 3 günü devamlıydı.

MR çekildim sonuç bekliyorum bakalım bü günde sağ tarafta kaş kafa göz kulak ara ara ağrıyor burnumda sanki zedelenmiş gibi açıyor anlamadım aynı zamanda az önce fark ettim sağ göğsümde mastit tarzı bir şey var omu sebep oluyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…