Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Migren hastalari

Dikenli4444

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2019
40
7
1
31
Merhaba ben migrenim olduğundan şüpheleniyorum doktordan randevu aldım gidecem ama önce benim gibi olan var mı ve doğru mu düşünüyorum acaba ve migreni olanlar da kulakta anı gelişen ugultusu olan var mı benim gözlerimde zikzaklı ışıklar beyaz uçuşan ışıklar siyah lekeler ve ani gelişen görmede azalma sonradan düzeliyor 29 dakika falan sürüyor ve uyusmalarim var baş ağrısı var bu sefer kulağım da başladı internette baktim migren de de bunları yaşıyan varmış temmuzda ilaçsız emar çekilmişti başka koru birşey olsa görünürdü diye düşünüyorum ama gerçi migren olsa oda kötü ömür boyu her gün bunları yaşamak psikolojim alt üst oldu günlük yaşantı mi etkiliyor

migren gerçekten çok ağır bir rahatsızlık, kolun ağrısa dayanırsın bacağın ağrısa bi şekilde çekersin ama başın ağrıdığında iptalsin hiç bir şey yapamıyorsun. migrene sebep olan şeylerden uzak durmaya çalışın. en önemlisi başınızı asla ıslak tutmayın en çok bu tetikliyor. stres yorgunluk açlık vb durumlardan kaçının. gözde ışık çakması migren krizi belirtisi yarım saat civarı sürüyor geçici körlük yapıyor ilk yaşadığımda çok korkmuştum ama kulağımla ilgili bir sıkıntı yaşamadım. tetkiklerinizi tam yaptırın göz muayenesi de olun emin olmak için.

Göze gttim kulağa gttim temiz diyrlr tek bi o kaldı uyuşma için emar da çekilmişti beyinde temizdi anlamadim ama benim beyaz ışıklar hep var sadece kriz olarak bazende geçici görmede azalma oluyor sersem gbi oluyrm sonrasında ve baş agrım oluyr

Peki bir ilaç kullanıyor musunuz iyi geliyor mu geçici görme sorunları geçiyor mu ilaçla acaba

Peki bir ilaç kullanıyor musunuz iyi geliyor mu geçici görme sorunları geçiyor mu ilaçla acaba
Migren ilaçları çok ağır,hiçbir migren ilacı kullanmıyorum. Çok dikkat ediyorum saçlarımı kuru tutarsam aç kalmazsam stresli değilsem çok tetiklemiyor. Biberiye çayı içiyorum o iyi geliyor. Görme sorunu sadece 15-20 dakika oluyor sonra geçiyor. Eğer bilgisayara çok bakıyor ya da çok kitap okuyorsanız bu da tetikliyor olabilir ışık çakmalarını

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…