Migren atağıma çare buldum

hahaaaaa

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2015
65
37
Yaklaşık 15 yıldır migren çekiyorum. Her seferinde doktorların verdiği kırmızı reçeteli ağır ilaçlardan tutun da apra... ları çıtır çerez gibi yuttuğumu bilirim. Ama bende işe yarayan basit bir şey keşfettim. İki burun deliğinize de burnunuz tıkalı olmasa bile otr.. ne burun spreyinden 3-4 kez sıkıp yarım saat dinlenince ağrı kesicinin kesmediği migren atağından kurtuluyorum. Deneyin bana dua edeceksiniz :)

Merhaba biraz alakasız ama ben size belirtilerini sormak istiyorum. İnternette yazıyor ama yaşayan biri olarak sizden duymak istedim. benimde yaklaşık 2 haftadır genelde her gün başım agrıyor. Strese baglıyorum ama nörolojıye gideceğim. Migren olabilir dedi sinüzit doktorm ama migren belirtiside yok sanki bende o yuzden korktm bıraz stresten olur ama her gün yani

Yaklaşık 15 yıldır migren çekiyorum. Her seferinde doktorların verdiği kırmızı reçeteli ağır ilaçlardan tutun da apra... ları çıtır çerez gibi yuttuğumu bilirim. Ama bende işe yarayan basit bir şey keşfettim. İki burun deliğinize de burnunuz tıkalı olmasa bile otr.. ne burun spreyinden 3-4 kez sıkıp yarım saat dinlenince ağrı kesicinin kesmediği migren atağından kurtuluyorum. Deneyin bana dua edeceksiniz :)

nokta nokta yaptığınız hangi burun spreyi..ama sürekli sıkmak ta zararlı..doktorlar 5 günden fazla dahi zararlı diyorlar..

Tekrar merhaba, o kadar ağır ağrı kesiciler kullandım ki burun spreyi yanlarında asprin gibi kalır. Zaten migren atakları en fazla 3 gün sürüyor. Boncuk4963 bir hafta süren sürekli bir migren hiç duymadım. Atak şeklinde gelir, mesela benim her regli dönemimden önceki 2 gün ataklı olur. Bazen şiddeti çok bazen hafif olur. Çok olacaksa ensemden başıma yayılan sabah saatlerinde bir ağrı başlar, öğlene doğru tam migren ağrısına döner ağrı kesici almazsam apranax gibi güçlü birşey akşam saatlerinde hastanelik olurum. Mide bulantısı olur ama herzaman değil. Işığa bakamazsınız ağrı artar, ses ağrınızı arttırır. Zonklama şeklinde gelir ataklar.Başun belli bir bölgesine baskı yapılıyormuş hissi vardır, sanki siz de biraz sıksanız geçicekmiş gibi hissedersiniz. Otrivine burun spreyi sıkıyorum. Zaten ayda en fazla 3 gün atak olduğu için sorun değil. Bir de içeceğim kırmızı reçeteli uyuşturucu ilaçları düşününce bu çok masum kalıyor. Galiba burun yoluyla ağrıya sebep olan damarlarımın büzülmesini sağlıyor. Bu benim uzun yıllar sonra bulduğum bir çözüm isterseniz doktorunuza danışın. Ben çok çektim benim gibiniz varsa herşeyden medet umuyorsunuzdur, yardımcı olayım diye paylaştım

Migren ağrısının tam tarifi şöyle: enseden başlayıp başın bir yanına doğru yayılan gerilme ağrısı gibi başlayan fakat ilerleyen saatlerde başın tamamen üstüne ve ön loblara yayılan zonklama şeklindeki ağrı. Ses ışık ve hareket etmeniz zonklamaların frekans aralığını değiştirir. Alkol kullananlar varsa alkol aldıktan bir sonraki gün nasıl beyniniz zonklarsa, bu zonklamanın daha yayılanını ve 5-6 kat fazlasını düşünün. Migren Ağrısı tam olarak buna benzer. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu arada apranax bahsettiğim kırmızı reçetelilerden değil, apranax normal bir migren ağrısını hafifletebiliyor. Bana doktorlar relpax gibi çok çok güçlü ilaçlar verirdi.

Bu arada apranax bahsettiğim kırmızı reçetelilerden değil, apranax normal bir migren ağrısını hafifletebiliyor. Bana doktorlar relpax gibi çok çok güçlü ilaçlar verirdi.
Geçmiş olsun canım bende Relpax ı aylarca kullandım sonra başka bir doktora gittim hiçbir etkisi olmadığı için ve migrenim olmadğını burun kemiğimin yamuk olması nedeniyle doğru nefes alamamamın bu tür ataklara sebep olduğunu öğrenmiştim. Burun ve baş ağrısı kesinlikle birbiriyle ilişkili şeyler... Geçmiş olsun bir kez daha...

Tekrar merhaba, o kadar ağır ağrı kesiciler kullandım ki burun spreyi yanlarında asprin gibi kalır. Zaten migren atakları en fazla 3 gün sürüyor. Boncuk4963 bir hafta süren sürekli bir migren hiç duymadım. Atak şeklinde gelir, mesela benim her regli dönemimden önceki 2 gün ataklı olur. Bazen şiddeti çok bazen hafif olur. Çok olacaksa ensemden başıma yayılan sabah saatlerinde bir ağrı başlar, öğlene doğru tam migren ağrısına döner ağrı kesici almazsam apranax gibi güçlü birşey akşam saatlerinde hastanelik olurum. Mide bulantısı olur ama herzaman değil. Işığa bakamazsınız ağrı artar, ses ağrınızı arttırır. Zonklama şeklinde gelir ataklar.Başun belli bir bölgesine baskı yapılıyormuş hissi vardır, sanki siz de biraz sıksanız geçicekmiş gibi hissedersiniz. Otrivine burun spreyi sıkıyorum. Zaten ayda en fazla 3 gün atak olduğu için sorun değil. Bir de içeceğim kırmızı reçeteli uyuşturucu ilaçları düşününce bu çok masum kalıyor. Galiba burun yoluyla ağrıya sebep olan damarlarımın büzülmesini sağlıyor. Bu benim uzun yıllar sonra bulduğum bir çözüm isterseniz doktorunuza danışın. Ben çok çektim benim gibiniz varsa herşeyden medet umuyorsunuzdur, yardımcı olayım diye paylaştım
Oldunuz çok teşekkür ederim. Demek ki benimki migren degil . En azından bu belli inş bişeyim yoktur .
Benim genelde sadece alın bölgemde bir agrı oluyor arada saga arada sola kayıyor agrı ama hep sabittir yani zonklama falan yok. Ensede agrır oluyor hafif evet ama genelde alnımla birlikte oluyor. Saolun tekrardan yardımcı oldugunuz için

paylaşımınız için teşekkürler..

ben ilk migren atağımı lise 2de yaşamıştım o gün bugündür her ay özellikle regl dönemlerinde mutlaka yoklar.herkes enseden başlayıp yayıldığını yazmış ama benimki sağ kaşımın hemen üstünden giriyor akabinde mideme vuruyor zaten düşük olan tansiyonumu hepten düşürüp beni benden alıyor.hemen uyuma şansım varsa ne ala uyandığımda hafif bir uyuşukluk hissi olsada yeniden doğmuş gibi oluyorum ama işte falansam günün sonunda beni acillik ediyor.burun spreyi iyi geliyor olabilir ama burunda gerçekten bi tıkanıklık yokken spreyi başka bi sebeple fazla kullanmak iyi değil diye düşünüyorum zaten bi süre sonra bağışıklık yapar oda işe yaramaz

Migren hastası olan bir arkadaşım Bioenerji uygulaması ile kurtulmuş bu illetten.. isteyen olursa arkadaşımın numarasını veririm tel açıp sorabilirsiniz ayrıntıları..

Arkadaşlar migren için akupunktura başladım sonuçları burdan yazıcam çok zor Allah hrkesin yardımcısı olsun bakalım birde buna başlayayım dedim hiçbirşey fayda etmedi bir türlü

X