fazla kilolarım yüzünden keşke sizin yerinizde olsam dedim.Biliyorum sağlıksız ama....Bu duruma pozitif sonuc verecek bi doktor bulmanız şart ileriki zamanlarda dahada fazlalasabilirKendimi bildim bileli hep midem bulanır. Özellikle kahvaltıdan sonra. Tost yesem yağı aklıma gelir midem bulanır, peynir yesem kokusundan bulanır. Ha alıştığım için sorun yok. Sadece 7 yıldır ağzıma yumurta sürmedim. Yemek secmiyorum ne olsa yerim, ama ara sıra bulanır yine.
Ancak dün kendi kendime makarna yapıp yedim. Yemez olaydım ve afedersiniz kustum. Ve şu an makarna görmek istemiyorum. Doktora defalarca gittim hep bisey yok sen huylanmissin diyo. Bi de yalandan(adını unuttum) büyük suda eriyen toprak tadında hap veriyo. Belki de midem yüzünden kilo alamıyorum. Inanin arkadaş ortamında yemek yerken o kadar kötü oluyorum ki.. Çok nadir kusarım ama betim benzim atıyo. Doktorlar bisey yok diyo. Anlamadım ben kendimi
Benim kucuklukten beri böyle. Doktor bisey yok diyo yine de iyice midemin bulanmasina sebep olan o igrenc hapi veriyolar
Psikiyatriye gitcek maddi durumum yokki. Ancak midemin bulandigini hissedebiliyorum. Kusmam kanıtı bence psikolojik olmadığınınmidenizle değil psikolojinizle alakalı bu durum.
hiç psikiyatriste gittiniz mi?
Ay ne güzel uslubun var öyleBende öyle diyordum aşk en sonunda bana yumurtayıda yedirtti,beni kesseler yemezdimama hala bol bol baharatsız yemem.bence sen dışarıda fazla yeme tatlım,midesi hassas olanlar hemen bakteri mikrop falan kapabiliyorlar Buda mide bulantısına yol Açıyor.ben 3 Yıldır falan mecbur kalmadıkça dışarıda yemem (bildigim restoranlar Hariç) midem eskisine nazaran daha iyi
Bir de sofraya herkes gözümün önünde ellerini yıkayarak oturuyor. Yoksa yine tiksinirim. Kendi ellerim 30 defa yıkanır tabikiBir rahatsızlığınız yok ise, yedikten sonra yemeği aklıniza getirmemeye çalışın.
İçine ne koyduğunu bildiginiz bir şeyi yiyip sonradan yağı aklıma geliyor kusuyorum diyorsunuz bu normal değil bence.
Hadi dışarda yemiş olsanız anlarım ama kendi hazırladığınız yemekten rahatsız olmanız tuhaf.
Psikolojik olabilir bence durumunuz.
Ahahah arkadaslarim dalga geçiyor hamile kalinca napcan midenle diyeevlenene kadar benimde böyleydi. sonra evlenince düzeldi (balayındaydı sanırım). daha sonra eski halime döndüm. eski kiloma dönmüş oldum.
Emin olun yerimde olmak istemezseniz o bulantı anında görsenizfazla kilolarım yüzünden keşke sizin yerinizde olsam dedim.Biliyorum sağlıksız ama....Bu duruma pozitif sonuc verecek bi doktor bulmanız şart ileriki zamanlarda dahada fazlalasabilir
Teşekkür ederim tatlımAy ne güzel uslubun var öyleokulun yemekhanesinde herkes yiyor ne hikmetse rahatsiz olan bi benim midem bi de ictigim su hazir olacak çeşme suyundan da tiksiniyorum. Midem çalkalaniyo sanki. Dışardan yemiyorum okul hariç çünkü biliyorum kendimi yine midem bulanacak
Psikolojik o zaman durumunuz. Bende evimden başka bir yerde yemek yemek durumundaysam, garsona bakmamaya çalışırım. Ellerine bakıyorum direk çünkü, pismi diye. Bu sebeple olumsuzlukları gormemeye çalışıyorum ki zaten güvenmedigim yerde yemek yiyemiyorum. En ufak kötü koku vs benim istahımi kapatiyor. Bir gün bir tanıdıga gittik eşimle, sağolsunlar yemek hazırlamışlar, ama evde masa üzeri dahil heryerde gezen bir kedi var, tabaklar kondu masaya o kedi masada gezdi , tabakları yaladı vs. Tamam kediler temiz hayvanlar severim ama masada görünce ben orada bir lokma birşey yiyemedim. Evi havalandıramıyorlarmış kedi kaçıyormuş cam açınca diye, evdeki kokuda cabasiydı.Utandım, insanlara ayıp oldu ama yapamadım. Ondan sonra biraz törpülemeye çalıştım bu huyumu. Bakmadım, görmedim, tiksinmedim yada tiksinmemeye çalıştım, başka şeyler düşundüm vs.Çünkü gözüm görünce içim almaz benimde.Sizde başka şeylere odaklanın. Düşünmeyin.Bir de sofraya herkes gözümün önünde ellerini yıkayarak oturuyor. Yoksa yine tiksinirim. Kendi ellerim 30 defa yıkanır tabiki
Sosyal güvencen yok mu ya da Baba'nın üzerinden yararlanmıyor musun devlet hastanelerinde psikolog ve psikiyatri var onlara gidebilirsin.Psikologa gidecek durumum yokki.. Hic bisey dusunmeden yiyorum doyduktan sonra başlıyo hersey
Psikiyatriye gitcek maddi durumum yokki. Ancak midemin bulandigini hissedebiliyorum. Kusmam kanıtı bence psikolojik olmadığının
Bir de sofraya herkes gözümün önünde ellerini yıkayarak oturuyor. Yoksa yine tiksinirim. Kendi ellerim 30 defa yıkanır tabiki
Babamin ssk sı var, ancak devlet malum 2 3 yıl sonrasına atıyorSosyal güvencen yok mu ya da Baba'nın üzerinden yararlanmıyor musun devlet hastanelerinde psikolog ve psikiyatri var onlara gidebilirsin.
Ben herşeyi yiyorum(yumurta haric), yemek esnasinda tiksinmiyorum. Ne oluyosa yemekten sonra oluyoKardesimde senin gibi herşeyi yemez seçtiği için değil bazı gıdalar midesini bulandırıyor.sofra düzgün olacak.tabağın içine en ufak ekmek parçası gitse iğrenir.
Obsesif kompülsif ne demekşu verdiğiniz örnek obsesif kompülsif bozukluğun göstergelerinden biri. derhal psikiyatriste gitmeniz gerekiyor ki başkalarına da müdahale etmeye başladıysanız oldukça ilerlemiş demektir.
Psikolojik olarak sedef hastaligim var zatençoğu panik atak hastasının çarpıntısı olur. kalbinde sorun yoktur ama ruhsal sıkıntıya kalp tepki verir.
yine çoğu ruhsal bunalım ya da psikolojik sıkıntıda deride döküntüler ve yaralar görülür. bu yine vücudun ruh durumuna verdiği bir tepkidir.
aslında kusmanız psikolojik olduğunun en güzel kanıtı. devlet hastanelerinde psikiyatristler var biliyorsunuz. illa paranız olması gerekmiyor.
direnmeyin bence, çünkü midenizde bir şey olsa doktorunuz söylerdi. beyniniz size oyun oynuyor.