• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Midede asit fazlal,Mide ikayetleri...

• Konu Sahibi Konu Sahibi potansiyel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

potansiyel

Ziyaretçi
midemde sürekli dayanılmaz bi kazıntı var yemek yesemde hiçbirşey yememiş gibi oluyorum yemezsem de başıma ağrılar giriyor bunun nedeninin stres olduğunu düşünüyorum.başka bi şikayetim yok midemde ağrı yanma gibi.doktora gittim biriki şeker tahlili yapıp lansor yazıp yolladı bir de üzerine obez muamelesi gördük.anlaşılan bu memlekette kendi kendinin doktoru olucaksın,,şu endoskopi yöntemide ürkütüyo beni sigortam da yok bu ara tekrar gidemiyorum doktora :(

size danışmak istediğim mideye iyi gelen bildiğiniz yöntemleriniz varmı ne yenmeli ne içilmeli sizlerde de oluyor muhakkak mide şikayetleri

olmazmı canım bende 2 aydır uğraşıyorum hep gaz kazıntı hissi bazen ağrı çok aç olursam en sonunda doktora ggitmeye karar verdim bakalım ne çıkcak

endoskopi yapılmadan anlaşılmaz canımm biras cesarett lütfenn

ağrı falan hiçbişey yok,en fazla kahvaltıyı yaptıktan sonra dayanılmaz oluyor akşam saatlerinde mesela dayanabiliyorum resmen oyuluyo midem :(

Selam Potansiyel.
asiri eksi, aci, kahve, sigara, baharat. Bunlardan uzak durmayi dene bir süre bak ise yariyacakmi..

bendede oluyor stresli dönemlerimde, özellikle hem okuyup hem calisirken birde ev isi derken mahvoluyordu midem. Ama yukarida saydiklarimdan uzak durunca ise yaradi.

Eczaneyede sorabilirsin, recetesiz bisey kullan, zarar vercegini sanmam recetesiz satiliyorsa eger. bir dene derim.

Gecmis olsun=)

evt geceleri oturup çalışmam gerektiği zaman kahve içerdim uykumu açması için o zaman daha kötüye gittiğini farkettim şuan içmiyorum çikolata çay vs. kessem iyi olcak dediğin gibi bide eczaneye sorayım bakalım bu aklıma gelmemişti :)

kızlar bende dün doktora gittim mide sarkması var dedi ve bana aşırı sıkıntı ve gaz yapıyo oturdummu sanki midem kalbimin üstüne oturuyo mide şikayeti olanlar sizede sıkıntı yapıyomu iç sıkıntısı

kızlar bende dün doktora gittim mide sarkması var dedi ve bana aşırı sıkıntı ve gaz yapıyo oturdummu sanki midem kalbimin üstüne oturuyo mide şikayeti olanlar sizede sıkıntı yapıyomu iç sıkıntısı

canım çok geçmiş olsun bende de mide problemi var endoskopi yaptırdım geçen ay korkarak gittim ama boşa korkmuşum 3 dakika ancak sürdü neyse yememe dikkat etmem gerektiğini söyledi herşey stresten oluyor ama malesef stresten uzak durulmuyor
canım mide sarkman varsa suyu ayakta sakın içme oturarak iç ayakta su içmek mide sarkmasına neden oluyor iç sıkıntısı tabiki yapıyor malesef

canım sağolya bende niye bu kadar sıkılıyorum diyodum gerçekten psikolojimmi bozuldu diyodum şurda 2 aydır gerçekten çok zor durumdayım iyicene zayıfladım yıllardır veremediğim kiloları verdim doktor herşeyi yasakladı sendedemi vardı mide sarkması şuan ne yiceğimi şaşırdım valla ekmek arası yiyorum çorba sen nasıl beslendinya yardımcı olurmusun bana ilaç tedavi görüyorum ve bişe sorcam canım çarpıntıda yaparmı gerçi doktor yapar dedi bana ama yaşayan bilir cevaplarsan sevinirim hiç bişe canımı sıkmıyo sıkıntı bazen geliyo ter basıyo ne biliyim ay ne olcak benim halim

arkadaslar bendede var bu midede asit fazlaligi. Allah kimseye vermesin mide agrisi felaket birsey. 7 yil önce aniden girmisti agri, 15-20 dk nefesimi kesti, ölüyorum zannetmistim. Ilerki yillarda tektar 2-3 kez ayni sekilde oldu. 15-20 dk midemde bicak saplanir gibi feci bi agri ve nefes kesilmesi. En son haziranda olmustu ve gectigimiz cuma günü tekrar ama bu sefer farkli bir sekilde yasadim. Tam 8 saat agriyla kivrandim. Nefesim kesilmedi bu kez ama agri felaketti. Dün iyiydim, bugün sabaha karsi yine agrilarla uyandim, su an hala agriyor. Ben bunu strese ve sigaraya bagliyorum ama bilemem tabi. Endoskopi sart oldu sanirim.

Bu arada yenilmeyecek ve icilmeyecek seyler arasinda portakal, elma suyu ve limonatada var. Kahve, cay zaten uzak durulmasi gereken icecekler arasinda. Arti baharatli yemeklerden uzak durulmasi gerekiyormus.

Bende dün doktora gittim asit fazlalığı dedi ama endoskopi falan yapmadı eliyle muayene etti ve ilaç verdi ne kadar güvenilir bilemiyorum acaba başka doktora gitsem mi :44:

Merhaba maalesef aynı sorunlar bendede var bir çare bulabildiniz mi 1buçuk aydır çektiğimi bir ben birde Allah biliyor. İştah yok bir buçuk ayda 7kilo vermişim hele o sıkıntı mahvediyor

Back