Mide Yanması

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
869
33
Merhaba kızlarrr bir şey soracağımm :KK42::KK42:

Ne zamandır şişlik ve ara ara yemek yedikten sonra midem bulanırdı ama son zamanlarda bir şey yerken ( her ne yersem yiyeyim ) midem yanıyor daha yerken ve yemek yedikten hemen sonra biraz midem bulanıyor , midemin yanması baya bir zaman sonra geçiyo , gün içinde de ara ara da midem yanıyor , ağrıyor ayrıca şişlikte oluyor :KK14::KK14:

Mesela şu anda da acayip midem yanıyorr halbuki te öğlende yemek yedim :KK31::KK31:

Bir bilgisi olan varr mıı çok rahatsız oluyorum bu durumdan :KK31::KK31::KK31:

Son düzenleyen: Moderatör:
sebebı bılemem de,mıde yanmasına en etkılı çözüm süttür..
hamılelıgımde cok cekmıstım..gecmıs olsun..

Gecici çözüm bir cay kasıgı karbonatı yarım su bardagını karıstırıp ıcın kesıyor

yedıgınız seylerle alakalı cıg domates hamur işleri tetikliyor kızartmalar baharatlar aşırı acılar

Gastirit olabilir,gögsüs kısımınızda yanıyorsa ve agız kısmından acı tat ve ekşime türü gibi sıvılar geliyorsa reflüde olabilir.

Gastirit olabilir,gögsüs kısımınızda yanıyorsa ve agız kısmından acı tat ve ekşime türü gibi sıvılar geliyorsa reflüde olabilir.

hımm sadece midemden yukarı doğru sürekli mevcut bir yanma var yemekten sonra da çok midem bulanıyo :KK50::KK50:

Gecici çözüm bir cay kasıgı karbonatı yarım su bardagını karıstırıp ıcın kesıyor

yedıgınız seylerle alakalı cıg domates hamur işleri tetikliyor kızartmalar baharatlar aşırı acılar

hımm anladım deneyeyim :KK31::KK31:

ama ne yersem yiyeyim böyle gözlemledim de ne yediğim farketmiyor :KK25::KK25:

teşekkürler :KK31:

endoskopi falan yapılıyor sanırım çok korkuyorum ben ondan dr a gidemiyorum :KK14::KK14:

evet süt iyi geliyor bazen , teşekküürlerr :KK31::KK31:

canım anestesi ile yapıolar 5 dk sürüyor..ben anneme yaptırdım hiç hatırlamıyor bile.:KK34::KK34:
bana endoskopi yapılmadı...kan tahlilinde mide asiti oranlarım yüksek çıktı sanırım oradan sölediler..

Merhaba kızlarrr bir şey soracağımm :KK42::KK42:

Ne zamandır şişlik ve ara ara yemek yedikten sonra midem bulanırdı ama son zamanlarda bir şey yerken ( her ne yersem yiyeyim ) midem yanıyor daha yerken ve yemek yedikten hemen sonra biraz midem bulanıyor , midemin yanması baya bir zaman sonra geçiyo , gün içinde de ara ara da midem yanıyor , ağrıyor ayrıca şişlikte oluyor :KK14::KK14:

Mesela şu anda da acayip midem yanıyorr halbuki te öğlende yemek yedim :KK31::KK31:

Bir bilgisi olan varr mıı çok rahatsız oluyorum bu durumdan :KK31::KK31::KK31:

endoskopi falan yapılıyor sanırım çok korkuyorum ben ondan dr a gidemiyorum :KK14::KK14:

evet süt iyi geliyor bazen , teşekküürlerr :KK31::KK31:

Merhaba canim bizim topiktede demistim ya sana ayni problemleri yasadim ve yasiyorum. Tek sonuc doktora gitmen muhtemelen endoskopi yapilacak o kadar korkuldugu gibi degil ama hergün o yanmayi cekmekten iyidir.

mesela ne yiyince yanıyor miden buna hiç dikkat ettin mi yağlı baharatlı çok tuzlu şeylerden uzak dur mideni yatıştırmak için nane çayı iç iyi geldiğini göreceksin...

canım anestesi ile yapıolar 5 dk sürüyor..ben anneme yaptırdım hiç hatırlamıyor bile.:KK34::KK34:
bana endoskopi yapılmadı...kan tahlilinde mide asiti oranlarım yüksek çıktı sanırım oradan sölediler..
yaa belki bana da gerek kalmaz endeoskopi :KK76:

ayy ne bileyim anneme falan yapılmıştı benimde yok öğürüyosun yok çok fena falan :KK31:
Merhaba canim bizim topiktede demistim ya sana ayni problemleri yasadim ve yasiyorum. Tek sonuc doktora gitmen muhtemelen endoskopi yapilacak o kadar korkuldugu gibi degil ama hergün o yanmayi cekmekten iyidir.

evet canım biliyorum oda doğru bir süre daha devam ederse gideyim o zamann :KK25::KK25:

mesela ne yiyince yanıyor miden buna hiç dikkat ettin mi yağlı baharatlı çok tuzlu şeylerden uzak dur mideni yatıştırmak için nane çayı iç iyi geldiğini göreceksin...

baya bir zamandır var bu sorun ve gerçekten ne yediğim farketmiyo gün içerisinde ağzıma attığım her bir şeyi yerken yanıyor çok ve yedikten sonrasında da aynı şekil :KK30::KK30:

bir de bu dediklerinizi de gözlemliyim bakalım olacak mı yine :KK31:

teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

yaa belki bana da gerek kalmaz endeoskopi :KK76:

ayy ne bileyim anneme falan yapılmıştı benimde yok öğürüyosun yok çok fena falan :KK31:

evet canım biliyorum oda doğru bir süre daha devam ederse gideyim o zamann :KK25::KK25:

bende öyle dedim ha bugün ha yarin sonra aglaya aglaya gittim (aci konusunda hassasim) Aslinda korkulacak birsey yok zaten bogazi uyusturuyorlar ben iki kere oldum birde :KK9: suan mesela hayla mide agrilarim devam ediyor hergün ilac kullanmama ragmen ama bazen stresste mide yanmalarini agrimalarini tetikliyor bunada cok dikkat et gercekten stress bazi insanlarda mideye vuruyor

hımm anladım deneyeyim :KK31::KK31:

ama ne yersem yiyeyim böyle gözlemledim de ne yediğim farketmiyor :KK25::KK25:

teşekkürler :KK31:

benimde midemde yara var
yanma olmuyor fakat midem agrıyor basbaya sanki orada bişi var kasılıp duruyor ve agrıyor ve agrıdıgı zaman hastanelık oluyorum aynı anda mıdem bulanmaya ıstıfra etmeye baslıyorum
benım yedıklerımı öğütemiyor bagırsaklarda tıkanıklık olabılırmıs ama doktora gıtmek ıstmeıyorum uzun zamandır tutmuyor yedıklerıme dıkkat edıyorum ac karnına cıkolata beni maaf ediyor özellikle

bende öyle dedim ha bugün ha yarin sonra aglaya aglaya gittim (aci konusunda hassasim) Aslinda korkulacak birsey yok zaten bogazi uyusturuyorlar ben iki kere oldum birde :KK9: suan mesela hayla mide agrilarim devam ediyor hergün ilac kullanmama ragmen ama bazen stresste mide yanmalarini agrimalarini tetikliyor bunada cok dikkat et gercekten stress bazi insanlarda mideye vuruyor
evet benımde stres büyük bir etkendir kesin midemin yanmasında :KK25::KK25:
hımm valla annemler babannemler midem kaynıyor sanki derdi de inanmazdım her yediğinizde mi dokunuyo yaa derdim ama oluyomuş gerçekten şu anda aynen öyleyim :KK30:

benimde midemde yara var
yanma olmuyor fakat midem agrıyor basbaya sanki orada bişi var kasılıp duruyor ve agrıyor ve agrıdıgı zaman hastanelık oluyorum aynı anda mıdem bulanmaya ıstıfra etmeye baslıyorum
benım yedıklerımı öğütemiyor bagırsaklarda tıkanıklık olabılırmıs ama doktora gıtmek ıstmeıyorum uzun zamandır tutmuyor yedıklerıme dıkkat edıyorum ac karnına cıkolata beni maaf ediyor özellikle

yaa çok geçmiş olsunn çok kötü yaa böyle şeyler .

benimde bulanıyor işte yedikten sonra hemen masadan kalkıp dolanıyorum sinir olmaya başladım artık :KK25::KK25:

bakalım bir de bu tavsiyeleri uygulayayım :KK31:

yeni yeni çıkan bir şeyse... en büyük sebebi fabrikasyon yemekleridir. iş yerinde yediğimiz kalitesiz malzemelerden yapılmış yemekler.. özellikle salça kaynaklıdır. çünkü oksitlenmeye en meyilli salçadır. böyle bir yemek değişikliği olduysa muhtemelen ondandır. cute demiş karbonat zararız bir çözümdür.
yıllar önce bende de böyle bir şey olmuştu. en küçük bir şeyde çiğneme tableti alıyordum.. bekardım o zaman annem kışın sabahları limon sıkıp içirirdi bana korunayım diye.. 1 çay bardağı kadar sek:KK14: bir süre onu içtim ama mide için değil. mideme iyi geldi resmen. o zaman bu zaman yanma olmaz. diyorum ki: limonun içinde olan sitrik aside karşı midem savaş verdi ve güçlendi.. tabi dene diyemem benim midem sek limonu kaldırdı seninki kaldırmayabilir. ama yanma olmaz artık bende. bir limon derdime derman oldu:KK6:

Geçmiş olsun. Yorumları okumadım söylenmiş olabilir belki ama yinede belirteyim 1 yudum süt içmek yanmayı kesiyor. Geçici çözüm olarak uygulayabilirsiniz ama doktorada gitmelisiniz.

Eğer bir iki günde geçmeyen, süreklilik arzeden bir sıkıntın varsa mutlaka doktora git, mide çok enteresan bir organ.

Seni korkutmak ya da gudubet gudubet konuşup insanı dert sahibi yapan teyzeler gibi olmak istemiyorum ama bir uyarım olacak :) Benim erkek arkadaşımda olurdu, "mide yanması olur" der geçerdik, midesi de bulanırdı ve çok üstünde durmazdı. Meğer strese bağlı asit artışı oluyormuş sürekli ve bu midenin iç çeperini çok zayıflatmış. Biz ancak mide kanaması geçirdiğinde anladık. Uzun süre hastanede yattı. O yüzden devam eden şikayetlerin olursa mutlaka bir doktora görün, umarım önemsiz bir şeydir.

mide yanmasına ekmekte iyi geliyor. süt gibi tamamiyle kesmiyor,,o gün geçiriyor mide yanmanı. asitli meyveler, asitli içecekler, ve hamurun içindeki maya da mide yanması yapar.

X