Migren hastaları... Yardım eder misiniz?

janet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
2.631
8
49
evet arkadaslar bana miğreni olanlar varsa tarif edebilirlermi
bir kac gündür cok fazla midem bulanıyordu dünde hafif hafif bir baş ağrısı ama gece bir uyandım sağ gözümün üstünde acayip bir ağrı ısığı actım daha sidetlendi ve uyamadım eşimin işi nedeniyle saat bes gibi tekrar kalkdım ve daha kötü ne buzdolaptaki ısığa ne ocaktaki ısığa baktıkca cıldıracak gibi bir ağrı karanlıkta hic bir sey yok ve dayanamayıp doktora gittim bana miğren tehsisi koydu ve ilaclarımı verdi birde iğne yaptı ama hala cok kötüyüm miğren ağrısı böylemi su anda ısığa veya günesli bir yere cıkamıyorum cok kötü bir ağrı oluyor tek taraflı ne yapmam gerek ne faydası olur dayanamıyorum cünki senağlama

Son düzenleme:
janetim güzel arkadaşım anlattıklarının hepsi kronik migren tarifi yıllardır migrenle boğuşuyorum
yapabileceğin hiç bişey yok canım benim karanlık ve sessiz bi ortamda duyumaya çalışacaksın başka çaren yok kelin ilacı olsa misali keşke yardımım olsa ama migren ataklarımda eşim acile kaldırıyor beni serumsuz ayağa kalkamıyorum
öyle evde ağır ağrı kesicilerden bi fayda göremiyorum :1no2:

ay bunu anlatırlar ama bu kadar kötü olacağını bilmezdim su anda pc ye bile bakamıyorum

bakma zaten pcye yaa... normalde bile başağrısı yapar...

ben de stres kaynaklı var... çok şükür acillik olmadım hiç...
ama ağrı başladığı anda eğer ilaç içmezsem geçmek bilmiyor... ama başladığında ilaç içersem ilaç etkileyene kadar mide bulantısı ve sese ; ışığa dayanamıyorum...

zaten migren atağının başlayacağını hissettiğin anda sana hangi tedavi uygun görüldüyse onu yapman lazım... başladıktan sonra geçmesi baya zor oluyor...

geçmiş olsun canım ...

ay bunu anlatırlar ama bu kadar kötü olacağını bilmezdim su anda pc ye bile bakamıyorum

janetim şu an kendine yapabileceğin en büyük zulüm pc başınsa oturmak
bak sana migreni tetikleyen şeyleri yazayım
-uzun süre aç kalmak
-uzun süre uykusuz kalmak-uzun süre ayakta kalmak
-bu seni üzebilir ama çikolata migreni fena halde tetikler ben çantamda çikolatayı eksik etmezken migren yüzünden yıllardır yiyemiyorum
-havasız mekanlarda bukunmak-
-aşırı derecede ağlamak mesela sinirlenip birine bağırınca ben o gün bittiğimin resmidir
bak migren nöbetinde karanlık sessiz bi odada yere sırtüstü yatıp ayaklarını yukarıya kaldır ki beynine kan gitsin bi 10 dk öyle kal rahatlatır biraz bide sıcak olmayan ılık suyla duş al canım inşallah atlatırsın bitanem ne yaşadığını çok iyi anlıyorum Rabbim yardımcın olsun valla

sağol canım zaten sabahtan beri oturmuyorum dotorumda sinir stres oldumu diye sordu hemen dediğin cok doğru bu anlamda kalkacağım basından ama acba faydası olacak bir seyler varmı diye bakıyorum ama galiba zamanla kendiliginden ğececek bir kac gün sürüyormu bu ağrı

sağolun arkadaşlar ben dediklerinizi uygulamaya gideyim a.s.

Bende lise yıllarımdan beri migrenle baş etmeye çalışıyorum gerçekten inanılmaz kötü birşey çok geçmiş olsun cnm atağın geleceğini anladığın anda ilacını al hiç geciktirme uykusuzluk ve stres tetikleyen nedenler arasında..Eğer kilolu değilsen migren önleyici tedavilerde var ama kilo aldırıyor..

Allah yardımcımız olsun :Saruboceq:

Ayrıca ilaç olarak avmigren önerebilirim ama atağı anladığın anda hemen içmen lazım..
Eğer çok şiddetliyse geçmiyorsa diye bir ilaç var ondan alabilirsin ağrıyan bölgeye buz tutmakta faydalı oluyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
sağol canım zaten sabahtan beri oturmuyorum dotorumda sinir stres oldumu diye sordu hemen dediğin cok doğru bu anlamda kalkacağım basından ama acba faydası olacak bir seyler varmı diye bakıyorum ama galiba zamanla kendiliginden ğececek bir kac gün sürüyormu bu ağrı

janetim sabaha bişeyin kalmayacak inşallah merak etme ama ben migren atağımın 2. günü aşırı derecede yorgun ve bitkin oluyorum muhtemelen sende öyle olacaksın şimdi pc yi kapat dediğim gibi karanlık ve sessiz odada ayaklarını duvara ya da kanepeye kaldır
bide pencereyi aç derin derin bikaç defa nefes al burndan ama ve biraz içinde tut havayı sonra yavaş yavaş ağzından ver yıllardır yapmadığım şey kalmadı bunlar biraz iyi geliyor ama dediğim gibi geçirmez sadece biraz rahatlatır malesef inşallah geçecek canım bugünlük birazcık dişini sık bitanem inan ne yaşadığını şuan çok ama çok iyi anlıyorum:çok üzgünüm:

evet doktorumda aynı ilacı verdi bana sağolun arkadaşlar ben cıkıyorum artık dayanamaz oldum cünki hepinize tesekkür

arkadaşlar doğru söylüyor bundan sonra migren atağının geleceğini hissettiğin an hemen ilacını al canım 5 dk bile geciksen bi koca güne maloluyor dr ne verdiyse onu kullan zaten migren belli olur kendini çok kötü hissetmeye başlarsın başında karıncalanma olur ve pis bi ağrı başlar o an hemen ilacını al

Arkadasim bende yillardir migrenle yasayanlardanim ve artik bi parcam oldu benim,yillar gectikce onunla yasamayida ogreniyosun migrenini nelerin tetikledigini ve nelerin iyi geldigini zamanla cözüyosun.Cünkü migren kisiden kisiyede farklilik gösterebilir ama sonuc olarak tarif bile edilemeyecek insani essek gibi surunduren bas agrisi cekersin.Bidebende uzun yillar avmigran kullandim ama en son gittigim dr cokta iyi bi ilac olmadigini soyledi damarlara zarar veriyomus.Suan ... diye bi ilac kullaniyorum genel olarakta iyi etki ediyo ama nöbetim iyice tutmus ve ilacimi almakta gecikmissen o zaman hastanelik oluyorum iste damardan almak gerekiyo:jeyyar:

Son düzenleyen: Moderatör:
ilaç ismi vermek yasak.....size iyi gelen başkasına zarar verebilir

bende migrenden yana cefa çekenlerdenim 2003-2006 yılları arası ayda 2 kere kriz gelir ve çok afedersiniz kusmadan rahatlamıodum bir kaç senedir bu süre 2 aya falan düştü hem ileç alıp hemde dolaptan çıkardığım soğuk bi limonu yuvarlak parçalar halinde kesip bir eşarp(tülbent) yardımıyla alnıma sımsıkı sarıp bırakıom 2 saat sonra o limonlar ateş gibi oluo bazen birkaç kez uyguluom ama ii gelio tavsiye ederim

biraz bu gün rahatım allaha sükür arkadaşlar ama dün kabus gibiydi su anda bütün perdeliri kapalı ısığa bakamıyorum yine aynı ağrı hafifde olsa yine var cünki bir an önce geçer insallah
bir dünü hatırlıyorum birde sizin yazdıklarınızdan tekrarlayacağını düsündükce daha cok canım sıkılıyor insallah bir daha tekrarlamaz
hepinizde gecmiş olsun arkadaşlar
yesilim dedigin sayfayada bakacağım teşekkür a.s.

X