Himm ozaman ben bide yarin doktora onu sorarim. Amin insallah. Kitaba bende bakayim kizlardan firsat buldukca okurum. Tesekkur ederimArkadaşım var vertigosu olan.
Onun dili şişer,uyuşur ,dengesini kaybederdi.Baş ağrısını söylemiyorum bile.
Umarım tedavi ile kontrol altına alınabilen çok önemli olmayan bir şeydir.
Ayrıca bir kitap önerim de olacak,
Sağlığına Format At,bu kitaba sardım ve ciddi faydalarını görmeye başladım bile.
Birçok kişinin de dilinde.
Yok hic olmadi bu saydiklariniz ilkkkez oldum. Mr istedi doktorda konusamadigim icin sebeb baska birsey mi diye.Daha oncede uyusma guc kaybi cift gorme gormede bozukluk, kizariklik vs tarzi seyler oluyor muydu ? Migren bas agrisi ve kusma yapar ama diger belirtiler icin mr sart. Bende de var migren.
Gecmis olsun bende cok korktum felc felan kalacagim beyin kanamasi ne mi geciriyorum diye dusundum. Benimde tomografi cekildi beyinde kanama varmi diye bisey gorunmedi. Evet ses urkuducu ama mecbur yaptiracagim benide 2 yasina giren kizim var memeden kesecektim ama emziriyordum dun verilen ilaclar felan agirdi 4 cesit ilac verildi emzirme yasakti bende vermedim bugunde vermem keserim artik ani oldu uzgunum ama yapacak birsey yok. Aynen iste dusunuyorsun ses cikmiyor esim diyorki sesin kisilmis bisey yok diyor konusamadim hastaneye gittim sorunu anlatamadim.gecmis olsun sizedeBoyle bir atak bende gecirdim cok korkmustum
Benimki geceydi bakirkoy acile gittik bt cekildi btde bisi cikmadi ama mr onerdiler
Mr in cikardigi sesten korktugum icin ve emzirdigim bebisim oldugu icin cektirmedim ama bas agrilarim devam ediyor
Atak sirasinda ble bele diyebildigim dusunebiliyosum ama ses cikaramadim yaklasik40 dakika surdu
konuyu takipteyim
Benimkide birikmislik oldu patladi herlade. Stres herzaman var ya uzak durulmuyorki. Cocuklarimda kucuk yatamiyorum esim evde olmazsa. Insallah bir daha olmazCanım bende de var kusma sol tarafa inme iyor gibi. Ama benimki tamamen stres . Zamanında mutsuzdum o dönem her sabah o aşrı ile uyanmaaam.... offff ya stresten uzak dur sesten ışıktan ve avmigren en iyisi hissettiğin an iç ve uyu
Sanirim benimkide aurali oldu bir gun oncesi basim felan dondu burnum kanadi kendimi degsik hissediyordum sabaha karsida fenalastim. Mr yarin cekinecegim insallah bir sorun yoktur.Bende de migrem var.Benim ki aurali gozde bulanik gorme ile baslayan bas agrisi ve mide bulantisi yapan bir sekli..
Migrende bas donmesi ve uyusukluk hissi hic yasamadim.
Mr yaptirmayi ihmal etmeyin lutfen
Doktora boyle migren atagi olurmu tamamen uyustum yurume yetkim gitti ustune konusamiyorum ve sag tarafim uyusuk hissiyat yok oldu dedim tabikide bu migrenin etkisi hatta gozde gorme kaybi bile oluyor dedi gormen bulanikmiydi dedi gormede sorun yoktu bi ara bayildim butun vucumdaki fonksiyonlar durdu esimin sesini cocukarin aglama sesini duyuyorum ama haraket edip gozumu acamiyordum. Bakalim yarin bana ne diyecek doktor bende atlatirimda olmaz birdaha insallahBen, eskiden bu bahsettiklerinin üstüne görme kaybı da yaşardım. Oluk oluk kusar, koku ışık her şeyden etkilenirdim. Gram sese tahammülüm kalmaz kafamı duvara vururdum. Gözlerim kör gibi olurdu görme kaybı yaşardım. Sonra bi de üstüne konuşma- hareket kaybı. Bi süre tedavi ettiler geçti Allah’a şükürler olsun. Ağrı hissedince görme kaybı kendini hissettirince sağlam bi migren ağrı kesicisi alıyorum eve kapanıyorum mümkünse uyuyorum .atak Gelmeden önünü kesiyorum.
Evet parol gram etki etmedi almasam daha iyiydi ustune ustluk kustum zaten. En agir ataklarindan birisiymiste iste ama ben migreni en son 2011 yilinda yasadim ve boyle atak olarak degildi 1 ay surekli basim agrimisti kesintisiz sadece bas agrisi vardi strestendi galiba sinava hazirlaniyordum. Doktor migren demisti ilac kullandim parol sonra bitti. Daha ozamandan beri yoktu oyleCanim bende de var migren boyle bi atak gecirmedim ama soyle olabilir parol mogren icin o kadar etkisiz kalir ki ve migrenin o sirada cok ilerledigi icin bunlar migrenin gostergesidir
Kustum surekli ama sadece safra zar zor cikiyo ogurmektende altima isedim resmen. Bana da verir ilac kesin cunku doktorun demesine gore bu atak tekrar edebilirmis malesef. Ilik suyun altina girdim hastaneye gitmeden once o bile hafifletmedi normalde basim agriyinca suyun altina girerdim gecerdi. Sagolun sizede gecmis olsunYaşadığım şeye benzer bende yaşadım dilim uyuştu ve konulmakta zorlandım kusarak rahatladım. Migren ağrısı parol ile asla geçmez. Dr un verdiği güçlü ağrı kesicileri kullan yada ağrı başladığında ilk aşamada hemen acile gidip iğne yaptır. Bide ılık suyun altında beklemek rahatlatıyor bazen. Geçmiş olsun helal yapma.
Ben 6 sene falan çektim çok şükür öyle olmuyor artık:/Doktora boyle migren atagi olurmu tamamen uyustum yurume yetkim gitti ustune konusamiyorum ve sag tarafim uyusuk hissiyat yok oldu dedim tabikide bu migrenin etkisi hatta gozde gorme kaybi bile oluyor dedi gormen bulanikmiydi dedi gormede sorun yoktu bi ara bayildim butun vucumdaki fonksiyonlar durdu esimin sesini cocukarin aglama sesini duyuyorum ama haraket edip gozumu acamiyordum. Bakalim yarin bana ne diyecek doktor bende atlatirimda olmaz birdaha insallah
Bilemiyorum ki bi ara bu nasil bi sanci bana ne oluyor dedim oturdugum yere kalakaldim elim ayagim bosaldi bi tuaf oldum ve kendimi kaybettim hicbir yerim tutmadi bayildim gozumu actim konusamiyordum. Doktor migren ataklarinda olur dedi. Bakalim yarin ne diyecekacaba migren atağı sırasında dehşete kapılıp panik atak falan mı yaşadınız ,diliniz bundan ötürü tutulmuş olabilir.Olan atağı daha şiddetli yaşamış olabilirsiniz bundan ötürü.
Sagol canim. Doktor emar sonrasi verir heralde bir ilac zaten heralde ilk coraspirin kullaniyolar annemde onu kullandi sonra vucut bagimlilik yarattigi icin etkisi olmadi. Baska baska ilaclar icti simdi toptan hepsine basikligi var ve 24 saat yatiyor sizede gecmis olsunBen migrenin çözümünü aspirinde buldum
Ya düzenli coraspirin kullanın ya da ağrının geldiğini hissettiğiniz an bir tane aspirin için
Tabi doktorunuza danışarak
Geçmiş olsun
Slm bayanlar
Bugun sabaha karsi bas agrisiyla uyandim. Gecer diye tekrar uyumaya calistim uyuyamadim sabah kalkmaya calistim. Basinim agrisindan kalkamadim. Parol ictim. Ama ne mumkun agri giderek artti ve kusma eslik etti. Agrinin siddeti dahadada artti ve heryerim uyustu bi anda konusamadim dilim felan tutuldu kekelemeye basladim sag tarafim uyustu ve yuruyemedim. Acil hastaneye gittik. Tomografi cekildi. Igbe yapildi. Arkasindan noroloji uzmani geldi serum ne yaptirdi. Ve migren atagi gecirdigimi. Konusma ile ilgilide emar cekmeden anlamayiz bakalim emin olalim dedi. Simdi boyle atak geciren hic oldumu. Migren annemdede var ama hic boyle olmamisti. Ben ilkkez oldum boyle oncesinde oluyordu agrim ama ilac bile almadan gun icinde kendi kendine gecerdi. Simdi hep boyle ataklarim olursa diye cok korkuyorum cok kotuydu. Cuma doktora gitcem randevu aldim ama off korkuyorum
Insallah bende yasamam birdaha cocuklarim cok kucuk bana ihtiyaclari var. Sukur siz kurtukmussunuz bidahada gelmesin insallahBen 6 sene falan çektim çok şükür öyle olmuyor artık:/
Ah canim ya sanada gecmis olsun migreni cekmeyen bilmiyormus nasil bir siddetli agri oldugunu hic boyle bilmiyordum ben. Bende bundan sonra boyle tekrarlamisndan korkuyorm iste suan bile hala etkisi var hafif bas agrisi ve halsizlik ustumden kamyon gecmis gibi. Isin kotu yani careside yok migrenin :-( tabiki rabbim daha kotusunden korusun sifa versin tum hastalara. Sanirim bende bununla yasamayi ogrenecemcanım çok geçmiş olsun
senın bu anlattıklarının aynısını 1 kez yaşadım ve yıllardır bu miğren ataklarını yaşıyorum,
her ay aynı nöbetler , ağrı çekmekten kalbim yoruluyor artık , ama çaresiz çekiyoruz bunada cok şukur gene ,
allah beterinden korusun dermeznsız dert vermesin diye dualar ediyorum herzaman
Himm yarin bir olsada doktorla detayli konussydim ne diyecek ne onerecek devamlimi basim agriyacak surekli 2 3 gune bir agrimmi olacak nasil olacak bilmiyorum. Ilaclarda yan etkisi olur ozaman ofMr tomografi hepsini cekldm bende onlem olarak çekilmesi lazm zaten. Parol ictm demişsiniz bebek asprininden farksız malesef bu ağrı için doktor çok ağır yan etkisi olan ilaçlara baslayabiliyor hazırlıklı olun
Belki bi seferlik bişeydir bi anlık stres kaynaklıda olabilir geçmiş olsnHimm yarin bir olsada doktorla detayli konussydim ne diyecek ne onerecek devamlimi basim agriyacak surekli 2 3 gune bir agrimmi olacak nasil olacak bilmiyorum. Ilaclarda yan etkisi olur ozaman of
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?