midem yaniyor

askprensesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
412
1
39
arkadaslar ben hamieylim ama beni midem yaniyor ne yaptiysam gecmiyor acaba ne yapmaliyim aksamlari cok oluyor yardimci olursaniz sevinirim

Öncelikle aa bebeğin saçlı doğucak gibi saçma hurafe şeylere inanma

mideyi tam doldurma
yemek yedikten sonra en az 1 saat bekle hemen yatma
tüm bunlar geçmiyosa doktoruna danış sana rennie duo verebilir
ama özellikle son aylarındaysan ne yaparsan yap ne içersen iç büyük ihtimalle geçmicektir çünkü bebeğin mideye yaptıgı baskı sonucu midedeki asit yemek borusuna kaçıyo buda yanmaya neden oluyo
çok yandıgı zamanlar maden suyu içebilirsin doktoruna danışarak tabi

tatlım ac karnına 1 ılık sut ıc yemeklere baslamadan 1 saat once mutlaka hem kalsıyum alımın ıcın hemde eksımeyı yanmayı onlemek ıcın asitlibaharatlı herseyden kacın...ben yemeklerden 1 saat once ıcıyorum sutumu cok rahat oluyor yanma ve eksıme olmuyor...yapmadıgım zaman cok kotu oluyor...mıdenın eksıdıgı zaman kesmek ıcın elma ye cnmyerimseniben

az az ve sık yemek yemelisin bebeğin yaptığı baskıdan olduğunu söylüyo herkes benimde buaralar yanma var midemde 36.haftamızdayız büyüdü artk bebişim sığamıyo galiba :) hayırlı doğumlar canım

az az ve sık yemek yemelisin bebeğin yaptığı baskıdan olduğunu söylüyo herkes benimde buaralar yanma var midemde 36.haftamızdayız büyüdü artk bebişim sığamıyo galiba :) hayırlı doğumlar canım

Oyyhh maasallah sana da =)
Rabbim hayirlisi ile yavrunla kavustursun insallah seni de.:1hug:

arkadaslar ben hamieylim ama beni midem yaniyor ne yaptiysam gecmiyor acaba ne yapmaliyim aksamlari cok oluyor yardimci olursaniz sevinirim

Bende ölüyorum inan o mide yanmlarindan!!!!
Doktorumun bana önerdigi fazla baharatli ve tuzlulardan uzak durmam.
Ve ve özellikle, süt canim sadece mis gibi süt geciriyor Elhamdülillah o yanmayi ve extradan ben Rennie adindaki emme hapini kullaniyorum cok fazla oldugu zaman.
Bebeginin baskisindan dolayi, midenin kapagi acilarak nefes boruna sicradigi icin bu deli gibi yanmalar. Benim bogazimda sol taraf ve sol kulagim bile yaniyordu dayanamiyor, agliyordum.
Ama simdi o kaar iyiym ki cok sukur Allah'ima.. Tavsiye ederim canim, SÜT!!! kaydirigubbakcemile5

ben 6 haftalık hamileyim ama hamilelikten önce de midem sürekli yanardı. daha kötü yanmasına sebep olduğu için akşamları su bile içemezdim. bu aralar daha da arttı yanmalar ben hep soğuk birkaç yudum sütü yavaş yavaş içerim çok iyi gelir. yalnız koca bir bardak değil soğuk bir kaç yudum ve yavaş yavaş:) çünkü çok fazla içerseniz yine midedeki asit seviyesi yükselir ve rahatsızlık artar..

bende midem yandiginda sut ictim mi gecer ,gecmiyorsa eger RENNIE diye emilen hap var onu kullanabilirsin,ben kullanirdim ,bazende sut fayda etmezdi,,,,,,,,,

ben 6 haftalık hamileyim ama hamilelikten önce de midem sürekli yanardı. daha kötü yanmasına sebep olduğu için akşamları su bile içemezdim. bu aralar daha da arttı yanmalar ben hep soğuk birkaç yudum sütü yavaş yavaş içerim çok iyi gelir. yalnız koca bir bardak değil soğuk bir kaç yudum ve yavaş yavaş:) çünkü çok fazla içerseniz yine midedeki asit seviyesi yükselir ve rahatsızlık artar..[/QOlurmu öyle sey Tarhan ?
Benim tek ilacim o mis gibi bir bardak dolusu süt, aslinda o süt midedi asidlerin islevlerini kaybettiriyor =) Ki, doktorumun dedigi bu.:eek:lmaz: Arti, bakdim hic süt etki dahi yapmadiysa yazdigim gibi Rennie adindaki hamillelerin de emebildigi mide asidi düzenleyici emme sekerini yiyiorum Elhamdülillah geciriyor..
Rabim herkesin sifasini versinzemuszemus

canım yediklerimi kontrol edemiyorum etsem de olmuyor diyorsa boşuna eziyet çekme RENNIE şurup kullanıom süper walla ihtiyaç oldukça içiyorum şişeden yudum yudum çok rahatlatıyor eczaneden reçetesizde alablirsin :KK66:

bendede ara ara oluyor o mide ağrılarından iğrenç bişi gaviscon die bir şurup var çok iyi geliyor onu içebilirsin bebeğe hiç bir zararı yok doktorum bana onu verdi çok rahatlatıyor mideyi

canım çok yanman oluyosa ben hamileyken şekerli süt içiyodum ılık ama sıcak değil o iyi geliyodu sade sütte yanma yapıyo şekerli süt rahatlatıyo eğer gene geçmiyosa dr una söle o ilaç verir başka şekilde geçmez hele benim son zamanlar boğazım yara oldu sandım o kadar yanmam oluyodu anlıyorum seni kötü bişey

sorma canım bende çok çekiyorum mide yanmasından.sana önerebileceğim şeyler;az ve sık yemek yemen,yavaş yemen,yağlı baharatlı susamlı şeylerden uzak durman,gece yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi bırakman,yatarken yüksek yastıkta yatman(çift yastık),son olarak dr ye danışıp gaviscon kullanman...sanma ki bunları yapınca geçiyor :) geçmiyor ama biraz da olsa rahatlatıyor.ayrıca ılık az şekerli süt de iyi geliyor.bebeişin hayırlı olsun...

X