Deniz Ürünleri Midye Tava (Resimli)

Barcman

PR UZMANI
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
10.363
30
408
çoklezzetli bir yiyecek olan midye tavayı çocuklarınız yada konuklarınız çok sevecektir

midyelerinizin sakalları varsa ayıklayıp bol suyla yıkayın ve süzülmeleri için bir süzgeçte bırakın

40 yada 50 adet midye içi

1 su bardağı bira
yarım çay kaşığı karbonat
tuz
un
kızartmak için sıvıyağ

bira karbonat yeterli tuz ve unla boza kıvamında bir bulamaç hazırlayın midye içlerinizi 4 yada 5 tane olarak şişlere geçirin önce sade una bulayın fazla ununu silkeleyip unlu bulamaça her tarafını bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın afiyet olsun

arzu ederseniz sos olarak yanına tarator hazırlayabilirsiniz

çok güzel görünüyor,dediğin gibi yanında bayat ekmek içinden yapılan taratorda olursa ona banarak yemek çok daha güzel oluyor,tekirdağ kumbağ,da yemiştim tadı hala damağımda......

annemle damak zevklerimiz hiç bişeyimizin uymadığı kadar uyuyor çok tavsiye etti ama hiç yemeye fırsatımız olmadı gerçekten çok güzel görünüyor...ellerine sağlık...

ben dondurulmuş midye aldım. ama nasıl pişireceğimi bilmiyorum. bir iki tanesini kızartıyım dedim. daha ağzıma almamla midemin bulanması bir oldu. üstünde yeşil birşey var. o temizlenecekmi. alt tarafı sarı üstünde yeşil birşey var. ben temizlemedim.

Back
X